X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kami74
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1492

Zamieszczone przez muflon
    Ride the Ligntning? Punk? Przecież to momentami wręcz w symfonię wpada (tytułowy kawałek, który notabene uwielbiam).
    Uwielbiasz bo tam jest tekst fotograficzny: Flash before my eyes. Now it's time to die... :-D
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Dann

Loreena McKennitt, Mike Oldfield, Vangelis, muzyka filmowa (np. J. Horner, Preisner....)
      Z klasyki Bach - szczególnie muzyka organowa, Vivaldi...

Komentarz

• marlon
        Bywalec
        • 2005
        • 165

Ride the Ligntning? Punk? Przecież to momentami wręcz w symfonię wpada (tytułowy kawałek, który notabene uwielbiam).
        ja zaczynałem od S&M (moja pierwsza przygoda z Metallica ) i dlugo nie rozumialem o co chodzi w starych albumach...ale teraz w zasadzie slucham tylko RTL (hihi) i MoP są po prostu genialne...no i może jeszcze z And Justice for All kawałek One - coś wspaniałego a z orkiestrą - istny szał
        w ogóle S&M jest dla mnie w 60% genialmy: No Leaf Clover, -Human, Call of Ktulu (to jest w ogóle genialnie opracowane z orkiestrą), stare dobre Nothing Else, i końcówka czyli to co już mówiłem: One, potem Enter Sandman i Battery(pack)

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Komentarz

• marlon
          Bywalec
          • 2005
          • 165

Z klasyki Bach - szczególnie muzyka organowa,
          polecam Preludium i Fugę h-moll (BWV z tego co pamietam 544)
          mój aktualny repertuar na jutrzejszy egzamin półroczny z organów..
          mała prośba - TRZYMAJCIE KCIUKI od 12.00

Komentarz

• kane
            Początki nałogu
            • 2004
            • 293

Loreena McKennitt

Dawno Pani nie sluchalem...
            Galeria

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Zamieszczone przez marlon
              ja zaczynałem od S&M (moja pierwsza przygoda z Metallica ) i dlugo nie rozumialem o co chodzi w starych albumach...ale teraz w zasadzie slucham tylko RTL (hihi) i MoP są po prostu genialne...no i może jeszcze z And Justice for All kawałek One - coś wspaniałego a z orkiestrą - istny szał
              w ogóle S&M jest dla mnie w 60% genialmy: No Leaf Clover, -Human, Call of Ktulu (to jest w ogóle genialnie opracowane z orkiestrą), stare dobre Nothing Else, i końcówka czyli to co już mówiłem: One, potem Enter Sandman i Battery(pack)
              hmm... moim utworem na strart, takim utworem który rzucił mna o ziemie i pokazał, że muzyka to nie Boys- Sabriny tylko zupełnie coś innego był w 1987 roku Aces High, Iron Maiden z koncertówki LIVE AFTER DEATH. Jak usłyszałem solówkę z poczatku utworu to... no nie potrafie opisac ale to samo czułem jak spotkałem kiedyś w pracy Claudie Schiffer (poważnie). No i potem poszło Cała dyskografia IRONów i potem wyszło ...And Justice for all Metallicy którego fragmenty puszczał pan R. Rogowiecki w radiu w takiej audycji Muzyka młodych której słuchałem na swoim "Kasprzaku" i.... ale mi sie na wspomnienia zebrało

Komentarz

• Bachman
                Bywalec
                • 2005
                • 147

Zamieszczone przez kami74
                Uwielbiasz bo tam jest tekst fotograficzny: Flash before my eyes. Now it's time to die... :-D
                Jak juz bawimy sie w ulubione cytaty to moim jest ten z "Escape" oczywista Metallicy:

"[...]See them try to bring the hammer down
                No damn chains can hold me to the ground [...]"

No i 2gi z "For whom the bell tolls "

"[...]Take a look to the sky just before you die[...] "

Komentarz

• marlon
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 165

to i ja dorzuce coś z mojego ulubionego One
                  Darkness imprisoning me
                  All that i see
                  Absolute horror
                  I cannot live
                  I cannot die
                  Trapped in myself
                  Body my holding cell

Komentarz

• kami74
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1492

15 lat temu jak miałem nastoletnie "doły" to w kólko puszczałem sobie Fade to Black i szczególnie powtarzałem sobie tekscik: I have lost the will to live
                    Simply nothing more to give There is nothing more for me Need the end to set me free

I do dzisiaj uważam, że to jest ballada wszechczasów.

