X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemoc
    Początki nałogu
    • 2005
    • 319

Ciekawe jest to, że wszyscy wymieniamy wykonawców, którzy wnosili do muzyki nową jakość, wytyczali nowe szlaki, przełamywali bariery, tworzyli nowe zjawiska kulturowe, subkultury itd. (Metallica, Acid Drinkers, Mike Oldfield, Vangelis, Bach, Queen, Pink Floyd itd.). A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
    Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• kami74
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1492

Zamieszczone przez thorin
      Litza to byl koles gral w Turbo, w Wilczym Pajaku, u boku Kazika czasem, Flapjack rowniez...
      Moim zdaniem w dalszym ciągu jest chociaz zmienił totalnie styl życia zarówno muzycznie jak i w innych aspektach. Jego wybór i szanuje go. (pewnie po części miała na to wpływ jego operacja na serducho ktora tam kiedys miał)
      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Silent Planet
        Uzależniony
        • 2004
        • 832

Zamieszczone przez Przemoc
        A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?
        Niech się tylko ujawnią...
        is SILENCE
        "Enjoy the silence."
        ---
        Wróciłem...!
        analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• chuckyy
          Początki nałogu
          • 2005
          • 482

Ciekawe jest to, że wszyscy wymieniamy wykonawców, którzy wnosili do muzyki nową jakość, wytyczali nowe szlaki, przełamywali bariery, tworzyli nowe zjawiska kulturowe, subkultury itd. (Metallica, Acid Drinkers, Mike Oldfield, Vangelis, Bach, Queen, Pink Floyd itd.). A najwięcej płyt sprzedawał pan Jackson, pani Madonna, i boysbandy, czy ich fanów nie ma na tym forum?

Vangelisa słuchałem kiedyś, Oldfielda również, od Bacha wolę Mozarta. Jackson ma kilka świetnych utworów, podobnie jak Madonna Boysbandom mówię swoje stanowcze - NIE
          Najczęściej słucham radia internetowego
          www.digitallyimported.com - stacja chillout lub progressive. Jeśli nie siedzę przy kompie - coś w podobnych klimatach
          | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• thorin
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1990

Zamieszczone przez kami74
            Moim zdaniem w dalszym ciągu jest chociaz zmienił totalnie styl życia zarówno muzycznie jak i w innych aspektach. Jego wybór i szanuje go. (pewnie po części miała na to wpływ jego operacja na serducho ktora tam kiedys miał)

Jego zona tez... jasne, wcale mu sie nie dziwie, jeszcze jedna lub dwie plyty i wogole by go nie bylo na ziemi, nie dalby rady takim tankowcom jak titus i popcorn, ale zal ze juz go brak w Acidach... tylko w jego wykonaniu slow and stoned mialo "to" brzmienie

Komentarz

• bonk
              Uzależniony
              • 2005
              • 636

link dla tych ktorzy graja na basie albo kiedys probowali

gosc wymaita

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez bonk

gosc wymaita
                Wooten'a mi przedstawiac nie musisz Naprawde niezly wymiatacz

Komentarz

• Przemoc
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 319

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                  Wooten'a mi przedstawiac nie musisz Naprawde niezly wymiatacz
                  To dobre dla tych, którzy mówią, że czasy gitar w muzyce dobiegają końca i liczy się tylko komp i elektronika.
                  Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Zamieszczone przez Silent Planet
                    Niech się tylko ujawnią...
                    Przecież już się ujawnili, wyżej. Myślicie, że z tymi Boysami to ja żartowałem?
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Przemoc
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 319

Zamieszczone przez muflon
                      Przecież już się ujawnili, wyżej. Myślicie, że z tymi Boysami to ja żartowałem?
                      To poważna kwestia psychologiczna, Twoje zamiłowanie do Boys/Bayer Full wynika zapewne z tęsknoty za krajem, swojskim klimatem, gdzie "świerzop i dzięcielina ....";-) .

A swoją drogą, w czasach studenckich, ostro imprezowaliśmy i na niedzielnym kacu obowiązkowo oglądaliśmy Disco Relax na Polsacie, to było odlot, pierwsze teledyski, kompletna amatorka, listy do redakcji od analfabetów itd. Z tamtego okresu pamiętam wiele ciekawych zjawisk (trudno to nazwać zespołami muzycznymi). Np. zjawisko Sistars (dwie siostry, farbowane, kruczoczarne brunety) śpiewały "...kochaj, mnie kochany, nie przychodź do domu pijany..",
                      inny cytat "...chciałem u niej być wieczorem, pojechałem więc motorem.." niestety autora tego wersu nie pamiętam.

W poniedziałek na zajęciach rozmawialiśmy głównie o tym co tam w relaksie znowu wymyślili.
                      Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

A swoją drogą, w czasach studenckich, ostro imprezowaliśmy i na niedzielnym kacu obowiązkowo oglądaliśmy Disco Relax na Polsacie
                        Przebijam: akademik, środek nocy, w stołówce trzy piętra niżej wesele, u nas oblewanie egzaminu. Stoimy na baczność z kieliszkami, ja gram na elektryku (z mocnym overdrivem i solówkami ;-)) rosyjski hymn, śpiewamy alternatywnym tekstem ("Na ch*j nam svaboda ruskiego naroda (...)"), nagle wchodzi dwóch chłopaków w garniturach - i w drzwiach osłupieli :-) Dokończyliśmy hymn, pytamy o co chodzi - "Bo my jesteśmy z wesela na dole, nudy, a u was jakąś fajną muzykę usłyszeliśmy" Pewnie chodziło o tego Quaka puszczanego przez piec od gitary kilka minut wcześniej .

Komentarz

• marlon
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 165

gosc wymaita
                          Billi Sheenan(chyba tak sie pisze) też nieźle miecie
                          basista od wielkiego Steva Vai gra szpanersko ale konkretnie
                          no i oczywiscie wielki mistrzu - John Myung z DT fascynuje mnie jego spokój gra tak trudne technicznie rzeczy z niesamowicie stoickim spokojem

Sprzedam: EOS3000 + EF 38-76 1:4.5-5.6

Komentarz

• muflon
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 6763

Ja dorzucę Tommy'ego Emmanuela. Wiem, że to trochę na pokaz i pod publiczkę, ale mimo wszystko... oglądanie to czysty "fun"

Komentarz

• osasa
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 131

Zadżebisty jest ten Wooten
                              Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

Zamieszczone przez bonk

gosc wymaita

Wooten, smieszny koles ale jesli idzie o gre rzeczywiscie maestro, mialem kiedys jego szkole video na bas, mam rozumiec ze to co on robi to bezkostkowy sweep na basie ? jesli nie to bardzo sie do sweepingu zbliza, potem legato, na basie (sic!) i klasyczne klangowanie, ladnie, ladnie, o strojeniu basu w czasie gry juz nie mowie nic ... respect dla kolesia, od siebie uparci dodam Marcusa Millera i Jaco Pastoriusa, Steve'a Harrisa wymienilem wczesniej

z racji niedostpenosci na video google dobrych sampli millera czy pastoriusa a chocby i polskigo pilichowskiego o basie dodam cos co ucieszy fanow dreamow

no i niezidentyfikowany masta gitary

Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

Pracuję...