X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • birez
    Uzależniony
    • 2005
    • 609

Zamieszczone przez ripek
    Lubie fakturę plastiku 350tki .. lubie ją dotykać .. mmmm
    A mnie podnieca dzwiek migawki i to jak aparat wibruje pod wplywem drgan od silnika AF
    Strzelam sobie od czasu do czasu kilka razy dekielek wieczorkiem i hmmm..... :>

Komentarz

• Polaco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1135

No tak, zlot onanistow, podniety i zabawy ze sprzetem

Dla mnie robienie zdjec to jakas forma relaksu (druga sprawa ze tez lubie zabawiki, ale nie podniecaja mnie jak niektorych ).
      Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
      Troche moich knotow

Komentarz

• thorin
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1990

eee Polaco podpialbysdo aparatu 1344mm f11,3 L zmienilbys zdanie
        wracajac do tematu robie to bo lubie i mam nadzieje ze to moze byc moj sposob na zarobek w niedalekiej przyszlosci, jednakowoz tak jak wielka radosc daje mi kilka dobrych zdjec na negatywie tak nienawidze tych zdjec potem filtrowac jednakowoz tak jak nienawidze sie z tym bawic, tak z kolei bardziej wole na scianie zdjecia zrobione samemu anizeli wolane przez lab

Komentarz

• kocis
          Początki nałogu
          • 2005
          • 472

Zamieszczone przez Il fuoco
          Dlaczego robimy zdjęcia?
          Czy dlatego że pozwala nam to uciekać w nasze własne światy które są wypadkową tego co czujemy, widzimy i chcemy przekazać innym...
          \

Trafiłeś w dziesiątkę.
          Podświadomie poszukujemy piękna, chcemy je zatrzymać, i podzielić się z innymi. I wcale to nie wyklucza zarobkowej funkcji fotografii. Taka jest moja motywacja.
          300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• gawryl
            Uzależniony
            • 2004
            • 810

proste: bo czuje sie Artysta
            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Widzę że się wątek rozrósł w "jedynym słusznym" kierunku - wyższych pobudek, utrwalania piękna i innych takich ;-) no to ja jeszcze dorzucę wynurzenia onanisty:

Zamieszczone przez Il fuoco
              ale dlaczego?
              Bo tak Z tego samego powodu dla którego np. nie lubię kaszanki - czyli z niewiadomych powodów - sprawia mi to przyjemność: zarówno robienie zdjęć, jak i ich późniejsze oglądanie. Przyjemnośc ta zwiększa się w równym stopniu wraz z polepszeniem się sprzętu (to ostatnio często) jak i polepszaniem się zdjęć (to rzadziej ). No, jak to już ktoś napisał "po prostu lubię cykać". A po dołożeniu do tego maniactwo gapienia się na samoloty... wychodzi stopka

Tak w ogóle to mam taką prywatną teorię odnośnie swojego zboczenia: jako dziecko miałem raczej mało zabawek (bida w domu) no i kiedy jakoś się tak złożyło że mogę sobie kupić to i owo nie odejmując rodzinie od ust to teraz nadrabiam
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

Zamieszczone przez muflon
                Tak w ogóle to mam taką prywatną teorię odnośnie swojego zboczenia: jako dziecko miałem raczej mało zabawek (bida w domu) no i kiedy jakoś się tak złożyło że mogę sobie kupić to i owo nie odejmując rodzinie od ust to teraz nadrabiam
                To jest całkiem interesujące spostrzeżenie. Ktoś kto wyrastał w PRL najczęściej się z tym zgodzi, jak np. ja.

Komentarz

• kocis
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 472

Zamieszczone przez muflon
                  Widzę że się wątek rozrósł w "jedynym słusznym" kierunku - wyższych pobudek, utrwalania piękna i innych takich ;-) no to ja jeszcze dorzucę wynurzenia onanisty........
                  muflon tu nie chodzi o "jedynie słuszny kierunek". Piękno też musi być utrwalane godnym siebie sprzętem. Dążenie do posiadania coraz lepszych narzędzi pracy czy twórczości jest normalne i naturalne. A w głosach przeciwników tkwi nutka zazdrości.
                  Tak na marginesie, na własnym portfelu doświadczyłem, że do fotografowania szybkich samochodów w ruchu nadaje się dopiero 20D. Przećwiczyłem kilka modeli niższych. A co dopiero samoloty!

Komentarz

• Riccardo
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 691

Zamieszczone przez kocis
                    muflon tu nie chodzi o "jedynie słuszny kierunek". Piękno też musi być utrwalane godnym siebie sprzętem. Dążenie do posiadania coraz lepszych narzędzi pracy czy twórczości jest normalne i naturalne. A w głosach przeciwników tkwi nutka zazdrości.
                    Czyli muflon musi kupic jakis lepszy model kaszanki zeby ja polubic
                    Pozdrawiam
                    Riccardo
                    --
                    Fuji & Ricoh

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Spokojnie - mi nie chodziło o dyskredytowanie w żaden sposób "słusznych kierunków" - to tylko taki mały niewinny żarcik był ;-)
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Rudi
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 241

Jest moim azylem... tyle

Komentarz

• bonk
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 636

sluszne pobudki... ta... :wink:
                          ciekawe ilu fotografujacych mysli sobie podczas robienia fotki
                          w ten sposob:

" hmm... cuz za pienkny motyw, jaka wspaniala gra swiatla, och a te niesamowicie skrzace sie refleksy swiatla, musze natychmiast to utrwalic aby moc wracac do tego momentu w ciezkich chwilach. ach... po zrobieniu tej fotografi czuje sie lepszym czlowiekiem, dostrzeglem piekno psiej kupy w kaluzy... "

oczywiscie przesadzam

Komentarz

• kocis
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 472

Trochę sobie kpisz.

Komentarz

• bonk
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 636

troche

Komentarz

• Driver
                                Zablokowany
                                • 2005
                                • 786

Zamieszczone przez kocis
                                Tak na marginesie, na własnym portfelu doświadczyłem, że do fotografowania szybkich samochodów w ruchu nadaje się dopiero 20D.

Naprawde ?? No toś mnie teraz zaskoczył.
                                A Twoja rola to sie chyba sprowadza jedynie do trzymania go skoro tak twierdzisz

Komentarz

Pracuję...