X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Nagrody EISA 2005-2006

Informacja polskojęzyczna na temat nagród EISA 2005-2006: http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=1&lewa=1&e=3262

"Najlepszy aparat: Canon EOS 350D..."
    Reszta w artykule
    Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

• Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

d2x lepszy od 1ds mkII ? hehe
    350D

Komentarz

• Il fuoco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1025

Najlepszy aparat profesjonalny: Nikon D2X
      Najlepszy obiektyw: Sigma 18-200 mm F3.5-6.3 DC
      żal mi ich - bardzo mi ich żal...
      | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• guest1
        Bywalec
        • 2005
        • 164

Kto płaci wiecej ten wygrywa
        www.marekpaluch.pl
        www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• gr86
          Początki nałogu
          • 2005
          • 328

Zamieszczone przez guest1
          Kto płaci wiecej ten wygrywa
          święta racja, ciekawi mnie kto "po cichu" sponsoruje konkurs i oceniających

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12158

Zamieszczone przez mmsza
            "Najlepszy obiektyw: Sigma 18-200 mm F3.5-6.3 DC"
            ciekawe czemu: "najlepszy aparat - Canon EOS 350D" nie wzbudza rechotu?

bo Sigma przynajmniej jest w miare solidnie mechanicznie skonstruowana. i z dobrych materialowi. takich, na ktorych nie zostaja slady jak sie paznokciem przejedzie D
            www albo tez flickr

Komentarz

• Polaco
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1135

Zamieszczone przez akustyk
              Bo to jest forum Canona
              Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
              Troche moich knotow

Komentarz

• kocis
                Początki nałogu
                • 2005
                • 472

Nagrody są przyznawane dla produktów, których promocja odbyła się w okresie 12 miesięcy wstecz. To nie są kategorie "OPEN". A sponsoring istniał, istnieje i będzie istniał. Z czegoś się muszą utrzymywać organizacje i wydawnictwa.
                300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• sal
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1071

[...]takich, na ktorych nie zostaja slady jak sie paznokciem przejedzie D
                  O. To teraz najistotniejsza cecha aparatu jest wyglad i jakosc materialow?
                  Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• KMV10
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2320

bo Sigma przynajmniej jest w miare solidnie mechanicznie skonstruowana. i z dobrych materialowi. takich, na ktorych nie zostaja slady jak sie paznokciem przejedzie D
                    I, dodatkowo, można przy jej użyciu zrobić niezłe zdjęcia

Komentarz

• Il fuoco
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1025

Wy napewno jesteście pewni tego, co mówicie? f6.3 przy 200mm ma robić zdjęcia z rozsądną jakością?!
                      | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Zamieszczone przez Il fuoco
                        Wy napewno jesteście pewni tego, co mówicie? f6.3 przy 200mm ma robić zdjęcia z rozsądną jakością?!
                        umowmy sie, ze jak mam godzine na obfocenie jakiegos ciekawego miejsca, to wole taka Sigme niz zestaw stalek czy L-ek o krotszym zakresie. bo dzieki wygodzie 18-200 (czy 18-125 w moim przypadku) moge po prostu robic zdjecia i skupic sie na wyborze kadru, nie przekrecaniu obiektywow.

podstawowa zasada mowi: najpierw w ogole trzeba zrobic zdjecia, zeby potem dywagowac na temat jakosci. a zdjecia robi sie majac obiektyw na korpusie, a nie co chwile wymieniajac szkielka.

najbardziej brutalne dla swiatopogladu osob zakochanych w literze "L" jest to, ze wydawnictwa bez zajakniecia lykaja takie fotki. malo, ze robione kiepskimi zoomami w DSLR! spokojnie jakosciowo akceptowane sa fotki z hybryd typu Canon G5 czy Minolta A1. ogromna wiekszosc fotoedytorow ma gleboko w d... ile pikseli jest w pikselach, byle zdjecie bylo interesujace, mialo odpowiednie ujecie wlasciwego tematu, jakas tam ostrosc, dobry kolor i przyzwoita tonalnosc. koniec kropka.

