X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Jak tak to porownam do swojego skladaka to takie sobie ceny tych makow w stosunku do specyfikacji
    ...

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Zamieszczone przez KuchateK
      Jak tak to porownam do swojego skladaka to takie sobie ceny tych makow w stosunku do specyfikacji
      Nie zaczynaj
      No ale cos na wzor iMac'a chyba Ci sie nie udalo nic zlozyc?

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Na wzor nie... jeszcze

Mialem taka idee kiedys w zapedach modderskich, ale tego typu obudowa jest dosyc niepraktyczna. Jak ktos nie ma tosterowych przyzwyczajen (nic nie modernizujemy, jak sie popsuje to wyrzucamy i kupujemy nowe) to ciezko z takim komputerem zyc Powinien byc dobry dla babci do wysylania maili
        ...

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Wydaje mi sie, ze temat odpowiedni.

Drodzy milosnicy ogryzkow "nadejszla wiekopomna chwila". W tym roku powstanie w polsce oddzial Apple Poland http://mediarun.pl/news/id/19138
          Kolejna dobra wiadomoscia ma byc Leopard w wersji Polskiej (mnie to akurat nie podnieca) Noo no, rewolucja

Komentarz

• jarq.
            Coś już napisał
            • 2006
            • 62

a pojdzie na G4 1.25 Ghz?
            "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
            flickr

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez jarq.
              a pojdzie na G4 1.25 Ghz?
              Spokojnie Jesli Tiger Ci smiga to Leopard tez bedzie.
              Cos slyszalem, ze moga byc problemy z G3, ale nie wiem na ile to jest prawda,

Komentarz

• jarq.
                Coś już napisał
                • 2006
                • 62

no wlasnie nie wiem czy mi tiger smiga - w pracy mam 10.4.8 na G5 dual 2Ghz ale w domu właśnie cudem mi się pojawił do towarzystwa mojemu zasłużonemu i sympatycznemu blaszaczkowi wlasnie G4 1,25 na którym jest pantera 10.3.9. Pamiętam, że kiedyś była jakaś niekompatybilność wyższych systemów z nizszymi modelami - a nie chcę formatu robić i przekonać się że nie pojdzie
                "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
                flickr

Komentarz

• djtermoz
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 988

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                  Drodzy milosnicy ogryzkow "nadejszla wiekopomna chwila". W tym roku powstanie w polsce oddzial Apple Poland http://mediarun.pl/news/id/19138
                  To rzeczywiscie chwila wiekopomna. Mysle ze Apple tracil sporo nie majac oddzialu w Polsce. Duzo bylo klientow niezadowolonych z SADu. Leopard po polsku tez duzo pomoze. Swietnie!

Ja tymczasem od kilku dni rozmyslam czy kupowac MacPro teraz czy czekac na osmiordzeniowy. iSteve nie pokazal nic ciekawego na ostatnim keynote i najprawdopodobniej nowe MacPro pojawia sie w kwietniu/maju razem z Leopardem.
                  Do pelnej wspolpracy 4-ro rdzeniowych Xeonow z MacPro potrzebny jest nowy kontroler pamieci ktory sie jeszcze oficjalnie nie pokazal (ma podobno byc za 3-8 tyg.). Stad pewnie opoznienia z nowym MacPro.
                  Pytanie oczywiscie czy w ogole warto czekac bo PS CS3 i tak bedzie dzialal jak z szybkoscia swiatla, nie wiem jak Lightroom - czy zobacze duzy przyrost predkosci po przesiadce z 4 na 8 rdzeni, ale i tak te roznice beda odczuwalne pewnie dopiero przy przetwarzaniu wsadowym jakis 1000 fotek. Na codzien tego nie robie wiec pewnie kupie teraz. Jeszcze mysle...
                  djtermoz@pbase

Komentarz

Pracuję...