Zamieszczone przez muflon
X
-
Uwielbiasz bo tam jest tekst fotograficzny: Flash before my eyes. Now it's time to die... :-D5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są.. -
Loreena McKennitt, Mike Oldfield, Vangelis, muzyka filmowa (np. J. Horner, Preisner....)
Z klasyki Bach - szczególnie muzyka organowa, Vivaldi...Komentarz
-
ja zaczynałem od S&M (moja pierwsza przygoda z MetallicaRide the Ligntning? Punk? Przecież to momentami wręcz w symfonię wpada (tytułowy kawałek, który notabene uwielbiam).
) i dlugo nie rozumialem o co chodzi w starych albumach...ale teraz w zasadzie slucham tylko RTL (hihi) i MoP
są po prostu genialne...no i może jeszcze z And Justice for All kawałek One - coś wspaniałego a z orkiestrą - istny szał

w ogóle S&M jest dla mnie w 60% genialmy: No Leaf Clover, -Human, Call of Ktulu (to jest w ogóle genialnie opracowane z orkiestrą), stare dobre Nothing Else, i końcówka czyli to co już mówiłem: One, potem Enter Sandman i Battery(pack)
Komentarz
-
polecam Preludium i Fugę h-moll (BWV z tego co pamietam 544)Z klasyki Bach - szczególnie muzyka organowa,
mój aktualny repertuar na jutrzejszy egzamin półroczny z organów..
mała prośba - TRZYMAJCIE KCIUKI od 12.00

Komentarz
-
-
hmm... moim utworem na strart, takim utworem który rzucił mna o ziemie i pokazał, że muzyka to nie Boys- Sabriny tylko zupełnie coś innego był w 1987 roku Aces High, Iron Maiden z koncertówki LIVE AFTER DEATH. Jak usłyszałem solówkę z poczatku utworu to... no nie potrafie opisac ale to samo czułem jak spotkałem kiedyś w pracy Claudie Schiffer (poważnie). No i potem poszło Cała dyskografia IRONów i potem wyszło ...And Justice for all Metallicy którego fragmenty puszczał pan R. Rogowiecki w radiu w takiej audycji Muzyka młodych której słuchałem na swoim "Kasprzaku" i.... ale mi sie na wspomnienia zebrałoZamieszczone przez marlonja zaczynałem od S&M (moja pierwsza przygoda z Metallica
) i dlugo nie rozumialem o co chodzi w starych albumach...ale teraz w zasadzie slucham tylko RTL (hihi) i MoP
są po prostu genialne...no i może jeszcze z And Justice for All kawałek One - coś wspaniałego a z orkiestrą - istny szał

w ogóle S&M jest dla mnie w 60% genialmy: No Leaf Clover, -Human, Call of Ktulu (to jest w ogóle genialnie opracowane z orkiestrą), stare dobre Nothing Else, i końcówka czyli to co już mówiłem: One, potem Enter Sandman i Battery(pack)
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Jak juz bawimy sie w ulubione cytaty to moim jest ten z "Escape" oczywista Metallicy:Zamieszczone przez kami74Uwielbiasz bo tam jest tekst fotograficzny: Flash before my eyes. Now it's time to die... :-D
"[...]See them try to bring the hammer down
No damn chains can hold me to the ground [...]"
No i 2gi z "For whom the bell tolls "
"[...]Take a look to the sky just before you die[...] "Komentarz
-
to i ja dorzuce coś z mojego ulubionego One
Darkness imprisoning me
All that i see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped in myself
Body my holding cellKomentarz
-
15 lat temu jak miałem nastoletnie "doły" to w kólko puszczałem sobie Fade to Black i szczególnie powtarzałem sobie tekscik: I have lost the will to live
Simply nothing more to give There is nothing more for me Need the end to set me free
I do dzisiaj uważam, że to jest ballada wszechczasów.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
kolejnośc bez znaczenia:
Queen, Pink Floyd, Nightwish, Hey, Budka Suflera (stara), Santana, Dżem, Enigma, J. Joplin, Sting, Guns'Roses, Within Temptation, Iron Maiden, Marillion, The Doors, Deep Purple, Kult/Kazik,
I cała masa starego rocka, trche blues'a i jazz'u.Komentarz
-
Punk niesie w sobie swoisty ładunek energetyczny (jak słuchasz to cię "nosi"),to samo odczuwam przy wspomnianych płytach M.Zamieszczone przez muflonRide the Ligntning? Punk?
Przecież to momentami wręcz w symfonię wpada
(tytułowy kawałek, który notabene uwielbiam).
W 87 lub 88 roku byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie, grali wtedy utwory płyty "Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna), to był mój pierwszy koncert w życiu i nie zapomnę go chyba nigdy, to było jak Claudia w mojej wannie :smile:.Zamieszczone przez kami74hmm... moim utworem na strart, takim utworem który rzucił mna o ziemie i pokazał, że muzyka to nie Boys- Sabriny tylko zupełnie coś innego był w 1987 roku Aces High, Iron Maiden z koncertówki LIVE AFTER DEATHPozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Stara Matellica to yl przeciez thrash, a czym byl thrash metal ? Pewien lekarz, grajacy w malo znanym zespole SlayerZamieszczone przez PrzemocPunk niesie w sobie swoisty ładunek energetyczny (jak słuchasz to cię "nosi"),to samo odczuwam przy wspomnianych płytach M.
(tak tak Araja ukonczyl medycyne
) samo okreslil swoja muzyke jako polaczenie Punku i Metalu, polaczenie to nazwali thrash metal a przy pierwszych paru plytach Metallica rznela z ich stylu ostro i soczyscie
Wiec nie przejmuj sie Przemoc ze gadaja, masz racje z tym punkiem...
Moj pierwszy koncert Maidenow byl na trasie "Give me Ed, Till' im Dead tour" i do konca zycia zapamietam jak od 10 rano czekalem pod spodkiem, mimo ze byli tam ludzie ktorzy przyjechali juz na 36 h przed koncertem z calej polski, pierwszy nie bylem, bylem za to pierwszy w srodku, udalo mi sie tak szybko przejsc miedzy bramkami ze na hale spodka wlecialem sam jeden, hala spodka z rozstawiona scena bez zywej duszy robi niesamowite wrazenie, udalo mi sie byc przy barierkach ale zanim maideni zaczeli grac, lysole z fosy wyciagnely zza barierek jakies 200 moze 300 osob taki scisk... ale jak juz zaczeli gacZamieszczone przez PrzemocW 87 lub 88 roku byłem na ich koncercie w poznańskiej Arenie, grali wtedy utwory płyty "Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna), to był mój pierwszy koncert w życiu i nie zapomnę go chyba nigdy, to było jak Claudia w mojej wannie :smile:.
cala scena gasnie jedno malurkie punktowe biale swiatlo na bruce'a - tak to fear of the dark, nagle zza scena pojawia sie szarzujacy eddie, bruce wyskakuje z brytyjska flaga - tak to the trooper, cala scena niknie w zielonym swietle, niewiadomo skad pojawia sie na stojaku akustyczny bas bruce mowi : byla ksiazka, byla film, ale nasz utwor byl pierwszy, i nie wierzcie filmowi bo w filmie jest gowno prawda
- Clansman, Bruce zaczyna gadac o tym jak szanuje polakow, jak bardzo mu zal za w jalcie nas sprzedali itd itd - Aces High, potem podczas ktoregos kawalka wychodzi 3 metrowy Eddie i Janick z nim walczy kopie go bije go gitara
Eddie jak w zokladki Edward The Great, Chlopcy mimo swich 50 i 60 na karku dalej sa w formie i dlej sa niesamowitymi showmenami, a wielu kostkujacych basistow musi jeszcze sie wilu rzeczy nauczyc zeby grac dwoma paluszkami tak jak Steve Harris...
aha a wedlug mnie najlepsza plyta to "Brave New World" dlaczego ? bo tam nie ma gorszego kawalka, stamtad wszystkie sa genialne...
BTW...
zadnego Fana ACID DRINKERS ? no zadnego ?
Komentarz
-
Ja uwielbiam i cenię Fear of the Dark. Chyba według mnie najlepsza studyjna płyta Ironów, podkreślam STUDYJNA.Zamieszczone przez Przemoc"Somewhere in Time" (IMHO ostatnia fajna),
Thorin co do Acidów. Kiedyś namiętnie ich słuchałem Ostatnia płytka jaką znam i mam jest "State of mind report", ale IMO Dirty money, dirty tricks i V V V rządzą.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
-
Jeśli chodzi o IM, to u mnie również #1 to "Somewhere in Time", a oprócz tego "Fear of the Dark" no i pierwsza.Komentarz
-
zgadzam sie, wszsystkie byle by na nich gral Litza (dzisiejsza Arka Noego przyp. red.) Litza to byl kolesZamieszczone przez kami74Thorin co do Acidów. Kiedyś namiętnie ich słuchałem Ostatnia płytka jaką znam i mam jest "State of mind report", ale IMO Dirty money, dirty tricks i V V V rządzą.
gral w Turbo, w Wilczym Pajaku, u boku Kazika czasem, Flapjack rowniez... a o Acidach jest tyle anegdot
ze trzeba by nowy watek zalozyc na forum
Komentarz
Komentarz