X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VanMurder
    Uzależniony
    • 2007
    • 600

Swego czasu lubiłem grywać w Diablo potrzebowałem jakiegoś nicka dla mojego bohatera, żeby dobrze pasował do klimatu gry, pierwsze to co do głowy mi wpadło to że musi się zaczynać on Van... tylko Van -co?
    W tym samym czasie byłem pod wrażeniem filmu z Jackiem Nicholson - "Lśnienie" - opętany syn bohatera tej historii, powtarzał w kółko słowo REDRUM, co czytane wspak daje MURDER - wiec tak powstało VanMurder pod którego podszywam się tylko na potrzeby internetu ...

duża część internetowej populacji mili Murder z Murderer co nie do końca znaczy o samo, więc nazywają mnie Mordercą co całkowicie mija się z prawdą, bo w naturze jestem bardzo miłym i łagodnym człowiekiem, nie zdolnym do skrzywdzenia nawet muchy - choć czasami potrafię jakiś wątek zamordować ale to tak naprawdę, nie Ja tylko VanMurder
    pozdrawiam
    mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• dickory dare
      Bywalec
      • 2007
      • 189

skąd się wzięło dickory dare?

Pink Floyd>album Animals>W.Weiss i jego O krowach, świniach, robakach oraz wszystkich utworach Pink Floyd>przytoczona przez Weissa rymowanka The Flying Pig:

Dickory, dickory, dare, the pig flew up in the air; The man in brown soon brought him down, dickory, dickory, dare.

a tak naprawdę mam na imię Ela (zajęte), ale znajomi wołają na mnie Rychu (też zajęte)

Komentarz

• sniper88
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1156

Moj sie wzial ze strzelnicy W 1 klasie LO mielismy tam obowiazkowe zajecia, poszlo mi calkiem niezle i kolega stwierdzil, ze jestem snajperem. I tak jakos zostalo. Ze sam 'sniper' byl zajety, to dorzucilem od roku urodzenia 88 i tak powstal sniper88
        WWW | 500px | IG
        Semper in altum

Komentarz

• missgruszka
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 35

widzę ze wątek stał się dzisiaj niezwykle popularny

Miss gruszka - tak nazywał mnie mój wychowawca jeszcze w LO, a że uczył angielskiego i do wszystkich dziewczyn mówił miss+nazwisko - tak wyszło No i teraz rzadko reaguję na swoje imię - Monika...
          galeria na CB
          zdjęcia ślubne

Komentarz

• yaro78
            Coś już napisał
            • 2006
            • 79

yaro78 - oczywiście od imienia + rok produkcji (stara d..a ze mnie )
            Kiedyś w pracy potrzebowałem jakiś login do komputera, ponieważ wszyscy mówili do mnie Jaro no to tak miało być. Informatykowi coś się jednak pomieszało
            i podmienił J na Y. No i tak zostało. Jak na razie z wyjątkiem allegro wszędzie jestem pod tym samym nickiem (nawet na forum o oczkach wodnych )
            bez sensu

Komentarz

• Mellan
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1851

Mellan - w jęz.szwedzkim oznacza coś (kogoś) pomiędzy czymś (kimś). Tak się składa, że pracuję tutaj już trzeci rok i nie mam własnego domu ani tu, ani w Polsce. Coś jak wykorzenienie, nie tu i nie tam. Do tego mało się w wpisuję w formułę przeciętnego Polaka na emigracji; od kilkunastu lat wegetarianin i do tego gadający po ichniemu, zamiast do kraju jedzie nie wiadomo gdzie i po co...do tego wydaje masę siana na jakieś klamoty.Oprócz tego "mellan" wygląda tak jakoś estetycznie-symetrycznie, więc wszędzie loguję się tak samo. Podoba mi się i pasuje do mojego wewnętrznego stanu zawieszenia pomiędzy...
              C-F-K - forever

Komentarz

• badi
                Bywalec
                • 2007
                • 126

od nazwiska, w sumie malo kto mowi mi po imieniu.

Komentarz

• m_o_b_y
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1095

A mój nick wziął się z tytułu mojej ulubionej książki: "Moby Dick" - autor Hermann Melville.
                  Pyszna książka !!!
                  Jeśli są tu jacyś ludzie czytający książki, to serdecznie polecam.

P.S.
                  Oczywiście nie ma to nic wspólnego z Mobym, idolem muzyki młodzieżowej,
                  który z kolei uważa się za potomka autora owej książki.
                  m.
                  Ostatnio edytowany przez m_o_b_y; 11536.
                  m_o_b_y
                  --------------------------------------------------------

Komentarz

• SebaWolf
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 324

Seba bo na każdego Sebastiana od kołyski woła się Seba, Wolf - jeden z bohaterów filmu Psy, niektórzy interpretują to jako wilk, więc zdarza mi się usłyszeć to w obu wersjach, ogólnie raczej ksywka niewykracza poza net.

Komentarz

• Sproqet
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 167

Sproqet - to taki kudłaty pies z Fraglesów, tylko trochę inaczej pisany
                      ---------------------------
                      stopka

Komentarz

• Martusia B

witam a mój nick wziął się od mojego imienia i pierwszej litery nazwiska :P

Komentarz

• TomS
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 880

U mnie Tom to od imienia a S od pierwszej litery nazwiska. A wziął się przypadkowo w końcu coś było trzeba wymyślić na forum :smile:

Komentarz

• Evitagen
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 62

Evitagen - Zawsze lubilem Type O Negative a ze Negatve czesto bylo zajete stad anagram tego slowa :P brzmi chyba nawet lepiej

Komentarz

• pawel-foto
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 342

A mój sobie wymyśliłem jak zakładałem pierwszy raz konto mailowe i rejestrowałem się na Allegro.Chciałem aby się kojarzyło z fotografią i tak już wszędzie zostało. Choć niektóre serwery nie dopuszczają myślnika w nicku to tam jestem bez myślnika.
                              1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• bercow
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 226

Na czesc planisty z serialu Nikita, ale org. sie pisze inaczej :d
                                Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
                                dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
                                nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

Pracuję...