X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez blum
    Display card: ATI Radeon HD 2600 XT
    Tak to jest jak sie kupuje kartę o której piszą "kastrować każdy może" - http://pclab.pl/art27194.html

Kup dowolnego Radka 3450 - 130zł to nie wielki majątek.

Komentarz

• amroz
      Uzależniony
      • 2006
      • 772

mam jeszcze pytanko z obsługi cs4: w jaki sposób uruchomic to narzędzie "inteligentne skalowanie obrazu"? Jak to działa? sorki jeśli pytam o cos dla was oczywistego.

Komentarz

• venomer
        Coś już napisał
        • 2007
        • 52

blum ja nie wiem czy to pomoże ale mam HD 2600 pro i zassałem najnowsze stery i dało rade odpalić
        Moje skromne portfolio.
        Mój fecebook'owy profil
        ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Komentarz

• blum
          Uzależniony
          • 2006
          • 509

dzieki venomer ale niestety. bede musial zrobic jak Vitez napisal. tez mam hd 2600 pro, zacytowalem xt bo nie bylo wzmianki o pro
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          jakby cos to zadzialalo
          sciagnalem stery 8.11 czyli najnowsze ale te opisane
          Display Driver
          1 of 2 / 37.3MB / 8.11 / 11/12/2008 / Display Driver Only
          Ostatnio edytowany przez blum; 7888. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Janusz Body
            Moderator
            • 2004
            • 5757

Zamieszczone przez Mellan
            O ile zmiany w acr są interesujące (aczkolwiek nie niezbędne), ....

Nie. Zmiany w ACR są wręcz rewolucyjne. Lokalne, wielopunktowo lokalne, zmiany sposobu wołania RAWa są naprawdę kolosalną zmianą w sposobie podejścia do procesu wywołania RAW.

Janusz,
            Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Bahrd
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 3053

Dedykowana karta do CS4

PNY Quadro CX PCI-Ex16 - poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy nie byłoby:
              • dwa razy taniej i
              • dwa razy szybciej,
              gdyby zamiast tego smoka wziąć którekolwiek dwie z tych kart?
              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• wojkij
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1915

W zastosowaniach profesjonalnych nie było by - głownie z powodu wyspecjalizowanych sterowników kompatybilnych tylko z tymi kartami. Bo sprzętowo to różnic dużych nie ma pomiędzy topowymi modelami - monopoliści są okropni

Tyle ze kupowanie jakiejkolwiek wypasionej karty do ps cs4 to lekka przesada - przecież ten program na razie w szczątkowym stopniu korzysta z gpu. Pewnie dopiero za dwie, trzy wersje, gpu będzie miało poważniejsze znaczenie przy ogólnej wydajności.
                Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                www.kwapisz.org

Komentarz

• Max_im
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 668

Kiedyś za czasów chyba GeForce4 był w sieci opis jak przerobić taką kartę na kartę quadro (chyba tak to się nazywało)
                  Przeróbka polegała na przelutowaniu rezystorów w inne miejsce i zainstalowaniu innych sterowników.
                  Myślę że jak będzie zapotrzebowanie na takie karty to ludzie zaczną dłubać
                  ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• wain
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 630

Zamieszczone przez Max_im
                    Kiedyś za czasów chyba GeForce4 był w sieci opis jak przerobić taką kartę na kartę quadro (chyba tak to się nazywało)
                    Przeróbka polegała na przelutowaniu rezystorów w inne miejsce i zainstalowaniu innych sterowników.
                    Myślę że jak będzie zapotrzebowanie na takie karty to ludzie zaczną dłubać
                    bez szans. jeszcze seria GF 9xxx dawala sie podobno przerobic przez zmiane biosu i sterowniki z quadro szly spokojnie ale teraz nv wziela sie na sposob i zadne dlubanie nic nie da.

Podobno redejony maja robic to co plugin od nv dla quadro, z tymwyjatkiem ze za darmo. Tylko nie wiem kiedy to ma sie stac. W kazdym razie nowe zapowiadane na grudzien sterowniki maja miec technologie FireStream + jako zachete darmowy program do obrobki wideo pokazujacy moc radkow (trabia ze za darmo - nv ma takie cos za 30 $).
                    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
                    www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• Max_im
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 668

Na w miarę nowym komputerze i tak wąskim gardłem jest dysk
                      ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• blum
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 509

Jesli mowa o kartach graficznych do programow graficznych.. kiedys w sieci znalazlem opis jak ominac problem instalacji Aperture 2 przy slabszej karcie graficznej od wymaganej.. jesli kogos by interesowalo to cos takiego istnieje :]
                        Zamieszczone przez Max_im
                        Na w miarę nowym komputerze i tak wąskim gardłem jest dysk
                        Mam taki w miare nowy, rozbudowany za grosze. Stoi na nim Vista i tylko na dysku mam ocene 5,9 ;-)

Komentarz

• Max_im
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 668

Zamieszczone przez blum
                          Mam taki w miare nowy, rozbudowany za grosze. Stoi na nim Vista i tylko na dysku mam ocene 5,9 ;-)
                          To są punkty wydajności dla Visty i nijak się mają do wydajności PS.
                          I nie zmienia to faktu że HDD jest wąskim gardłem.
                          Dysk tego typu tewnie miałby indeks 59000

Komentarz

• Alde
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 360

W CS3 i niżej kliknięcie prawym myszki na barze obrazka powodowało otwarcie menu i np. zmniejszenie obrazka było ... w CS4 nie ma tego, można to gdzieś przestawić bo stary jestem i trudno nawyki zmienić ...

Komentarz

• Robert-eu
                              • 2008
                              • 9

W CS 3 można było ustawić traktowanie jpg jak Raw. W CS 4 tylko raz przez przypadek mi to wskoczyło i nie wiem dlaczego. Ktoś wie gdzie leży problem?

5D mk II, 35/1.4 L USM, 50/1.4 DG HSM, 70-200/2.8 L USM, 300/2.8 L IS USM, EX x2, 580 II

Komentarz

• Kolaj
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 3293

Zamieszczone przez Robert-eu
                                W CS 3 można było ustawić traktowanie jpg jak Raw. W CS 4 tylko raz przez przypadek mi to wskoczyło i nie wiem dlaczego. Ktoś wie gdzie leży problem?
                                Edit -> Preferences -> Camera Raw:
                                JPG: Automatically open all supported JPGs.

Komentarz

Pracuję...