X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MarekC
    Uzależniony
    • 2005
    • 647

focę, bo lubię wspomnienia sytuacji, ludzi, miejsc..
    focę, bo świat jest piękny, a życie pełne ulotnych, niepowtarzalnych chwil
    focę, bo sprawia mi to przyjemność
    lubię to :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• canis_lupus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1252

Bo lubię.
      "I love You Cię" Różyczko...
      Galeria ,
      Druga galeria,

Komentarz

• Il fuoco
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1025

thx za wypowiedzi ciekawie poczytać takie rzeczy
        | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
          A ostatnio pisałeś, że masz coraz mniejszą?
          No dobra, masz mnie To jest ciężko opisać, ale w tym "coraz mniejszą" chodziło mi o bardziej, że tak powiem, fotograficzną stronę zabawy, a w powyższym - o czysto techniczną przyjemnośc z używania dobrego sprzętu. Ale to też takie dość rozmyte jest.
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Auwo
            Uzależniony
            • 2004
            • 928

Po dzisiejszym przetestowaniu 100-400 juz wiem dlaczego @muflon pisze to co pisze Symulowałem "delirium tremens" a on nic Ajajaj zakochałem się w fotografi po raz enty.

Komentarz

• adwent
              Coś już napisał
              • 2005
              • 60

napisał bonk:
              chociaz jak bym przezucil dom rodzicow do gory nogami
              to pewnie bym znalazl nie jeden ciekawy negatyw
              to byłoby ciekawe- jakieś zdjęcia naszych fotografujących rodziców ( nie imieniny cioci oczywiście), PRL i te sprawy..moi niestety nie fotografowali
              EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
              Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Komentarz

• adwent
                Coś już napisał
                • 2005
                • 60

super sprzętu to ja nie mam - cóż, pozostają mi więc "wyższe" pobudki. Robię zdjęcia bo chyba potrzebuję kontaktu z pięknem (kontakt z kobietą to jednak inna jakość ). Dokładnie pamiętam chwilę w której postanowiłem, że będę robił zdjęcia. Wracałem samochodem z Kalisza do Warszawy, na drodze był jakiś wypadek i wszyscy stali w korku. Doświadczałem sprzecznych uczuć- z jednej strony trochę się wściekałem i niecierpliwiłem a z drugiej byłem oczarowany zachodem słońca. Miałem przy sobie jakąś badziewną małpkę rodziców, zrobiłem kilka zdjęć - i skompromituję się tu :-D - ale powiem , że mi się spodobały. Od tego czasu fotografuję ( oczywiście udało mi się już wykraczyć tematyką poza zachody słońca ). Fotografowanie daje mi też spokój i odskocznię od życia codziennego, chociaż przy wyjazdach foto ze znajomymi ciężko mówić o spokoju i odosobnieniu. Kiedyś fotografowałem więcej, obecnie mój czas pochłania prócz tego inne hobby - gra w snookera, a więc idealnym połączeniem ( jeśli nie mam nastroju "na samotnego myśliwego w puszczy") jest ostatnio fotografowanie turniejów snookerowych. Snooker to bardzo fotogeniczny sport - jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam do focenia turniejów snookerowych- można by się jakoś umówić. Kalendarz turniejów na stronie związkowej: www.snooker.pl ( tylko nie zaglądajcie do galerii - straszne g.). Turnieje odbywają się średnio 1/miesiąc w kilku miastach, a wciąż powstają nowe kluby.
                EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
                Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

snooker poszedł do http://canon-board.info/showthread.php?t=6373
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Dlaczego robię zdjęcia?
                    Nie chciałbym, aby to zabrzmiało zbyt "ciężko", ale przy fotografowaniu najważniejsze znaczenie dla mnie fakt zatrzymania pewnej chwili czasu.
                    Czas sobie płynie dalej, a zrobione zdjęcie zatrzymało go na ułamek sekundy. Zarejestrowało pewien ulotny fragment otaczajacej nas rzeczywistości, moment który już nigdy więcej się nie powtórzy.
                    Nie zawsze ten moment, ta chwila wygląda na zdjęciu tak jakbym sobie tego życzył, ale po prostu jest zachowana i cieszy mnie, że jest ona jedyna w swoim rodzaju, niepowtarzalna.

Pozdrowienia,
                    Tomek
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...