Zamieszczone przez tomekg
X
-
W cyfrze wyłączasz podgląd na lcd po zrobieniu zdjęcia, kupujesz jedną kartę 256 mega i masz nadal ten sam przyjemny dreszczyk :-)1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
-
No właśnie wręcz przeciwnieZamieszczone przez djtermozAha, mialem okazje potrzymac w lapkach i popstrykac 1D (ten stary). Muflon, ja nie wiem jak ty te cegle nosisz. Musisz miec kark i biceps Pudziana...
Znaczy jestem dość spory, ale z mięśni to hoduję głównie piwne
Ale właśnie ta czołgowatość aparatu to dla mnie część frajdy z pstrykania
Komentarz
-
Jedziesz do super miejsca, nie wiesz, czy kiedykolwiek tam jeszczeZamieszczone przez tomekgten dreszczyk emocji jak wychodze z labu.. wyszlo, nie wyszlo...
wrocisz, niesamowity zachod slonca w Himalajach, ty na sloniu gdy
on akurat zatanczyl makarene, w ogole bajka.
Wracasz do Warszawy i ten dreszczyk emocji "wyszlo, nie wyszlo...",
" o kurna... nie wyszlo!!!"
;-)Komentarz
-
Nie jestem do końca pewien ale chyba prędzej zobaczysz słonia tańczącego makarenę niż w himalajach
Komentarz
-
Słonie żyją np. w Nepalu :-)Zamieszczone przez mmszaNie jestem do końca pewien ale chyba prędzej zobaczysz słonia tańczącego makarenę niż w himalajach
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Komentarz
-
napisalem, ze nie jestem pewien
zreszta tam jeszcze mnie nie bylo ale koniecznie pojade jak tylko kupie analoga
Komentarz
-
I to mi się podobaZamieszczone przez gietrzyPowiem tak podczas ostaniego urlopu prawie nie zdejmowałem kita z body. Drugim szkłem obok kita na urlopie był 85L.
Ja wkrótce do kita dołoże 85/1.8 (na większego nie chce mi się wydawac kasy).
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
A zrobilbys porownanie w terenie 50 f1.8 i 85 f1.8 ? Wiem ze to obiektywy z zupelnie roznej polki cenowej, ale ciekaw jestem wynikow. Ten sam motyw i plener ewentualnie jakies portreciki i wlasnie te dwa obiektywy, z roznym swiatlem i na roznych przeslonach ?!Zamieszczone przez Tomasz GolinskiI to mi się podoba
Ja wkrótce do kita dołoże 85/1.8 (na większego nie chce mi się wydawac kasy).EOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
Pewnie coś zrobię, a wyniki wrzuce może tu http://canon-board.info/showthread.php?t=1185430D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
A ja obok 20D i torby eLek z przyjemnoscia pstrykne cos Revueflexem 5005 z jakims M42 (dwie klisze na Zenitarze 16mm wymeczylem, teraz mecze Porsta 28mm/2.8 8) ).Komentarz
-
Ja używam tego co mi potzebne do używania.
Czasami jest to kamera wielkoformatowa, czasami cyfra.
Zależy jak leży.
A drogi sprzęt... hmm...
To zależy od kwestii potzeb.
Jak ktoś potrzebuje - to kupi.
Jak nie, to nie.
A przecież nie każdemu wór elek potrzebny.Komentarz
-
pytanie jest tendencyjne
nie chodzi o kompletowanie złomu, ani o narzekanie na tańszy sprzęt. Chodzi, jak dla mnie, o porównywanie możliwości i próbę ich wykorzystania. Rozszerzanie horyzontów, lepsze doświadczenie, znajomość tematu. W końcu - przyjemność z pracy na właściwym sprzęcie.
Wybrałem się kilkanaście razy w góry w zeszłym roku. Z szerokiego kąta miałem tylko kita, który ogólnie jest OK. Ale jak zobaczyłęm przy f11 te nieostre zdjęcia, to się zdenerwowałem i kupiłem 17-40. I robiąc zdjęcia na następnym wyjeździe poczułem satysfakcję.
Trzymam dalej swojego analoga, nawet zachęcam żonę do korzystania. Ale Robienie zdjęć cyfrą, jeśli jest świadome, nie różni się zbytnio od analoga. To wszystko zależy ode mnie a nie od sprzętu.Komentarz
-
Czy tylko mi w tym miejscu natychmiast przypomina się pewien wątek o duszach i innych takich?Zamieszczone przez KubamanRobienie zdjęć cyfrą, jeśli jest świadome, nie różni się zbytnio od analoga.
Komentarz
-
-
Novd
No to ja się dopiszę. Kupiłem sobie niedawno Zenita 12XP. Nigdy do tej pory nie robiłem fotek analogową lustrzanką. Tego co czułem jak poszedłem odebrać pierwszy wywołany z niego film nie umiem opisać - ale to było dopiero COŚ. A najlepsze było to, że zdecydowana większość fotek mi nawet wyszła :-D Nieistotne, że nie wszystko na tych zdjęciach miało sens ;-) Ale były ostre, nawet dość dobrze doświetlone. I czarno-białe (tak chciałem). Dzisiaj kupiłem Prakticę MTL 5B. Zobaczymy jak się to cudo będzie sprawować jak do mnie dotrze.Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Komentarz
Komentarz