Komentarz

• canis_lupus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1252

kolejnośc bez znaczenia:
                      Queen, Pink Floyd, Nightwish, Hey, Budka Suflera (stara), Santana, Dżem, Enigma, J. Joplin, Sting, Guns'Roses, Within Temptation, Iron Maiden, Marillion, The Doors, Deep Purple, Kult/Kazik,

I cała masa starego rocka, trche blues'a i jazz'u.
                      "I love You Cię" Różyczko...
                      Galeria ,
                      Druga galeria,

Komentarz

• Przemoc
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 319

Zamieszczone przez muflon
                        Punk niesie w sobie swoisty ładunek energetyczny (jak słuchasz to cię "nosi"),to samo odczuwam przy wspomnianych płytach M.

hmm... moim utworem na strart, takim utworem który rzucił mna o ziemie i pokazał, że muzyka to nie Boys- Sabriny tylko zupełnie coś innego był w 1987 roku Aces High, Iron Maiden z koncertówki LIVE AFTER DEATH
                        W 87 lub 88 roku byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie, grali wtedy utwory płyty "Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna), to był mój pierwszy koncert w życiu i nie zapomnę go chyba nigdy, to było jak Claudia w mojej wannie :smile:.
                        Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• thorin
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1990

Zamieszczone przez Przemoc
                          Punk niesie w sobie swoisty ładunek energetyczny (jak słuchasz to cię "nosi"),to samo odczuwam przy wspomnianych płytach M.
                          Stara Matellica to yl przeciez thrash, a czym byl thrash metal ? Pewien lekarz, grajacy w malo znanym zespole Slayer (tak tak Araja ukonczyl medycyne ) samo okreslil swoja muzyke jako polaczenie Punku i Metalu, polaczenie to nazwali thrash metal a przy pierwszych paru plytach Metallica rznela z ich stylu ostro i soczyscie Wiec nie przejmuj sie Przemoc ze gadaja, masz racje z tym punkiem...

W 87 lub 88 roku byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie, grali wtedy utwory płyty "Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna), to był mój pierwszy koncert w życiu i nie zapomnę go chyba nigdy, to było jak Claudia w mojej wannie :smile:.
                          Moj pierwszy koncert Maidenow byl na trasie "Give me Ed, Till' im Dead tour" i do konca zycia zapamietam jak od 10 rano czekalem pod spodkiem, mimo ze byli tam ludzie ktorzy przyjechali juz na 36 h przed koncertem z calej polski, pierwszy nie bylem, bylem za to pierwszy w srodku, udalo mi sie tak szybko przejsc miedzy bramkami ze na hale spodka wlecialem sam jeden, hala spodka z rozstawiona scena bez zywej duszy robi niesamowite wrazenie, udalo mi sie byc przy barierkach ale zanim maideni zaczeli grac, lysole z fosy wyciagnely zza barierek jakies 200 moze 300 osob taki scisk... ale jak juz zaczeli gac cala scena gasnie jedno malurkie punktowe biale swiatlo na bruce'a - tak to fear of the dark, nagle zza scena pojawia sie szarzujacy eddie, bruce wyskakuje z brytyjska flaga - tak to the trooper, cala scena niknie w zielonym swietle, niewiadomo skad pojawia sie na stojaku akustyczny bas bruce mowi : byla ksiazka, byla film, ale nasz utwor byl pierwszy, i nie wierzcie filmowi bo w filmie jest gowno prawda - Clansman, Bruce zaczyna gadac o tym jak szanuje polakow, jak bardzo mu zal za w jalcie nas sprzedali itd itd - Aces High, potem podczas ktoregos kawalka wychodzi 3 metrowy Eddie i Janick z nim walczy kopie go bije go gitara Eddie jak w zokladki Edward The Great, Chlopcy mimo swich 50 i 60 na karku dalej sa w formie i dlej sa niesamowitymi showmenami, a wielu kostkujacych basistow musi jeszcze sie wilu rzeczy nauczyc zeby grac dwoma paluszkami tak jak Steve Harris...
                          aha a wedlug mnie najlepsza plyta to "Brave New World" dlaczego ? bo tam nie ma gorszego kawalka, stamtad wszystkie sa genialne...

BTW...

zadnego Fana ACID DRINKERS ? no zadnego ?

Komentarz

• kami74
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1492

"Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna),
                            Ja uwielbiam i cenię Fear of the Dark. Chyba według mnie najlepsza studyjna płyta Ironów, podkreślam STUDYJNA.

Thorin co do Acidów. Kiedyś namiętnie ich słuchałem Ostatnia płytka jaką znam i mam jest "State of mind report", ale IMO Dirty money, dirty tricks i V V V rządzą.

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Jeśli chodzi o IM, to u mnie również #1 to "Somewhere in Time", a oprócz tego "Fear of the Dark" no i pierwsza.
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

Thorin co do Acidów. Kiedyś namiętnie ich słuchałem Ostatnia płytka jaką znam i mam jest "State of mind report", ale IMO Dirty money, dirty tricks i V V V rządzą.
                                zgadzam sie, wszsystkie byle by na nich gral Litza (dzisiejsza Arka Noego przyp. red.) Litza to byl koles gral w Turbo, w Wilczym Pajaku, u boku Kazika czasem, Flapjack rowniez... a o Acidach jest tyle anegdot ze trzeba by nowy watek zalozyc na forum

Komentarz

Pracuję...