X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Raff
    Uzależniony
    • 2005
    • 778

Zamieszczone przez Cichy
    E tam. Niemiec, po perypetiach z Małgosią (...)
    Qrna, niezłe

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez Cichy
      E tam. Niemiec, po perypetiach z Małgosią oraz następnie z Elką (która po latach odkrywszy fakt, że w dzieciństwie była chłopcem a chore marzenia jej bogatych rodziców, by mieć córkę dzięki chirurgii plastycznej zostały zrealizowane, wyjeżdża jako wolontariuszka z ramienia telewizji Trwam z misją do Ugandy) zadurza się w matce Małgosi, Barbarze i uciekają wspólnie do południowej Bavarii, gdzie otwierają zakład produkujący serki homogenizowane. Doświadczenie Barbary w dojeniu krów wespół z nadzwyczajnymi umiejętnościami Stefana w ubijaniu piany ręcznie, praktykowane często podczas nieobecności Małgosi przynoszą określony skutek i gwarantują firmie Stefana sukces rynkowy.

Tymczasem Lucjan, załamany zaistniałą sytuacją oraz dobity pierwszą w życiu porażką w szachy z Kisielem wyjmuje z szafu przykurzony zbójnicki uniform, i wyjeżdza samotnie w Karkonosze zaszywając się w jednej z jaskiń.
      Ślad po nim zaginął, choć nietrudno powiązać jego pobyt w górach z pogłoskami o tajemniczym gwałcicielu owiec w okolicach Szklarskiej Poręby.

Marek, który po opuszczeniu pubu przez Stefana i Elkę prowadzi klub nocny z nowym wspólnikiem - Egonem. Okazuje się, że ten był alfonsem w jednym z zakopiańskich domów publicznych i podstępem zdobywa udziały w pubie z myślą o otwarciu takiej placówki w Lipnicy. Interes mimo początkowego sprzeciwu mieszkańców kręci się całkiem nieźle. Najlepszym klientem domu okazuje się Kisiel - a burdelmamą zostaje Simona. Hanka nie akceptuje nowego interesu męża i wyjeżdża na studia do Warszawy. Tutaj zostaje zauważona przez jednego z warszawskich fotografików, po namowie i próbnej sesji fotograficznej dostaje propozycję zdjęć w Playboyu i magazynie "Mój Pies". Kamil, który po waśniach w mieszkaniu studenckim oraz kłótni z ojcem wyprowadza się z mieszkania studenckiego i zostaje żigolo.

Niezwykłe wieści napływają też z domu Marty. Norbert podczas wspólnego wypadu na szybowce z Jackiem i Łukaszem wypada z samolotu, szczęśliwie mając spadochron. Uderzając o ziemię doznaje urazu kręgosłupa i odzyskuje wład w nogach. Marta zaś po wydaleniu z sądu za noszenie zbyt faszystowskich fryzur dostaje się przypadkiem na casting do radia Maryja i wygrywa konkurs na prowadzącą wieczorne pasmo dla dzieci "Lepszy Rydz niż maminy cyc".

CDN. :-D
      Zastanawiałeś się nad pisaniem scenariuszy ? A może jakąś książkę napiszesz ? :-)

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7443

Zamieszczone przez Tomasz1972
        Zastanawiałeś się nad pisaniem scenariuszy ? A może jakąś książkę napiszesz ? :-)
        Wystarczy mi piątka z matury. Etap pisania mam zdecydowanie za sobą :-D
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

OT - a zastanawiales sie nad sensem cytowania CALEGO WIELKIEGO posta by jedno malutkie zdanie tylko dopisac ?

Netykiete polecam:

"Odpisując na list, nie cytuj go w całości, a zostaw tylko to co niezbędne, a do czego odnosi się Twój komentarz. Szczególnie naganne jest cytowanie czyjegoś podpisu (sygnaturki). Równie godne potępienia jest zacytowanie listu po to tylko aby dodać pod nim tekst w stylu: "zgadzam się z tym", też tak myślę" "

Komentarz

• nastier
            Uzależniony
            • 2005
            • 686

Vitez - taki madry jestes, dajesz madre netykietowe rady, ale my, smiecace na forum gluptaski nie mozemy przeczytac boskiej netykiety, bo dajesz niedzialajacy link...

fotoblog

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Zamieszczone przez Vitez
              OT
              Zastanawiałem się i doszedłem do wniosku , że jeżeli użytkownik którego cytuje przeedytuje lub usunie posta , to moja odpowiedź będzie bezsensowna i nie będzie wiadomo czego dotyczy . A tak cytat zostanie w moim poście .

Komentarz

• Raff
                Uzależniony
                • 2005
                • 778

(...), że jeżeli użytkownik którego cytuje przeedytuje lub usunie posta , to moja odpowiedź będzie bezsensowna i nie będzie wiadomo czego dotyczy. (...)
                No to ma jakiś sens. Z tym, że zacytowanie właściwie bezsensownym czyni usuwanie posta, a i przeedytowywać za bardzo nie ma po co jeśli krąży gdzieś oryginał

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez nastier
                  Vitez - taki madry jestes, dajesz madre netykietowe rady, ale my, smiecace na forum gluptaski nie mozemy przeczytac boskiej netykiety, bo dajesz niedzialajacy link...
                  LOL przed chwila dzialal... no ale na takie przypadki wkleilem interesujacy nas fragment 8)

Ale niech bedzie zrodlo kolejne:

"Odpisując na list, NIGDY nie cytuj go w całości, a zostaw TYLKO to co niezbędne, do czego odnosi się Twój komentarz. Godne potępienia jest zacytowanie listu po to tylko, aby dodać pod nim tekst w stylu: "zgadzam się z tym", "też tak myślę", "tak", "OK"."

