X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Ja też mam całe worki starych gazet na bokówce... Fajnie było. Drukowali listingi. Może na forum ktoś poda listing do nowego dekodera raw?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Zamieszczone przez bundy
      Faktycznie! Teraz sobie przypominam - były "jajca" w wersji dla kapitalistów - z myszką Miki zamiast wilka :-), małpka broniąca strzały na bramkę, kot łowiący ryby i może jeszcze inne :-)
      Bo oryginalnie to były gierki nintendo i podobnych
      Gdzieś miałem emulatorki na pc
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• bundy
        Uzależniony
        • 2006
        • 760

Zamieszczone przez muflon
        W sumie bylo tego co najmniej z 5 rodzajow (osobiscie mialem trzy :-D). Widzialem juz gdzies nawet wersje we flashu
        Na stronie www.sms.pl jest do pobrania wersja w Javie na komórkę :-)

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Bo oryginalnie to były gierki nintendo i podobnych
        Gdzieś miałem emulatorki na pc
        Tia...miałem kiedyś konsolę Sega Mega Drive i gierkę Sonic The Hedgehog - to była totalnie wypaśna zręcznościówka :-)
        Ostatnio edytowany przez bundy; 4697.
        1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Avadra_K
          Uzależniony
          • 2006
          • 580

Witam, witam, ja za to pamietam jak kupiłem pierwszy dysk twardzy (chyba 40 MB) do 286 ale się wtedy działo - kompa nie trzeba było odpalać z dyskietki, TAG nie trzeba było odpalać z dyskietki a w igrzyska zimowe graliśmy całymi godzinami (chyba we czterech) - To były czasy

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• leiho
            Bywalec
            • 2006
            • 117

Zamieszczone przez Avadra_K
            w igrzyska zimowe graliśmy całymi godzinami (chyba we czterech) - To były czasy

cóz, a w igrzyska z Małyszem ale grafiką gdzieś z 1984 grała cała Polska jeszcze chyba z rok temu

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

ZX80, ZX81, Spectrumy 16 i 48 - bez kaseciaka, ale z magnetofonem szpulowym, z 2-3 modele niezbyt wypasionych Atari, w miedzyczasie 2 klony Spectrum (w tym jeden polski), dostep do Mery 400, potem PC z prockiem AMD 40MHz, potem 2 PC z Celeronami (chyba 133 i 466 Mhz), AMD Athlon 1700+, teraz Athlon 64 bit. Najcieplej wspominam pierwsze ZXy oraz spectrum. pamietam, ze jak w TVP byl program informatyczny o spectrusiach i w jednym z nich 'po fonii' puszczali polskie Logo (jezyk programowania dla poczatkujacych dzieci) to sobie to na szpuli nagralem i namietnie do spectrusia wczytywalem. Pozniej juz takich radosci komputerowych nie doswiadczylem.
              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Naked.Photo

Ja startowałem z 286 Ale grafa była już Herculesa. Sprzęt znajomego, który wgrał programy do oswajania się z angielskim Był NC, ale jakoś przypadkiem raz odpaliłem Win 3.11 - Paint - to było potężne narzędzie
                Później śmigało się na AMD 100Mhz + 12mb RAM z HDD 120mb... To były czasy... Lion King, The Lost Vikings... Ech...

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

To ja przebijam, przynajmniej pod wzgledem dziwacznosci, bo wieku raczej nie Pascala uczylem sie na komputerze marki Bosman (64KB, Z80, CP/M) - to polski klon ktorejs z popularnych w tym czasie na zachodzie konstrukcji
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• bundy
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 760

hehe...wątek zaczyna się robić rozwojowy - od tych wspomnień aż mi się tak ciepło pod sercem zrobiło :-)
                    A dzisiaj co? Siedzę w pokoju, gdzie od hałasu z trzech racków urywa mi łeb i zupełnie nie robi to na mnie wrażenia :-)

Zamieszczone przez muflon
                    To ja przebijam, przynajmniej pod wzgledem dziwacznosci, bo wieku raczej nie Pascala uczylem sie na komputerze marki Bosman
                    http://8bit.yarek.pl/computer/z80.bosman8/index-pl.html - taki? fajny sprzęcior - szczególnie te 4 kolorowe klawisze po lewej :-)
                    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Pszczola
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1760

To byl zapewne Bosman 8 wyprodukowany przez Unimor
                      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

Muflon, nie wiedzialem, ze Ty taki stary jestes

...ale to jest nic Wyczytalem w wiki (choc nie wiem na ile jest to aktualne), ze PKP w Ostródzie nadal uzywa komputera Odra

Zamieszczone przez Wikipedia
                        PKP w Ostródzie nadal używa maszyny cyfrowej Odra 1305 i jest to ewenement na skalę całego kraju.

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

A jeszcze z rzadszych (choc juz nie az tak): dwa lata zabawy (w domu kultury) Spectravideo MSX To byla naprawde swietna maszynka.. zeby obadac jak sie dorwac do portow AY-greka, wydrukowalem sobie 32KB hex dumpa ROMu :-D I wyciagnalem z niego co trzeba :-D - programowanie (low-level, po rejestrach) grafiki, dzwieku itp Do dzis pamietam troche kodow Z80 ;-)

No, ale na Odre to juz jednak jestem troche za mlody
                          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• leiho
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 117

Zamieszczone przez bundy
                            hehe...wątek zaczyna się robić rozwojowy - od tych wspomnień aż mi się tak ciepło pod sercem zrobiło :-)
                            no cóz a z zupelnie prozaicznych rzeczy: wkładanie grafitu od kredek do gumy donaldówy, zeby guma była czerwona albo niebieska.. czy zbieranie puszek i kolekcja na szafie hahaha... Jeden z moich kolegów nie chciał wysiasc z samolotu na wycieczce do Paryza, bo matka mu wyrzuciła puszkę po coca-coli, a on chciał ją postawic na szafie do kolekcji.

alez to były czasy... niestety, a moze "stety", spora czesc uzytkownikow CB moze tego nie znac z autopsji i nie zrozumie dowcipu

Komentarz

• Pszczola
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1760

Zamieszczone przez bundy
                              [...]A dzisiaj co? Siedzę w pokoju, gdzie od hałasu z trzech racków urywa mi łeb i zupełnie nie robi to na mnie wrażenia :-)
                              Fakt, zx80 jesli chodzi o 'cichosc' nic nie przebije. Kalkulatorek i zero szumow.

Komentarz

• bundy
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 760

Zamieszczone przez leiho
                                alez to były czasy... niestety, a moze "stety", spora czesc uzytkownikow CB moze tego nie znac z autopsji i nie zrozumie dowcipu
                                Ci w wieku ok. 30-ki doskonale pamiętają "realia" i rozumieją dowcip :-) Przynajmniej ja rozumiem :-) (w podstawówce miałem kolegę, którego ojciec pływał na statkach i pamiętam, że na dobrze wyeksponowanym miejscu na meblach kolega miał ustawione puszki po "zachodnich" napojach oraz opakowania po fajkach. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy to człowiek czuł "powiew kapitalizmu" na własnej skórze wiedząc takie rzeczy...)

Komentarz

Pracuję...