X
-
-
używam visty 64 bit i cs3 oraz obecnie cs4 nie miałem żadnych problemów z tym zestawem
Komentarz
-
Komentarz
-
Brakuje obsługi dwóch procków (to w kontekście testu wydajności)
To ma dopiero Ultimate
EDIT: http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=594 ;-)
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Komentarz
-
Na luzie ;-) Teraz wieloprocesorowe płyty są kosmicznie drogie...
A tak przy okazji to Quad Core liczy się za jeden w Viście ?
Pytam na wszelki wypadek bo producent pewnego bardzo drogiego oprogramowania inżynierskiego używanego u mnie w firmie liczy każdy rdzeń powyżej drugiego jako kolejny procek, z związku z czym na 2 x Quad Core (mamy takich kilkanaście) potrzeba 6 licencji na obliczenia równoległe za dziesiątki tysięcy $.Komentarz
-
Hm ja jeszcze sie troche na tym znam, co prawda magistra niemam z informatyki , ale pracuje nad tymhttp://www.istartedsomething.com/wp-...11/upgrade.gif
i sam zdecyduj. Ogólnie to raczej nikt wersji Basic nie poleca. Premium albo ultimate jako minimum. Można rozważać XP 64bit tylko support będzie jeszcze tylko przez rok.
jesli dostaniesz basica 64 bit to bedziesz mial system vista bez "wodotrysków" obsługujacy napewno 4 G ram( nie ma READy Boost ale przy powyzej 4G to prawie nic nie daje) premium za to mam troche drobnych bajerów przez co jest oprzerniejsza w pamieci komputera. ogolnie innych wersji bym nie polecał WIn XP 64 jest ENG, moze niektorym osoba to nie przeszkadza, taka moja drobna uwaga najnowszego PS nie mialem okazji testowac na viscie jeszcze
Komentarz
-
znalazlem gdzies kiedys w sieci spolszczenie. nie wiem jak glebokie, dokladne i czy dziala...Komentarz
-
W windowsach 32-bit, nawet ze stronicowaniem, pojedynczy proces może dostać max. 3 GB z małym hakiem. Dla procesu to jest te 3.2 GB przestrzeni i już nie ważne czy w RAM czy na dyskach. W Linuksach 32-bit jest z resztą podobnie.
No niestety tak dobrze też nie ma, a chciałoby się. Wszystko poza przestrzenią adresową procesu (np. photoshop.exe) nie istnieje dla niego. Inaczej procesy pisałyby sobie nawzajem po pamięci i byłaby niezła kaszanka. A tak, mamy pamięć wirtualną i izolację.
Jedyny ratunek to 64-bitowy system i 64-bitowa aplikacja.
A czy Photoshop na OS X jest 64-bitowy? :-)Komentarz
-
Vista prawidłowo obsługuje Quada i nie trzeba kupować dodatkowych licencji per coreNa luzie ;-) Teraz wieloprocesorowe płyty są kosmicznie drogie...
A tak przy okazji to Quad Core liczy się za jeden w Viście ?
Pytam na wszelki wypadek bo producent pewnego bardzo drogiego oprogramowania inżynierskiego używanego u mnie w firmie liczy każdy rdzeń powyżej drugiego jako kolejny procek, z związku z czym na 2 x Quad Core (mamy takich kilkanaście) potrzeba 6 licencji na obliczenia równoległe za dziesiątki tysięcy $.
Komentarz
-
A jest 64 bitowy OS X? bo z tego co wiem to się Applowi "slizgneło" i nie mieli gotowego systemu 64 bitowego przed release PS CS4
EDIT: W konsekwencji 64 bitowego psa na OS X chyba nie ma.
EDIT 2: No tak jest Leopard. Pod Leopardem nie udało mi się ostatnio zrobić kalibracji bo się iMatch 3.6.2 zwieszał i wywalał jakiś błąd kernela. Taki dobry system.
Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.
Janusz,
-
Ech kurde... pytałem, bo stoję przed zmianą kompa w domu i myślałem, że złożę takiego PC, na którym odpalę makosiksa zamiast windy. Wydawać 2 razy więcej, żeby mieć białą obudowę, to chyba lekka przesada ;-)Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.
Janusz,
-
BTW, jest coś takiego jak EFI-X Boot module, co pozwala instalować OSX na pececie bez żadnego hackowania
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz