Ciekawe jest to, że wszyscy wymieniamy wykonawców, którzy wnosili do muzyki nową jakość, wytyczali nowe szlaki, przełamywali bariery, tworzyli nowe zjawiska kulturowe, subkultury itd. (Metallica, Acid Drinkers, Mike Oldfield, Vangelis, Bach, Queen, Pink Floyd itd.). A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
X
-
-
Moim zdaniem w dalszym ciągu jest chociaz zmienił totalnie styl życia zarówno muzycznie jak i w innych aspektach. Jego wybór i szanuje go. (pewnie po części miała na to wpływ jego operacja na serducho ktora tam kiedys miał)Zamieszczone przez thorinLitza to byl koles
gral w Turbo, w Wilczym Pajaku, u boku Kazika czasem, Flapjack rowniez...5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Niech się tylko ujawnią...Zamieszczone przez PrzemocA najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...Komentarz
-
Zamieszczone przez PrzemocCiekawe jest to, że wszyscy wymieniamy wykonawców, którzy wnosili do muzyki nową jakość, wytyczali nowe szlaki, przełamywali bariery, tworzyli nowe zjawiska kulturowe, subkultury itd. (Metallica, Acid Drinkers, Mike Oldfield, Vangelis, Bach, Queen, Pink Floyd itd.). A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
Vangelisa słuchałem kiedyś, Oldfielda również, od Bacha wolę Mozarta. Jackson ma kilka świetnych utworów, podobnie jak Madonna
Boysbandom mówię swoje stanowcze - NIE 
Najczęściej słucham radia internetowego
www.digitallyimported.com - stacja chillout lub progressive. Jeśli nie siedzę przy kompie - coś w podobnych klimatach
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Zamieszczone przez kami74Moim zdaniem w dalszym ciągu jest chociaz zmienił totalnie styl życia zarówno muzycznie jak i w innych aspektach. Jego wybór i szanuje go. (pewnie po części miała na to wpływ jego operacja na serducho ktora tam kiedys miał)
Jego zona tez... jasne, wcale mu sie nie dziwie, jeszcze jedna lub dwie plyty i wogole by go nie bylo na ziemi, nie dalby rady takim tankowcom jak titus i popcorn, ale zal ze juz go brak w Acidach... tylko w jego wykonaniu slow and stoned mialo "to" brzmienie
Komentarz
-
link dla tych ktorzy graja na basie albo kiedys probowali
gosc wymaitaKomentarz
-
Wooten'a mi przedstawiac nie musiszZamieszczone przez bonklink dla tych ktorzy graja na basie albo kiedys probowali
gosc wymaita
Naprawde niezly wymiatacz
Komentarz
-
To dobre dla tych, którzy mówią, że czasy gitar w muzyce dobiegają końca i liczy się tylko komp i elektronika.Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]Wooten'a mi przedstawiac nie musisz
Naprawde niezly wymiatacz
Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Przecież już się ujawnili, wyżej. Myślicie, że z tymi Boysami to ja żartowałem?Zamieszczone przez Silent PlanetNiech się tylko ujawnią...
Komentarz
-
To poważna kwestia psychologiczna, Twoje zamiłowanie do Boys/Bayer Full wynika zapewne z tęsknoty za krajem, swojskim klimatem, gdzie "świerzop i dzięcielina ....";-) .Zamieszczone przez muflonPrzecież już się ujawnili, wyżej. Myślicie, że z tymi Boysami to ja żartowałem?
A swoją drogą, w czasach studenckich, ostro imprezowaliśmy i na niedzielnym kacu obowiązkowo oglądaliśmy Disco Relax na Polsacie, to było odlot, pierwsze teledyski, kompletna amatorka, listy do redakcji od analfabetów itd. Z tamtego okresu pamiętam wiele ciekawych zjawisk (trudno to nazwać zespołami muzycznymi). Np. zjawisko Sistars (dwie siostry, farbowane, kruczoczarne brunety) śpiewały "...kochaj, mnie kochany, nie przychodź do domu pijany..",
inny cytat "...chciałem u niej być wieczorem, pojechałem więc motorem.." niestety autora tego wersu nie pamiętam.
W poniedziałek na zajęciach rozmawialiśmy głównie o tym co tam w relaksie znowu wymyślili.Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Przebijam: akademik, środek nocy, w stołówce trzy piętra niżej wesele, u nas oblewanie egzaminu. Stoimy na baczność z kieliszkami, ja gram na elektryku (z mocnym overdrivem i solówkami ;-)) rosyjski hymn, śpiewamy alternatywnym tekstem ("Na ch*j nam svaboda ruskiego naroda (...)"), nagle wchodzi dwóch chłopaków w garniturach - i w drzwiach osłupieli :-) Dokończyliśmy hymn, pytamy o co chodzi - "Bo my jesteśmy z wesela na dole, nudy, a u was jakąś fajną muzykę usłyszeliśmy"Zamieszczone przez PrzemocA swoją drogą, w czasach studenckich, ostro imprezowaliśmy i na niedzielnym kacu obowiązkowo oglądaliśmy Disco Relax na Polsacie
Pewnie chodziło o tego Quaka puszczanego przez piec od gitary kilka minut wcześniej
.
Komentarz
-
Billi Sheenan(chyba tak sie pisze) też nieźle miecielink dla tych ktorzy graja na basie albo kiedys probowali
gosc wymaita
basista od wielkiego Steva Vai
gra szpanersko ale konkretnie 
no i oczywiscie wielki mistrzu - John Myung z DT
fascynuje mnie jego spokój
gra tak trudne technicznie rzeczy z niesamowicie stoickim spokojem
Komentarz
-
Ja dorzucę Tommy'ego Emmanuela. Wiem, że to trochę na pokaz i pod publiczkę, ale mimo wszystko... oglądanie to czysty "fun"
Komentarz
-
Zadżebisty jest ten Wooten
Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:Komentarz
-
Zamieszczone przez bonklink dla tych ktorzy graja na basie albo kiedys probowali
gosc wymaita
Wooten, smieszny koles ale jesli idzie o gre rzeczywiscie maestro, mialem kiedys jego szkole video na bas, mam rozumiec ze to co on robi to bezkostkowy sweep na basie ? jesli nie to bardzo sie do sweepingu zbliza, potem legato, na basie (sic!) i klasyczne klangowanie, ladnie, ladnie, o strojeniu basu w czasie gry juz nie mowie nic
... respect dla kolesia, od siebie uparci dodam Marcusa Millera i Jaco Pastoriusa, Steve'a Harrisa wymienilem wczesniej 
z racji niedostpenosci na video google dobrych sampli millera czy pastoriusa a chocby i polskigo pilichowskiego o basie dodam cos co ucieszy fanow dreamow
no i niezidentyfikowany masta gitary
Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.
Komentarz
Komentarz