Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Zamieszczone przez Raff
    Tak, jest.
    No to skoro wychodzi na to, że jest - to można się zrzec obywatelstwa a zawsze pozostać Polakiem z dziada pradziada...
    sigpic

Komentarz

• swaligora
      Coś już napisał
      • 2006
      • 90

Zamieszczone przez pejot
      Po co sobie nerwy psuć? Mi zależy tylko, żeby moje dziecko żyło w normalnym kraju. Przed wszystkim i tak nie uchronię, w UK też są pewnie jakieś sekty, ale wątpię, czy mają swoją rozgłośnię...
      No w sumie to tu się zgodzę, ale co powiesz takiemu dziecku za kilka lat?
      "Popatrz na ten kawałek świata w środku europy - tam są twoje korzenie, lecz nie da się tam żyć normalnie ??" Może jeszcze za młody jestem, jak będe miał swoje to pewnie zmieni mi się perspektywa :-)

Co do sekt z rozgłośniami itd itp to z tym trzeba walczyć, bo robacto gotowe się po całym świecie rozleźć i co wtedy ?? Teraz już prawie ma usankcjonowaną prawnie indoktrynacje w placówkach oświatowych poprzez tow. Giertycha - jeszcze chwila i będzie trzeba w szkole ślubować wierność partii albo coś podobnego... a strach na ulice będzie wyjść po godzinie policyjnej ja się wszechpolaczki będą wałęsać po ulicach ...

strasznie to wszystko ciśnienie podnosi :-|
      Szy

Komentarz

• szycho
        Początki nałogu
        • 2006
        • 350

Zamieszczone przez popmart
        Lepper ministrem rolnictwa a Giertych Edukacji i Sportu .... widziaem na żywo w TVN24 ... sądny dzień nastał populiści i megalomani u władzy .... smutno sie robi
        Do dzisiaj nie mogę (i pewnie jeszcze długo) wyjść z szoku. Ale mam teraz szefa na górze. Pokarało mnie tym Romkiem. Pewnie teraz znajdą mój głos z wyborów i wylece ze szkoły
        No zawsze może mi się jeszcze oberwać za ściągających maturzystów na angliku
        EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
        www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Indoktrynacja w szkołach państwowych istnieje od zawsze. Ostatnio ładowano dzieciom bzdury o tolerancji, politycznej poprawności i nieistniejącej unii europejskiej, teraz będą ładować inne. Dlaczego niby ma być gorzej?
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• pawelsan
            • 2005
            • 13

To że pod takim czy innym względem źle było wcześniej to nie jest wytłumaczenie wybierania na wicepremiera kryminalisty, który z powodu swojej przeszłości nie dostałby nawet pracy za kasą w hipermarkecie oraz którego partia ma powiązania z lewackimi radykałami.

Zeby nie mowic tylko o personaliach rząd Marcinkiewicza przeznacza na swoje utrzymanie około 300 mln zł rocznie więcej niż rządy Millera i Belki (to tak zwane "TANIE PAŃSTWO"), a na dokładkę PIS wpadł na pomysł zwiększenia liczby ministerstw do 18, bo nie mogą się z koalicjantami elegancko podzielić łupem wyborczym. ??: Nie mów Tomku, że było gorzej - zresztą pogadamy zaraz na Dojlidach :-) .

Pozdrawiam

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Zamieszczone przez pawelsan
              To że pod takim czy innym względem źle było wcześniej to nie jest wytłumaczenie wybierania na wicepremiera kryminalisty, który z powodu swojej przeszłości nie dostałby nawet pracy za kasą w hipermarkecie oraz którego partia ma powiązania z lewackimi radykałami.
              Gdybym miał sklep to bym żadnego z ministrów RP (byłych i obecnych) nie zatrudnił do kasy... Poza tym zmiana rządu z lewackich radykałów, na takich co tylko "mają powiązania" to krok w dobrą stronę

Zeby nie mowic tylko o personaliach rząd Marcinkiewicza przeznacza na swoje utrzymanie około 300 mln zł rocznie więcej niż rządy Millera i Belki (to tak zwane "TANIE PAŃSTWO"), a na dokładkę PIS wpadł na pomysł zwiększenia liczby ministerstw do 18, bo nie mogą się z koalicjantami elegancko podzielić łupem wyborczym. ??: Nie mów Tomku, że było gorzej - zresztą pogadamy zaraz na Dojlidach :-) .
              To też stała tendencja. Od 89 roku, zgodnie z prawem Parkinsona, nakłady na biurokracje rosną. Wzrosły już chyba 5x.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Raff
                Uzależniony
                • 2005
                • 778

Zamieszczone przez Zielony
                No to skoro wychodzi na to, że jest - to można się zrzec obywatelstwa a zawsze pozostać Polakiem z dziada pradziada...
                Narodowości się nie wybiera, podobnie jak rodziny.

