X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kyliks
    Coś już napisał
    • 2005
    • 54

Psycholog (specjalizacja: psychologia kliniczna dzieci i młodzieży) - pracujący niestety daleko od swojego fachu, jako informatyk - tłumacz.

Komentarz

• gawryl
      Uzależniony
      • 2004
      • 810

a ja doktorat robie z fizyki teoretycznej - ja wogole lubie teoretyzowac a po pracy Rodzina - czyli to, co IMO najwazniejsze w zyciu. w miedzyczasie silownia (bo od siedzenia na krzesle tylek boli) i komputery (programowanie, jestem zwolnenni systemu linux), czasmi jakas ksiazka....sporo piwa tez
      350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• gawryl
        Uzależniony
        • 2004
        • 810

Zamieszczone przez akustyk
        doktoracik. ale nie z fizyki jak to tutaj popularne
        heheh, jakos po odpowiedziach tego nie widac
        , tylko z informatyki teoretycznej :-)
        a co to takiego? bo mi informatyka i teoria nijak ma sie do siebie. raczej informatyka to praktyka (jak to powiedzial jeden matematyk: ,,informatyka to taka nauka, ze chodnik sluzy do chodzenia'') a teoria w informatyce to matematyka. myle sie?

Komentarz

• dentharg
          Uzależniony
          • 2005
          • 867

Informatyk/programista.
          Fotograf amator na poziomie trawnika (tj. chodzi o zieleń).
          Również zwolennik OpenSource i okolic Linuksowych.
          Początkujący windsurfer
          Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• KMV10
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2320

Zamieszczone przez gawryl
            heheh, jakos po odpowiedziach tego nie widac

a co to takiego? bo mi informatyka i teoria nijak ma sie do siebie. raczej informatyka to praktyka (jak to powiedzial jeden matematyk: ,,informatyka to taka nauka, ze chodnik sluzy do chodzenia'') a teoria w informatyce to matematyka. myle sie?
            Hehe, no to ładnie. Za moment okaże się, że informatyk to "gość od kabli". Obejrz sobie program studiów informatycznych, zobacz ile wiedzy (teoretycznej) wchodzi w jej zakres [choćby teoria kompilatorów, struktury danych, metody numeryczne, teoria baz danych, itd., itp, niech inni mnie wyręczą w dopisywaniu ]. Może myślisz o zastosowaniach informatyki, tutaj ta praktyka informatyczna zwykle się przejawia.

Komentarz

• djtermoz
              Uzależniony
              • 2004
              • 988

Juz po doktoracie. Aktualnie siedze w nanotechnologii i robie rozne fajne rzeczy dla U.S. Army, wiec nie moge Wam powiedziec wszystkiego :wink:

W pracy tez zajmuje sie fotografia - czarno-biala i przy powiekszeniach w okolicach 40'000x. Wszystko nanometry. Aha no i moj "aparat fotograficzny" jest "troszke" wiekszy niz to co robi Canon, kosztuje "troche" wiecej - jakies pare mln $$$, bierze sporo pradu i wymaga chlodzenia cieklym azotem
              djtermoz@pbase

Komentarz

• gawryl
                Uzależniony
                • 2004
                • 810

Zamieszczone przez KMV10
                Hehe, no to ładnie. Za moment okaże się, że informatyk to "gość od kabli". Obejrz sobie program studiów informatycznych, zobacz ile wiedzy (teoretycznej) wchodzi w jej zakres [choćby teoria kompilatorów, struktury danych, metody numeryczne, teoria baz danych, itd., itp, niech inni mnie wyręczą w dopisywaniu ]. Może myślisz o zastosowaniach informatyki, tutaj ta praktyka informatyczna zwykle się przejawia.
                ladnie ladnie, wiem wiem
                z nas (fizykow) podsmiewuja sie matematycy, ze niby my ,,nauki'' nie uprawiamy.
                z kolei ,,my'' (lub raczej ja, czhoc nie do konca sam....) podsmiewuje sie z informatykow, ze matematycy wam robia teorie, a wy w klawisze walicie.

ale bez urazy, traktuj to tak jak kawaly o blondynkach

Komentarz

• KMV10
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2320

Zamieszczone przez djtermoz
                  Juz po doktoracie. Aktualnie siedze w nanotechnologii i robie rozne fajne rzeczy dla U.S. Army, wiec nie moge Wam powiedziec wszystkiego :wink:
                  No to przepadło, w najbliższym czasie możesz spodziewać się wizyty agentów mówiących po rosyjsku lub w jidish...

Komentarz

• gawryl
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 810

Zamieszczone przez djtermoz
                    W pracy tez zajmuje sie fotografia - czarno-biala i przy powiekszeniach w okolicach 40'000x. Wszystko nanometry. Aha no i moj "aparat fotograficzny" jest "troszke" wiekszy niz to co robi Canon, kosztuje "troche" wiecej - jakies pare mln $$$, bierze sporo pradu i wymaga chlodzenia cieklym azotem
                    Ty mi o niskich temteraturach nie gadaj, bo ja ,,pracuje'' w zakresie 10^-9 K a azot to przy tym goracy wulkan

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

z grubsza tak, ze ja sie zajmuje sieciami P2P i roznej masci protokolami rozproszonymi. czesciowo to stwor matematyczny, bo walkuje sie na tym analizy statystyczne, a czesciowo informatyczny, bo koniec koncow chodzi o informacje :-)
                      www albo tez flickr

Komentarz

• KMV10
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2320

ladnie ladnie, wiem wiem
                        z nas (fizykow) podsmiewuja sie matematycy, ze niby my ,,nauki'' nie uprawiamy.
                        z kolei ,,my'' (lub raczej ja, czhoc nie do konca sam....) podsmiewuje sie z informatykow, ze matematycy wam robia teorie, a wy w klawisze walicie.

ale bez urazy, traktuj to tak jak kawaly o blondynkach
                        Jasne
                        Ale wiesz, jak przychodzi co do czego to najlepsza jest naprawdę duża tablica i sporo kredy (teraz to może bardziej flamastry suchościeralne)

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12158

Zamieszczone przez KMV10
                          No to przepadło, w najbliższym czasie możesz spodziewać się wizyty agentów mówiących po rosyjsku lub w jidish...
                          zdrastwujtie, tawariszczi? :grin:
                          www albo tez flickr

Komentarz

• KMV10
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2320

zdrastwujtie, tawariszczi? :grin:
                            konieshno!

Komentarz

• dentharg
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 867

Ty mi o niskich temteraturach nie gadaj, bo ja ,,pracuje'' w zakresie 10^-9 K a azot to przy tym goracy wulkan
                              To czym Ty się chłopie zajmujesz??
                              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• KMV10
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2320

z grubsza tak, ze ja sie zajmuje sieciami P2P i roznej masci protokolami rozproszonymi. czesciowo to stwor matematyczny, bo walkuje sie na tym analizy statystyczne, a czesciowo informatyczny, bo koniec koncow chodzi o informacje :-)
                                a jest tam w tym jakaś kryptografia, hę?

Komentarz

Pracuję...