X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szycho
    Początki nałogu
    • 2006
    • 350

Zamieszczone przez Zielony
    Aha, koniecznie mus być opcja, że foty wychodzą 1:1 przy danej rozdzielczości, a nie, że niby 1:1 a się okazuje później, że LAB mimo tego obcina 3% z każdej strony i... nie idzie inaczej ??:
    Też się pod tym postulatem podpiszę.
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Redskull
      Coś już napisał
      • 2006
      • 95

A jaka forme promocji wybralibyscie? Znizka na zdjecia, czy np pakiet darmowych odbitek?
      stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez Redskull
        A jaka forme promocji wybralibyscie? Znizka na zdjecia, czy np pakiet darmowych odbitek?
        Jeśli spełnisz warunki z mojego posta to co chcesz.
        the silence is deafening

Komentarz

• Michal-Czuba
          Zablokowany
          • 2005
          • 356

Wolałbym zniżkę, indywidualne konto każdego użytkownika (takie, żeby każdy chętnie wracał, bo konkurencja nie mała) i np. po przekroczeniu danych progów - wykonania 500 odbitek - -5%, 1000 odbitek - -8% itd. to już sam sobie musisz dopracować indywidualnie.

Komentarz

• Alzail
            Uzależniony
            • 2005
            • 574

dziękuje za zaproszenie ;] napewno kiedyś skorzystam
            350D

Komentarz

• Maciey
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 16

korzystając z okazji
              z jakich labów teraz korzystacie ?

Ja wciąż z http://www.superfoto.pl
              EOS 350D BG-E3 | EOS 300 BP-200 | EF 50/1.8 II | EF 28-105mm 3.5-4.5 | PENTACON 4/200 | RS-60E3 | 1 GB SanDisk II

Komentarz

• krzys121
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 49

vertis.pl

Komentarz

• gawryl
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 810

kiedys skanowalem z oferty internetowej kilka(nascie?) filmow, cieszylem sie z:

1) dogadania sie z uslugodawca o zrzucenie moich skanow na moj komp via ftp, a nie kazdorazowe wysylanie skanow na CD pod moj adres - zaoszczedzalem w ten sposob kase i czas (patrz pnkt 3)
                  2) uslugodawca przechowywal negatywy u siebie, az sie ich uzbieralo kilka, a wtedy ja prosilem o ich odeslanie (lub oczywiscie wczesniej na moja prosbe). wysylane negatywy byly pociete i pakowane w folie, w kartonikach - bardzo profesjonalnie i to sobie cenilem
                  3) sposob z uplodowaniem skanow na moj komp gwarantowal mi niemal natychmiastowa mozliwosc reklamacji - mowilem, ze dana klatka ma zle ustawione kolory i bylo to szybko korygowane. a ze negatywy byly u uslugodawcy, a nie u mnie, to poprawka byla wykonana szybko i juz cieszylem sie nowym, poprawionym skanem. gdybym jednak otrzymywal za kazdym razem przesylke z CD i moim negatywem, to wowczas reklamacja trwala by dlugo-odeslanie negatywu - poczta: kasa i czas - no i skanowanie.
                  4) jakosc: skanowalem z oversamplingiem x1 ale efekt bardzo mnie zadowalal - chodzi o szum, ktory przez rodzimych skanerzystow nazywany byl ,,ziarnem'' (dziwna sprawa: zeskanowany negatyw w innej firmie i te ,,ziarno'' zniklo ).
                  5) mozliwosc otrzymywania roznych formatow graficznych: jpg i tiff w tej samej cenie.
                  6) promocje polegajace na tym,ze wywolanie filmu gratis przy skanowaniu calego negatywu - fajna sprawa

acha, i to wszystko mialem w cenie 15 pln za negatyw 36klatek (skan 3751 x 2480 pixeli) - jak widac, takie rzeczy nie tylko w Erze

edit:
                  7) promocje polegajace na tym, ze uslugodawca skanowal mi czasami wybrana przeze mnie klatke z roznym oversamplingiem (x2, x4, x8, x16) w celu zachecenia innych uslug.
                  Ostatnio edytowany przez gawryl; 438.
                  350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• nosorozec
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 60

Zamieszczone przez gawryl
                    kiedys skanowalem z oferty internetowej kilka(nascie?) filmow, cieszylem sie z:

acha, i to wszystko mialem w cenie 15 pln za negatyw 36klatek (skan 3751 x 2480 pixeli) - jak widac, takie rzeczy nie tylko w Erze
                    zdradzisz firme?
                    Konrad
                    350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
                    ---
                    "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas

Komentarz

• gawryl
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 810

Zamieszczone przez nosorozec
                      zdradzisz firme?
                      Konrad
                      mysle,ze zdradzisz jest nieodpowiednim slowem. ja polece firme:

i dodam, ze z tymi 15pln to przesadzilem - sprawdzilem platnosci z inteligo i wyszlo,ze placilem 11.80pln za film
                      350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Jak tam Panie sprawa stoi? Lab otwarty? Czy ecie nie?
                        sigpic

Komentarz

• shaqi
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 448

jesli otwarty to prosze o szczegoly

jakis cennik
                          Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
                          Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
                          A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• Redskull
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 95

Labik sie dociera...narazie dylemat z miejscem powstania, klopoty lokalowe. Wszystkoza male, albo za za duza kase

Kolejnosc otwierania bedzie taka:
                            1.lab-wiec przynajmniej przez pierwszy miesiac korzystac beda tylko rzeszowiacy i okoliczni.
                            2.internet-trzeba dopracowac obsluge jeszcze, narazie faza testow. Ale na pewno bedzie ciekawie.

Poczekajta, zobaczta...
                            stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• Zielony
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2928

Labik sie dociera...
                              Poczekajta, zobaczyta...
                              Mam nadzieje, że na "Gwiazdkę" będzie już jakaś fajna promocja ;-)
                              sigpic

Komentarz

• zanussi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1696

www.fotonet.info w Tychach jest labem internetowym chyba.... zajrzyj, mają ceny i wogóle można podpatrzeć.....
                                Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

Pracuję...