Nonsensowna jest ta obecna kacza (i nie tylko) "psychoza". Po Millerze i Kwaśniewskim, Giertych i Lepper to loozik Jakoś kiedyś nie można było pokazywać pijanego Kwaśniewskiego, kłamstwa w żywe oczy jakoś nie szkodziły jego "reputacji". Czego się obawiają ci lamentatorzy. Indoktrynacji w inną stronę. Bidulki bezwolne Bezmyślne, bez rodziny. W szkole niewiele się zmieni. Obowiązkowej religii nie będzie. A narkotyki w każdym kiblu kupisz Rolnicy skapną coś może (jak Lepper do Brukseli chłopów skrzyknie ) z formalnie wszak nieistniejącej UE.

Komentarz

• minek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1386

Zamieszczone przez Raff
                  Drodzy malkontenci! Miast utyskiwać jedźcie w świat! Mówię to bez złośliwości, choć nie bez emocji. Mniej nas będzie, damy radę. Ja kocham Polskę, mimo wszystko. I nie wstydzę się za rzeczy, na które nie mam wpływu. Choć nad nimi ubolewam.
                  Słusznie mówisz. I Ciebie rozumiem.
                  Przypadkiem niedawno w tvp2 leciał ,,Kingsajz''. I tam był taki właśnie jeden krasnoludek, Paragraf, co to już był w Kingsajzie, widział jak tam jest - ale mu się tam nie podoba. Szuflandia to jego ojczyzną i on tu zostanie.

Komentarz

• Raff
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 778

Kingsajz - jeden z moich ulubionych filmów Chyba jestem takim Paragrafem. Naprawdę mi się tu podoba (ludzie, przyroda) i wolę próbować coś zmienić, lub choć robić swoje niż wyjechać. A już taka desperacja jak zrzekanie się obywatelstwa czy zwracanie dowodu osobistego z powodu jakiegoś przetasowania u władzy jest mi zupełnie obca. Mieliśmy postpeerelowskich ministrów i jakoś żyjemy

A, że bywa tu ciężko (finansowo) i na ulicy czasem sporo nieżyczliwości to inna rzecz. Ludzie są różni. W każdym kraju, państwie, narodzie.

"Ale nawet wtedy nie chciałbym być duży"

Komentarz

• snowboarder
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Trudno nie uszanowac twojego podejscia... Piszesz szczerze.

Zamieszczone przez Raff
                      Kingsajz Naprawdę mi się tu podoba (ludzie, przyroda)
                      To ciekawe, bo dla mnie to wlasnie ludzie w caloksztalcie (bez urazy)
                      sa tym, co mnie od Polski odrzuca najbardziej.
                      Ich mentalnosc, charakter, obrzydliwe cechy, ktorymi kieruja sie w zyciu...
                      A przyroda... Z calym szacunkiem, ale chyba malo swiata widziales...

i wolę próbować coś zmienić, lub choć robić swoje niż wyjechać. A już taka desperacja jak zrzekanie się obywatelstwa czy zwracanie dowodu osobistego z powodu jakiegoś przetasowania u władzy jest mi zupełnie obca. Mieliśmy postpeerelowskich ministrów i jakoś żyjemy
                      A co takiego udalo ci sie zmienic, tak z ciekawosci pytam. Bo o ile
                      znam historie to "od zawsze" nic sie w Polsce nie zmienia...

"jakoś" a "jakość", taka mala a taka wielka roznica...

