X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemo_21
    Bywalec
    • 2004
    • 120

Zamieszczone przez Hallgerd
    ale może znacie strone internetową z porządnymi zdjęciami komunijnymi, parę pomysłów by mi się przydało, bo to co widzę u nas w zakładach fotograficzny to hm..
    stare zdjecia, ale pomysły na historię super.

Komentarz

• perlpa
      Początki nałogu
      • 2005
      • 350

Zamieszczone przez tomsong
      perpla: nic nie mow o kompaktach..sam zaczynalem od cyfrowej idiot kamery pentaxa optio 330gs.. i moja pierwsza sesja byla super, profesjonal, w porownaniu do jego zdjec.. wiekszosc fotek z mojej galerii to wlasnie z tego pentaxa..wkoncu przez 2 lata cos sie napstrykalo..

aparat jak aparat, liczy sie fotograf..

a co do reklamy stringow...hmm..ciekawe czy mial dylemat ktore posladki wybrac do reklamy hehe

pozdrawiam
      Oczywiście żartowałem i nie miałem zamiaru uwłaczać użytkownikom kompaktów.
      Miałem na myśli bezmyślne kadrowanie niektórych zdjęć i totalny brak korekty barw, kontrastu. A może to "tylko" lenistwo...

Komentarz

• przemo_21
        Bywalec
        • 2004
        • 120

Reszta zdjęć tego pana z linku powyżej też warta obejrzenia i dowód że aparat to narzędzie i tylko narzędzie a fotograf świadomy to i pudełkiem po butach zrobi ciekawe zdjęcie.

Komentarz

• perlpa
          Początki nałogu
          • 2005
          • 350

Zamieszczone przez tomsong
          c.. wiekszosc fotek z mojej galerii to wlasnie z tego pentaxa..wkoncu przez 2 lata cos sie napstrykalo..
          Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają :-D
          Pozdrawiam

Komentarz

• Zielony
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2928

Zamieszczone przez przemo_21
            http://wlodek.future-net.pl/Na%20bia...n_jpg_view.htm

co jak co, ale tradycyjny B&W to ma niepowtarzalny klimat...
            sigpic

Komentarz

• PALOMBO
              Bywalec
              • 2005
              • 136

hehehehe
              ostre
              chyba nie ostre , he he
              20D , latarka i jakieś szkło

Komentarz

• PALOMBO
                Bywalec
                • 2005
                • 136

Czyli można, trzeba tylko chcieć i mieć jakieś poczucie eststyki I wcale nie trzeba jakiegoś super-hiper sprzętu. Bardzo mi sie podobają, szczególnie z pierwszego linka, chciałbym mieć takie ze swojego ślubu
                masz rację w 100% bo nie aparat robi zdjęcia tyklo przystawka do aparatu ( człowiek )
                20D , latarka i jakieś szkło

Komentarz

• thorin
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1990

Zamieszczone przez przemo_21
                  http://wlodek.future-net.pl/Na%20bia...n_jpg_view.htm

kapitalne... dla mnie prawie kazde z tych zdjec mogloby z powodzeniem byc zdjeciem roku na WPP...

Komentarz

• krs76
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 93

Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu http://www.serav.type.pl/foty%20weselne/index.html
                    Światło miałem okropne .Ciemny kościół godziny popołudniowe , na sali wysoki sufit utrudniałl korzystania ze swiatła odbitego . Przentowane zdjęcia to tylko reportaż z całego dnia.

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez krs76
                      Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu
                      Hmm, szału ni ma (w porównaniu do tej łódki z wklejonymi postaciami, hi hi hi ), ale IMHO są poprawne i jakiegoś wielkiego wstydu Ci nie przynoszą. Jeśli to był pierwszy raz, to chyba OK - chciałbym żeby moje pierwsze zdjęcia ślubne (jeśli się kiedyś za to zabiorę ;-) ) chociaż tak wyglądały...

Jednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne). No i brakuje więcej fotek z 'głównej akcji' - czyli przysięgi.
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• GoTo
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 163

Zamieszczone przez muflon
                        Jednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne).
                        No właśnie, też mi to się rzuciło w oczy Trochę przeszkadza, ale w zasadzie może się podobać.
                        A generalnie bardzo przyzwoite, podobają mi się takie właśnie reportażowe zdjęcia, nie lubię wydumanych, pozowanych plenerów (nie mówiąc już o łódce ).

Komentarz

• Hiv
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 321

Zamieszczone przez krs76
                          Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu
                          A mnie się podobają... To nie to co w dwoch osławionych linkach we wczęścniejszych postach ale całe szczescie po stokroć lepsze od tych gniotów dobrze już tutaj znanych. Myślę, że młodzi byli zadowoleni
                          Co do miękkości to akkurat w ślubnych fotkach ona nie przeszkadza(choc tu moze jej za duzo miejscami). Dużo fotek robisz 50mm?
                          Ostatnio edytowany przez Hiv; 3372.

Komentarz

• krs76
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 93

Często wykonuję portrety w pomieszczeniu 50-tką...Gdy mam czas lubie "pobawić" się GO ... jednak mimo wszystko trochę żałuję zakupu 28-135mm myślę że o wiele bardziej przydałby się Tamron 28-75 f2,8 a już o jasnym szerokim kącie nie wspomnę ... Co do zdjęć pierwszy raz obsługiwałem imprezę 300D i można powiedziec pierwszy raz cały ślub... Niektóre zdjęcia były niedoświetlone i musiałem je ratować PS .A ci najgorsze nie robiłem w raw tylko w jpg co wszystkim stanowczo odradzam-błędy ekspozycji są później nie do uratowania bez zachowania jakości zdjęć

Komentarz

• krs76
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 93

Zamieszczone przez muflon
                              Hmm, szału ni ma (w porównaniu do tej łódki z wklejonymi postaciami, hi hi hi ), ale IMHO są poprawne i jakiegoś wielkiego wstydu Ci nie przynoszą. Jeśli to był pierwszy raz, to chyba OK - chciałbym żeby moje pierwsze zdjęcia ślubne (jeśli się kiedyś za to zabiorę ;-) ) chociaż tak wyglądały...

Jednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne). No i brakuje więcej fotek z 'głównej akcji' - czyli przysięgi.
                              Zaprazentowane zdjęcia to tylko mały wycinek całego materiału ...stąd mała ilośc zdjęć z głównej akcji Pozdrawiam i dziękuję za opinię

Komentarz

• Zielony
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2928

sigpic

Komentarz

Pracuję...