X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gzak
    Bywalec
    • 2005
    • 239

Zamieszczone przez adalbert
    no ładnie... czyli używając wersji CS3 dla XP 64bit - nie mam możliwości upgrade'u?
    Z tego co wiem, CS3 nie był supportowany na XP x64... (ani na Vista x64). Oficjalnie tylko 32 bity.
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

CS3 Extended chodzi mi na Windows Server 2008 x64. Jak burza.
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Chodzic bedzie - tylko czy skorzysta z wiekszej ilosc ramu niz na 32bit?
        www.kwapisz.org

Komentarz

• piotrek72t
          Początki nałogu
          • 2007
          • 380

Na viscie 64 z 8 GB ramu, w preferencjach CS3 maksymalną rozmiar użytkowanej pamięci mogę ustawić na 3255 mb, co do faktycznego wykorzystania to wydaje mi się , że przy wielu otwartych zdjęciach przekracza tą granicę.
          Piotr Talarczyk
          1ds III 1d

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

Widzę, ze wspominają w nowościach o ACR 5
            Czyżby znowu się miało okazać, że nowe aparaty w stylu 50D, 5D, A900 itp miały wymagać kolejnej aktualizacji całego PSa?

Zbieżność publikacji i dostępności nowych puszek wydaje się mało przypadkowa (?)
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• czornyj
              Zasłużeni
              • 2006
              • 2626

Niestety - jest boski. Aż mi karty kredytowe jęknęły w portfelu z rozpaczy:

Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Janusz Body
                Moderator
                • 2004
                • 5757

Zamieszczone przez Kubaman
                ....
                Zbieżność publikacji i dostępności nowych puszek wydaje się mało przypadkowa (?)
                No proste, Photokina

Zrobili sporo tricków a ACR powoli staje się pełnowartościowym edytorem z kontrolą lokalną - zobacz movie... ups... film instruktażowy

Learn Photoshop online with KelbyOne courses for photographers. Improve retouching, layers, masking, selections, compositing, and photo editing.

Powoli umiejętność fotografii staje się zbędna w szopce wszystko można a teraz z nowym maskowaniem to jeszcze szybciej.
                Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194. Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
                Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

To maskowanie to bedzie bajka, szkoda tylko ze nie mozna po wyedytowaniu jakiegos miejsca i przejsciu do kolejnego wrocic z powrotem do poprzedniego Ale i tak wyglada to pieknie
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• piotrek72t
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 380

Coś muszą zostawić na kolejne wersje....
                    Piotr Talarczyk
                    1ds III 1d

Komentarz

• Zaicev
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 66

Hm a nie wiecie jak będzie z ceną nowego Photoshopa? Obecnie polską (niestety) wersję można kupić już za 2200zl, cena angielskiej utrzymuje się na poziomie powyżej 2700. Powoli zbierałem się do zakupu polskiej (jednak 500zł piechotą nie chodzi) kiedy ukazała się informacja o premierze CS4. Miesiąc mogę poczekać z zakupem, jednak obawiam się że cena będzie dużo wyższa niż obecnie CS3 (na stronie Adobe wersja angielska wisi za coś ponad 800 ojro, wersje w innych językach, co dziwne, są droższe - około 1000 ojro).
                      Ponadto może ktoś ma informację czy będzie wreszcie w naszym pięknym kraju dostępna wersja upgrade z Photoshopa Elements?
                      3 EOSy 2 cyfry 1 analog |

Komentarz

• brzoza
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 127

Zamieszczone przez Zaicev
                        Miesiąc mogę poczekać z zakupem, jednak obawiam się że cena będzie dużo wyższa niż obecnie CS3
                        Wybadaj sprawę odnośnie darmowego upgrade z CS3 do CS4.

Gdy kupowałem pakiet CS3, a działo się to tuż po premierze i w Wimalu dostępny był jeszcze tylko CS2, dostaliśmy CS-dwójkę z informacją o możliwości darmowego upgrade do najnowszej wersji. W skrócie - trzeba kupić nową wersję jak jeszcze nie będzie jej w sklepach, po czym dystrybutor (gdy ją fizycznie otrzyma) daje Ci nową wersję.

Szczegółów już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że teraz powinno być podobnie.

Pozdr.

Komentarz

• Janusz Body
                          Moderator
                          • 2004
                          • 5757

Zamieszczone przez brzoza
                          Wybadaj sprawę odnośnie darmowego upgrade z CS3 do CS4.

Gdy kupowałem pakiet CS3, a działo się to tuż po premierze i w Wimalu dostępny był jeszcze tylko CS2, dostaliśmy CS-dwójkę z informacją o możliwości darmowego upgrade do najnowszej wersji. W skrócie - trzeba kupić nową wersję jak jeszcze nie będzie jej w sklepach, po czym dystrybutor (gdy ją fizycznie otrzyma) daje Ci nową wersję.

Szczegółów już nie pamiętam, ale wydaje mi się, że teraz powinno być podobnie.

Pozdr.

Jest podobnie. Na stronach Adobe się reklamują, że kupując teraz CS3 upgrade do CS4 jest darmowy. Don't wait, buy now. Zresztą to logiczne po ogłoszeniu nowej wersji mało kto kupi starocie

Zadzwoń do Wimalu.

Janusz,
                          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• MaciejW
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 36

Dosc interesujaco prezentuja sie narzedzia w nowym Camera Raw 4

Komentarz

• wojkij
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1915

Nic nowego - w Lightroomie chyba wszystkie nowosci acr juz byly
                              www.kwapisz.org

Komentarz

• marekb
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2273

tylko się tam dodzwoń...

Komentarz

Pracuję...