Zamieszczone przez Hallgerd
X
-
-
Oczywiście żartowałem i nie miałem zamiaru uwłaczać użytkownikom kompaktów.Zamieszczone przez tomsongperpla: nic nie mow o kompaktach..sam zaczynalem od cyfrowej idiot kamery pentaxa optio 330gs.. i moja pierwsza sesja byla super, profesjonal, w porownaniu do jego zdjec.. wiekszosc fotek z mojej galerii to wlasnie z tego pentaxa..wkoncu przez 2 lata cos sie napstrykalo..
aparat jak aparat, liczy sie fotograf..
a co do reklamy stringow...hmm..ciekawe czy mial dylemat ktore posladki wybrac do reklamy
hehe
pozdrawiam
Miałem na myśli bezmyślne kadrowanie niektórych zdjęć i totalny brak korekty barw, kontrastu. A może to "tylko" lenistwo...Komentarz
-
Reszta zdjęć tego pana z linku powyżej też warta obejrzenia i dowód że aparat to narzędzie i tylko narzędzie a fotograf świadomy to i pudełkiem po butach zrobi ciekawe zdjęcie.Komentarz
-
Twoje zdjęcia bardzo mi się podobają :-DZamieszczone przez tomsongc.. wiekszosc fotek z mojej galerii to wlasnie z tego pentaxa..wkoncu przez 2 lata cos sie napstrykalo..
PozdrawiamKomentarz
-
Zamieszczone przez przemo_21stare zdjecia, ale pomysły na historię super.
http://wlodek.future-net.pl/Na%20bia...n_jpg_view.htm
co jak co, ale tradycyjny B&W to ma niepowtarzalny klimat...Komentarz
-
-
masz rację w 100% bo nie aparat robi zdjęcia tyklo przystawka do aparatu ( człowiek )Czyli można, trzeba tylko chcieć i mieć jakieś poczucie eststyki I wcale nie trzeba jakiegoś super-hiper sprzętu. Bardzo mi sie podobają, szczególnie z pierwszego linka, chciałbym mieć takie ze swojego ślubu
20D , latarka i jakieś szkłoKomentarz
-
Zamieszczone przez przemo_21stare zdjecia, ale pomysły na historię super.
http://wlodek.future-net.pl/Na%20bia...n_jpg_view.htm
kapitalne... dla mnie prawie kazde z tych zdjec mogloby z powodzeniem byc zdjeciem roku na WPP...
Komentarz
-
Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu http://www.serav.type.pl/foty%20weselne/index.html
Światło miałem okropne .Ciemny kościół godziny popołudniowe , na sali wysoki sufit utrudniałl korzystania ze swiatła odbitego . Przentowane zdjęcia to tylko reportaż z całego dnia.Komentarz
-
Hmm, szału ni ma (w porównaniu do tej łódki z wklejonymi postaciami, hi hi hiZamieszczone przez krs76Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu
), ale IMHO są poprawne i jakiegoś wielkiego wstydu Ci nie przynoszą. Jeśli to był pierwszy raz, to chyba OK - chciałbym żeby moje pierwsze zdjęcia ślubne (jeśli się kiedyś za to zabiorę ;-) ) chociaż tak wyglądały...
Jednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne). No i brakuje więcej fotek z 'głównej akcji' - czyli przysięgi.Komentarz
-
No właśnie, też mi to się rzuciło w oczyZamieszczone przez muflonJednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne).
Trochę przeszkadza, ale w zasadzie może się podobać.
A generalnie bardzo przyzwoite, podobają mi się takie właśnie reportażowe zdjęcia, nie lubię wydumanych, pozowanych plenerów (nie mówiąc już o łódce
).
Komentarz
-
A mnie się podobają... To nie to co w dwoch osławionych linkach we wczęścniejszych postach ale całe szczescie po stokroć lepsze od tych gniotów dobrze już tutaj znanych. Myślę, że młodzi byli zadowoleniZamieszczone przez krs76Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu
Co do miękkości to akkurat w ślubnych fotkach ona nie przeszkadza(choc tu moze jej za duzo miejscami). Dużo fotek robisz 50mm?Ostatnio edytowany przez Hiv; 3372.Komentarz
-
Często wykonuję portrety w pomieszczeniu 50-tką...Gdy mam czas lubie "pobawić" się GO ... jednak mimo wszystko trochę żałuję zakupu 28-135mm myślę że o wiele bardziej przydałby się Tamron 28-75 f2,8 a już o jasnym szerokim kącie nie wspomnę ... Co do zdjęć pierwszy raz obsługiwałem imprezę 300D i można powiedziec pierwszy raz cały ślub... Niektóre zdjęcia były niedoświetlone i musiałem je ratować PS .A ci najgorsze nie robiłem w raw tylko w jpg co wszystkim stanowczo odradzam-błędy ekspozycji są później nie do uratowania bez zachowania jakości zdjęćKomentarz
-
Zaprazentowane zdjęcia to tylko mały wycinek całego materiału ...stąd mała ilośc zdjęć z głównej akcjiZamieszczone przez muflonHmm, szału ni ma (w porównaniu do tej łódki z wklejonymi postaciami, hi hi hi
), ale IMHO są poprawne i jakiegoś wielkiego wstydu Ci nie przynoszą. Jeśli to był pierwszy raz, to chyba OK - chciałbym żeby moje pierwsze zdjęcia ślubne (jeśli się kiedyś za to zabiorę ;-) ) chociaż tak wyglądały...
Jednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne). No i brakuje więcej fotek z 'głównej akcji' - czyli przysięgi.
Pozdrawiam i dziękuję za opinię
Komentarz
-
Komentarz