:-(

Komentarz

• pejot
                        Bywalec
                        • 2004
                        • 204

Czy naprawdę trzeba wyjechać i żyć za granicą, żeby to dostrzec? snowboarder, zgadzam się na całej lini...
                        www.browarelefant.pl

Komentarz

• Diego
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 251

Zamieszczone przez snowboarder
                          To ciekawe, bo dla mnie to wlasnie ludzie w caloksztalcie (bez urazy)
                          sa tym, co mnie od Polski odrzuca najbardziej.
                          Ich mentalnosc, charakter, obrzydliwe cechy, ktorymi kieruja sie w zyciu...
                          A przyroda... Z calym szacunkiem, ale chyba malo swiata widziales...

"jakoś" a "jakość", taka mala a taka wielka roznica...

:-(
                          Zgadzam sie z toba Snow, mam tak jak wracam do PL, glownie chodzi o ta polska "fspaniala" mentalnosc, chamstwo i zawisc ktore sa pokazywane na kazdym kroku prawie; na ulicy w sklepie, na drodze... Ciekawym miejscem sa parkingi przed h-marketami - pobserwujcie sobie ludzkie zachowania - polecam krakowskie tesco na Wielickiej. Takie polskie piekielko w miniaturze. Smutne to wszystko...

Komentarz

• emisiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 548

Macie i nie macie racji
                            Cechy polakow sa faktycznie beznadziejne ale za granica jakos znikaja, przez lata u nas gnoilo sie ludzi a do dzis wiekszosc z nas pracuje za 1500 wiec nie dziw sie ze rodzi sie zawisc jesli ktos ma wiecej. Tu jestesmy leniami a na zachodzie chwala nas za dobrze wykonana prace ... kiedys sie dziwilem jak bylem mlody zesmy narod leniwi i marudny ale dzis absolutnie rozumiem kogos komu sie nie chce kiwnac palcem bo zarobi realnie grosze.

Komentarz

• Raff
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 778

Ludzie w całokształcie... Ja tu jestem dla tych kilku sprawiedliwych. Czy widziałem mało? Na własne oczy trochę Europy jedynie, ale mam Discovery

Kocham Tatry (Słowackie również), słowiański temperament, Wzgórze Wawelskie, kopalnię soli w Wieliczce, zabytki, kulturę, literaturę, zwykłe łąki, pola i lasy.

A taki Nigel Kennedy (dość znany skrzypek) wybrał Polskę, a chyba trochę świata widział. Myślę, że nie tędy droga do zrozumienia tego umiłowania Polskiej Ziemii i Polaków. Nie przez fakt, że się nie ma porównania.

Jeśli na ulicy uśmiechasz się do ludzi oni też się uśmiechną, a jak warczysz oni też będą warczeć. Mieszkam tuż obok Tesco na Wielickiej.

Co mi się udało zmienić? Siebie. Mój stosunek do mnie, do ludzi wkoło. Nie dostrzegam jedynie ich wad. I staram się uśmiechać. Wy tutaj (myślę o tych co wyjechali za granicę na stałe bądź na chwilę) wszak byliście tymi, którzy wspótworzyli ten kraj, naród. Więc zarzuty kierujecie również pod swoim adresem.

A jaki macie udział w tym, że w innych krajach jest dobrze? Co Wam się udało zmienić złego co tam jest w ludziach, w państwie?

Najbardziej to chyba ubolewam nad tym, że Polacy nie szanują i nie znają dobrze języka polskiego. Czasem wręcz trudno się zrozumieć.

Swoją drogą, jakże wymowne jest zakończenie Kingsajza. Zawsze jest gdzieś "większy sajz". A może tak naprawdę nie ma go nigdzie? To raczej kwestia wartości. Tego co w życiu ważne. Bo wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
                              Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.

Komentarz

• KuchateK
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 4895

Zamieszczone przez pejot
                                Czy naprawdę trzeba wyjechać i żyć za granicą, żeby to dostrzec?
                                Oj trzeba... "Na tle" i "w porownaniu" wyglada to czesto calkiem inaczej.

Zamieszczone przez emisiaczek
                                Macie i nie macie racji
                                Cechy polakow sa faktycznie beznadziejne ale za granica jakos znikaja
                                Niestety nie u wszystkich. Jest sporo normalnie zachowujacych sie ludzi, ale jest tez garstka idiotow, ktorzy nie dosc ze robia obore sobie to jeszcze tak glosno, ze wystawiaja opinie sporej czesci swoich krajanow, ktorzy sobie na to nie zasluzyli...
                                ...

Komentarz

Pracuję...