X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hekselman
    Uzależniony
    • 2005
    • 568

Odp: Mądrości z TVN24...

To już wiemy gdzie jest "be" - w TVN24 no i wiadomo dlaczego: jak ktoś żyje z fotek na komóry i filmów na "jotuba" to czego wymagać? Ale GDZIE wobec tego edukowac się w odbiorze fotograficznym? CO oglądać; gdzie słuchać? Wysłuchiwać "peanów" na PLFoto czy podobnych i stąd czerpać wzorce?
    Prawda jest taka: jaki poziom edukacji społeczeństwa - taki rynek.
    Chcecie nauczyć odbiorców czy też początkujących pasjonatów?
    Dobra - to od czego zaczynać?

Komentarz

• epicure
      Uzależniony
      • 2010
      • 676

Zamieszczone przez KacperP
      Przed chwilą w TVN24 w "Teleserwis" usłyszałem: "... w czasach cyfrowych lustrzanek zrobienie dobrego zdjęcia jest bardzo proste".
      A nie jest? Każdy, kto czuje taką potrzebę, może bez problemu nauczyć się robić dobre zdjęcie. To prostsze, niż jazda rowerem.
      nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• jacek_73
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2587

Zamieszczone przez hekselman
        /.../Wysłuchiwać "peanów" na PLFoto czy podobnych i stąd czerpać wzorce? /.../
        Można, bo to miłe jest niczym jedzenie czekoladek w nadmiarze

Jestę fotografę
        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• jellyeater
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 1631

Dziennikarze najczęściej nie znają się na niczym oprócz dziennikarstwa i dlatego w TV bez przerwy można usłyszeć różne bzdury.
          W TVN (i właściwie wszędzie indziej) to dziennikarze nie znają się nawet i na tym. Ze znajomością mowy ojczystej jest u nich kiepsko. Mają problem by sklecić kilka sensownych zdań, z których jedno by nie przeczyło drugiemu, a przy okazji nie było truizmem.

To jest mistrzostwo.

Ostatnio edytowany przez jellyeater; 37845.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• michael_key
            Fotografujący
            • 2009
            • 2129

Nie przesadzajmy już z tymi dziennikarzami. Akurat ten przykład to słabszy dzień dziennikarki.
            Poza tym nie wiem dlaczego wszyscy się bronią przed tym, że obecnie zrobienie zdjęcia jest proste.
            Zamieszczone przez epicure
            To prostsze, niż jazda rowerem.
            No nie jest tak? Pewnie, że jest.

Komentarz

• wain
              Uzależniony
              • 2007
              • 630

Zamieszczone przez michael_key
              No nie jest tak? Pewnie, że jest.
              Pewno. Moj 2 letni syn zrobił już kilka udanych (ostrych) zdjęć.
              Niestety ani raz nie udało mu się ujechać chociaz 1m na 2 kołowym rowerku...
              40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
              www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• rysib
                Początki nałogu
                • 2006
                • 281

Zamieszczone przez wain
                Pewno. Moj 2 letni syn zrobił już kilka udanych (ostrych) zdjęć.
                Niestety ani raz nie udało mu się ujechać chociaż 1m na 2 kołowym rowerku...
                Mam podobnie. Mój syn robił już udane i ciekawe foki (które można na ścianie powiesić), zanim na dwóch kółkach nauczył się jeździć. A co do dzienni-karzełków, z wielką radością od 4 lat nie oglądam żadnych wiadomości w TV i jestem szczęśliwym człowiekiem. Czasami tylko w radiowej trójce czegoś posłucham (byle nie polityków, bo obrażają moją inteligencję). Jak przejrzę od czasu do czasu tytuły lokalnych dodatków do prasy ogólnopolskiej, lub lokalnych gazet, to ręce mi opadają od czytania tematów poruszanych przez nich. Toć to jedna wielka żenada. Temat dnia: dziura w osiedlowej uliczce, albo Pan X obraził Pana Y, albo aktoreczka Z pokazała majtki. Jak tu tracić pieniądze na takie g.....?
                PS polecam Wam eksperyment i pozbycie się odbiornika sygnału TV w domach, świat stanie się piękniejszy.
                Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez rysib
                  PS polecam Wam eksperyment i pozbycie się odbiornika sygnału TV w domach, świat stanie się piękniejszy.
                  A to trzeba oglądać dzienniki? Bez przesadyzmu jest tyle fajnych filmów i programów - sieczkę da się spokojnie pominąć.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• rysib
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 281

Masz racje ale te programy oglądam w necie, a filmy z płyty lub np na kinomaniak.tv + trójka PR i jest dobrze. Oczywiście o książkach nie zapominajmy
                    Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

Pracuję...