X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez Cichy
    zgłaszam problem - nie mogę wysłać zamówienia, bo nie wiem, skąd wziąć numer użytkownika i formularz bez tego nie chce przejść..
    Twój nr jest 343.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Zamieszczone przez Cichy
      zgłaszam problem - nie mogę wysłać zamówienia, bo nie wiem, skąd wziąć numer użytkownika i formularz bez tego nie chce przejść..
      Fragment pierwszego postu

Zamieszczone przez KuchateK
      Numer uzytkownika można odczytać klikając w nazwę swojego Nick'a na forum a nastepnie "Zobacz publiczny profil". W adresie podany jest numer, np. http://canon-board.info/member.php?u=1338 czyli uzytkownik ma numer 1338. Ten numer znajduje sie na ID (i zakodowany jest w kodzie paskowym ).
      ...

Komentarz

• hofi66
        Początki nałogu
        • 2005
        • 290

Ode mnie tez poszlo.
        Pozdrawiam
        Ostatnio edytowany przez hofi66; 1178.
        Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

ok, thx
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• dixi2006
            Coś już napisał
            • 2006
            • 79

Przetwarzanie danych osobowych

W formularzu zamówienia natknąłem się na konieczność wyrazenia zgody na przetwarzanie danych osobowych.
            W świetle prawa (Art.7 Ustawy) przetwarzanie danych to m.in. udostępnianie zgromadzonych danych http://www.giodo.gov.pl/data/filemanager_pl/473.pdf, innym podmiotom, czyli ni mniej ni więcej oznaczałoby to zgodę na ich np.przyszłą odsprzedaż firmom zainteresowanym posiadaniem danych adresowych ludzi interesujących się fotografią.
            Od lat alergicznie reaguję na takie propozycje (często, tak jak na tym formularzu-"nie do odrzucenia") po tym, jak po podpisaniu takiej klauzuli w jakimś centrum ogrodniczym przy okazji składania zamówienia, przez kolejny rok moja skrzynka pocztowa była zaśmiecana ofertami nie tylko ogrodniczymi, ale od kosmetyków, przez patelnie i garnki do samochodów włącznie. Kilka miesięcy zabrało mi dotarcie do kolejnych posiadaczy moich danych(którzy, a jakże(!) odsprzedali je "w łańcuszku" dalej), żądanie ich wykasowania, żądanie informacji komu je udostępnili itd.itd. Były przypadki,że musiałem wręcz grozić skierowaniem sprawy do GIODO.
            Nie podejrzewając kolegów, autorów formularza zamówienia o takie zamiary, chciałbym sugerować, aby do klauzuli o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych dodali jedno zdanie, że "dane osobowe wykorzystane będą wyłącznie do celów realizacji zamówienia i nie będą przedmiotem odsprzedaży".
            Myślę, że jest to rozsądna propozycja, a wynikająca z życiowego doświadczenia. Jednocześnie zachęcam wszystkich forumowiczów do zapoznania się z ustawą.
            Po swoich doświadczeniach (były to dla mnie również koszty), nie wyrażam nikomu zgody na przetwarzanie moich danych osobowych. Nawet jeśli jest to wydrukowane na standardowych formularzach np.w banku, uzależniając swój podpis od naniesienia zdania, o którym wyżej. Często robię zresztą to odręcznie, gdy nie ma pola wyboru, lub możliwości skreślenia wyrażam/nie wyrażam zgody.

Komentarz

• pst
              Uzależniony
              • 2006
              • 560

a ja mam inny problem
              chciałbym zamówić identyfikator z innego loginu na forum - zarejestrowałem kolege ktory jest maniakiem canona zwanego skąd inąd anal (analogowy - dla nie wtajemniczonych w pewien wątek)
              chce mu zrobić niespodzianke (to dobry kolega ;-) ) i zamówić mu identyfikator z jego loginem i jego imieniem i nazwiskiem.

wszystko byłoby dobrze tylko nie potrafie sie wylogowac z forum i zalogować na drugi login
              klikam wyloguj sie u gory i potwierdzam ze na pewno sie chce wylogowac
              potem mam opcje przejsc do strony ostatnio ogladanej lub do glownej strony forum
              cokolwiek nie klikne dostaje error 404 i w pasku adresu strony to:
              http://www.canon-board.info/$vboptions[forumhome].php?$session[sessionurl]

ktos moze pomóc?
              pzdr
              pst

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Zamieszczone przez dixi2006
                "dane osobowe wykorzystane będą wyłącznie do celów realizacji zamówienia i nie będą przedmiotem odsprzedaży".
                Dopisane Mozesz sie teraz pod tym podpisac

Oczywiscie wszystkich, ktorzy wypelnili formularz wczesniej tez to dotyczy.

Zamieszczone przez pst
                a ja mam inny problem
                chciałbym zamówić identyfikator z innego loginu na forum
                Nie musisz sie w tym celu przelogowywac. Wpisz tylko jego dane. Numer uzytkownika mozesz sprawdzic kazdemu w ten sam sposob. Jego nick'a z pewnoscia znajdziesz na liscie uzytkownikow.

Zamieszczone przez pst
                wszystko byłoby dobrze tylko nie potrafie sie wylogowac z forum i zalogować na drugi login
                potem mam opcje przejsc do strony ostatnio ogladanej lub do glownej strony forum
                To akurat nie jest dziwne. Forum dziala w oparciu o sesje kazdego uzytkownika. Wylogowywujac sie konczysz swoja sesje, wiec dla serwera jestes juz inna anonimowa osoba i to co ogladales ostatnio przed wylogowaniem juz nie jest dla Ciebie
                ...

Komentarz

• pst
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 560

kuchatku
                  na pomysl z ta lista uzytkownikow wpadlem po tym jak napisalem posta i jeszcze zdążyłem przed kościołem (18:00) wysłać formularz
                  ale dzięki za rade
                  co do błędu 404 to powinienem moc worcic na glowna strone jako nie zalogowany uzytkownik jednak zaznaczylem opcje 'loguj przy kazdej wizycie' stad brak mozliwosc loginu jako inny user
                  my bad
                  ^^blink blink
                  poszło!

Komentarz

• lukasmaster

A przpraszam że spytam, ale nigdzie tego nie znalazłem - ile takie cudeńka kosztują??

Komentarz

• Kubak82
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2348

Zamieszczone przez lukasmaster
                      A przpraszam że spytam, ale nigdzie tego nie znalazłem - ile takie cudeńka kosztują??
                      a wystarczy wejsc do formularza i tam wszystko czarno na bialym (szarym konkretnie;-) )

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez pst

ktos moze pomóc?
                        Sprobuj wyczyscic ciasteczka.

Komentarz

• lukasmaster

No to ostatnie pytanie: pieniądze wpłaca się od razu po wysłaniu formularza czy jak się skończy tura?
                          Sory za może naiwne pytanie ale nowy jestem to się nie znam

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

Zamieszczone przez KuchateK

FAQ

Tura bedzie trwala do czasu, az liczba zlozonych i zaplaconych zamowien na gadzety pozwoli na realizacje zamowien w firmach je wykonujacych.
                            po wysłaniu formularza..

Komentarz

• lukasmaster

Ok bardzo dziękuję za pomoc

Komentarz

• pst
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 560

Zamieszczone przez Vitez
                                Sprobuj wyczyscic ciasteczka.
                                wyszorowałem ciasteczka tzn wyczyscilem