nie slyszalem jeszcze, zeby jakikolwiek normalny klient poszukiwal zdjec kart testowych

pozdrawiam
                        i polecam jednak zwykle robienie zdjec, zamiast kontemplowania ostrosci pikseli.
                        Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                        www albo tez flickr

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12158

Zamieszczone przez sal
                          O. To teraz najistotniejsza cecha aparatu jest wyglad i jakosc materialow?
                          dla mnie nie najistotniejszy, aczkolwiek wazny.

wyglad, bo czesto robie zdjecia ludziom, ktorym widok "powazniejszego" sprzetu ulatwia wiare, ze nie zrobie krzywdy i ze zdjecia beda OK. mnie wyglad osobiscie lotto, ale zauwazylem pozytywny wplyw na osobniki po drugiej stronie obiektywu :-)

a jesli jakosc materialow dla kogos nie ma znaczenia, to przepraszam.

ale ja chyba niemodny jestem, bo aparat traktuje jako aparat, a nie jako skaner do generowania megapikseli. komfort obslugi i trwalosc sa dla mnie wazniejsze niz ilosc czy ostrosc megapikseli. g... mi z tych megapikseli wyniknie, jesli w srodku wyjazdu na Singapur klamot padnie (bo sie zawilgoci, ktos go uderzy, czy odpadnie mu przycisk) i nie bede mogl robic zdjec taka brutalna, ale prawdziwa logika
                          www albo tez flickr

Komentarz

• Pietro
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 132

umowmy sie, ze jak mam godzine na obfocenie jakiegos ciekawego miejsca, to wole taka Sigme niz zestaw stalek czy L-ek o krotszym zakresie. bo dzieki wygodzie 18-200 (czy 18-125 w moim przypadku) moge po prostu robic zdjecia i skupic sie na wyborze kadru, nie przekrecaniu obiektywow.

podstawowa zasada mowi: najpierw w ogole trzeba zrobic zdjecia, zeby potem dywagowac na temat jakosci. a zdjecia robi sie majac obiektyw na korpusie, a nie co chwile wymieniajac szkielka.

najbardziej brutalne dla swiatopogladu osob zakochanych w literze "L" jest to, ze wydawnictwa bez zajakniecia lykaja takie fotki. malo, ze robione kiepskimi zoomami w DSLR! spokojnie jakosciowo akceptowane sa fotki z hybryd typu Canon G5 czy Minolta A1. ogromna wiekszosc fotoedytorow ma gleboko w d... ile pikseli jest w pikselach, byle zdjecie bylo interesujace, mialo odpowiednie ujecie wlasciwego tematu, jakas tam ostrosc, dobry kolor i przyzwoita tonalnosc. koniec kropka.

nie slyszalem jeszcze, zeby jakikolwiek normalny klient poszukiwal zdjec kart testowych

pozdrawiam
                            i polecam jednak zwykle robienie zdjec, zamiast kontemplowania ostrosci pikseli.
                            To jest kwintesencja zdrowego podejscia do tematu.
                            Podpisuje sie pod tym "oboma rekoma i nogoma". Od dzisiaj "akustyk - i wszystko jasne".

PS. A popatrzcie na "akustyczne" fotki. Jezeli dobrze pamietam to byla w stopce i Sigma 18-125.
                            Idzie Panie nowe....

Komentarz

• Pietro
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 132

Nagrody EISA sa przyznawane "aby klient wiedzial co ma kupowac". I dzieje sie to nie tylko w branzy foto. Werdykt zawsze wywoluje dyskusje w kregach zwiazanych z tematem/kategoria czego dowodem jest i ten watek. I o to chodzi. To taki "chwyt marketingowy". A czy dany sprzet jest warty nagrody (czyli najlepszy w danym roku) to juz jest chyba jest kwestia osobistych potrzeb i preferencji potencjalnego uzytkownika. Jezeli ktos chce dokonac swiadomego wyboru to i tak musi miec wlasne zdanie.
                              Idzie Panie nowe....

Komentarz

Pracuję...