Tomek - doszedles do wniosku poprzez gdybanie a nie logike.
                  Na przyszlosc PROSZE - stosuj netykiete w swoich postach.

Komentarz

• Cichy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 7443

Zamieszczone przez Vitez
                    OT - a zastanawiales sie nad sensem cytowania CALEGO WIELKIEGO posta by jedno malutkie zdanie tylko dopisac ?(...)
                    "

----------- ZMODEROWANA ODPOWIEDŹ PRZEZ SAMEGO AUTORA POSTU ----------
                    Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7443

M jak miłość by Cichy - cd:

Seria burzliwych wypadków w rodzinie Mostowiaków wcale się nie kończy. Kinga, która po powrocie z Anglii nie może znaleźć pracy postanawia zajść w ciążę. Okazuje się jednak, że Piotrek jest bezpłodny. Młode małżeństwo postanawia zwrócić się o pomoc do brata Piotrka - Pawła. Chcą by został ojcem zastępczym. Badania wykazują jednak, że sztuczne zapłodnienie jest niemożliwe - poczęcie musi odbyć się drogą naturalną. Paweł nie zgadza się. Piotrek składa jednak bratu niemoralną propozycję - oferuje sto tysięcy złotych za noc z jego żoną. Bracia dochodzą do porozumienia i Kinga wraz z dotychczasowym szwagrem spędza z nim upojną noc i zachodzi w ciążę. Mało tego - odkrywa w Pawle lepszą połowę swojego męża i ukradkiem przed całą rodziną uciekają do Meksyku zakładając tam rancho i hodowlę strusi.

Tymczasem Marysia, która otrząsnęła się po śmierci męża postanawia jednak dokończyć zaczętą przez Krzysztofa budowę. Pomagają jej w tym doktorzy - koledzy z przychodzni, którzy najwyraźniej zabiegają o względy wdowy. Marysia przeprowadza się do nowego domu i zaczynają się tutaj dziać niewyjaśnione rzeczy. Pewnej nocy, podczas nocnego buszowania w lodówce w poszukiwaniu kiszonych ogórków ukazuje się jej duch Krzysztofa i mówi, że nie umarł śmiercią naturalną lecz został zabity. Zszokowana Marysia kontaktuje się z detektywem Rutkowskim i prosi go, żeby pomógł jej wyjaśnić tę sprawę. Ten z kolei, zachęcony możliwością wystąpienia w telewizji publicznej w czasie największej oglądalności postanawia przerwać swoją aktualną misję w Hong-Kongu i obiecuje pomóc Marysi. Śledztwo Rutkowskiego odkrywa brutalną i zaskakującą prawdę: po zawale Krzysztof żył, w przychodni jednak został zamordowany przez zazdrosnego o Marysię doktora Rogowskiego - który potajemnie wstrzyknął choremu dawkę Pavulonu.

W domu Marty wrze. Traci pracę w radiu Maryja (plotka głosi, że odmówiła cudzołóstwa szefom rozgłośni) i postanawia wrócić do pracy prawniczej - zostaje adwokatem. Niespodziewanie pierwszy jej klientem jest własny syn - Łukasz. Dorastający chłopak zostaje bowiem oskarżony o zgwałcenie podczas pielgrzymki do Częstochowy dwóch koleżanek z klasy. Tłumaczy się on rodzicom jednak nadmiarek wypitego alkoholu, ci zaś postanawiają jednak nie karać syna - w trosce o przykładne i łagodne wychowywanie dzieci. Norbert tymczasem po wypadku ze spadochronem i odzyskaniu władu w nogach postanawia maksymalnie korzystać z życia. Kończy dwie szkoły tańca latynoskiego i break-dance'u, występuje w lidze old-boyów piłkarskich i zapisuje się do sekcji kick-boxingu. Właśnie w tej ostatniej dyscyplinie odnosi największe sukcesy - okazuje się , że podczas kilku lat "absencji" jego mięśnie nóg nabrały nadzwyczajnej sprężystości i ciosy , jakie nimi zadaje teraz są niewiarygodnie energiczne i silne. Po roku treningu zostaje mistrzem Europy w wadze półciężkiej, a jego zdolności aktorskie i umiejętności sportowe zostają zauważone przez producentów w Hollywood, którzy proponuja mu rolę czarnego charakteru w remake'u "Wejścia Smoka" u boku Chucka Norrisa, który tym razem będzie pozytywnym bohaterem (skądinąd wiadomo, że po delikatnym nacisku na scenarzystę).

cdn.
                      Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.

Komentarz

• Tomasz1972
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3042

Zamieszczone przez Cichy
                        M jak miłość by Cichy
                        Moja żonka stwierdziła że musisz to koniecznie wysłac do TV

Komentarz

• vbel
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 130

Zamieszczone przez Cichy
                          M jak miłość by Cichy
                          Cichy może zacznij pisać scenariusze ?
                          Wiesz ile za to płacą ?

Pozdrawiam

Komentarz

• nikczemnik
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 58

Cichy jesteś moim idolem!:-) Ja i mój królik zrobimy sobie koszulki z Twoim zdjęciem i podpisem scenarzysta roku!:-)Pozdro i czekam na C.D.( ew. wydanie na CD):-)

Komentarz

• FOTOGRAF
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 762

Cichy swietne scenariusze! czekam na nastepne! :-)
                              Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• vbel
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 130

Cichy moja żona płacze

ze śmiechu

Komentarz

Pracuję...