X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskarkowy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2513

Zamieszczone przez Hiv
    Zamotaliście już nieźle...
    Ja wiem z autopsji, że po zmianie tylko Systemu z XP 32bit na 7 64bit zauważyłem zwiększenie wydajności nie tylko systemu(pewnie z racji pełnej obsługi 4GB ram) ale i 64bitowych programów.
    PSa mam 32bit i nie widzę różnicy ale już 64bit LR 2.0 dostał niesamowitego kopa!
    To tylko się dopiszę, że photoshop i lightroom w wersji 64bit dostają takiego kopa, że przestaję się bać zapowiedzi 36mpix matryc. Wygoda pracy jest bez porównania.
    Jarek

Komentarz

• focus
      Bywalec
      • 2006
      • 182

Zamieszczone przez adamkozlowski79
      Hmm... no tak, to pewnie jakbym z XP 32 na W7 64 się przesiadł na tym samym hardwarze to też bym zauważył różnicę. Ale cóż, od lutego, czyli trzy kwartały temu, przesiadłem się na inny 64 bitowy system i też odczułem różnicę Od tej chwili tylko firma sadownicza, nie zaś usługi szklarskie oferowane przez kogoś z "małym miękkim"
      hej!
      Jak rozumiem masz na myśli Snow Leoparda, na jakim modelu maca?
      Mam tak zamiar, ale zastanawiam się czy:
      Są problemy z PS albo LR, oficjalnie Adobe twierdzi, że coś się krzaczy?
      Miałeś problemy z np. CD-Label Printer, Digital Photo Professional, EOS Utility ?

Szukam sposobu na przyspieszenie pracy z RAW-ami z 5D II... być może wystarczy Snow.

Komentarz

• dzik
        Uzależniony
        • 2008
        • 884

Zamieszczone przez focus
        hej!
        Jak rozumiem masz na myśli Snow Leoparda, na jakim modelu maca?
        Mam tak zamiar, ale zastanawiam się czy:
        Są problemy z PS albo LR, oficjalnie Adobe twierdzi, że coś się krzaczy?
        Miałeś problemy z np. CD-Label Printer, Digital Photo Professional, EOS Utility ?

Szukam sposobu na przyspieszenie pracy z RAW-ami z 5D II... być może wystarczy Snow.
        Zmienilem system na snow i nie widze roznicy, za to LR w domu na windowsie 7 dziala zdecydowanie szybciej.

Komentarz

• focus
          Bywalec
          • 2006
          • 182

trochę się tego bałem, dlatego nieśmiało spoglądam na 7... tylko jakoś niechętnie spoglądam na okienka, po dwóch latach współpracy z jabłkiem.

Komentarz

• dzik
            Uzależniony
            • 2008
            • 884

Zamieszczone przez focus
            trochę się tego bałem, dlatego nieśmiało spoglądam na 7... tylko jakoś niechętnie spoglądam na okienka, po dwóch latach współpracy z jabłkiem.
            Przesiadlem sie na apple bo doswiadczeniu z vista, z ulga wracam do 7-ki. W7 naprawde dziala, leopard mnie denerwowal, snow troche naprawil ale dodal kilka dodatkowych bledow, te dyskwalifikuja go do normalnej pracy:
            - zapomina czasami podpiac profile po wylaczeniu wygaszacza, bylo to w 10.5, olali
            - nowy finder ma wiecej bugow od starego, nie widzi plikow i ma jeden swietny nowy feature, jak podczas kasowania licznik zacznie odliczac ponizej 0 oznacza ze skasuje troche od siebie
            - nie poprawili obslugi wielu monitorow
            - obsluga dyskow sieciowych to dramat, nie laczy sie, wiesza itd

7 jest naprawde szybki, przy 4GB pamieci mozna nie odczuc ze ma sie odpalony caly zainstalowany soft.

Komentarz

• focus
              Bywalec
              • 2006
              • 182

Być może zatem wyłącznie do obróbki materiału będę musiał poskładać piec dla siódemki, tyle tylko że muszę zrezygnować z upgrade softu i trzeba kupić pełne wersje pod winde
              ...tak czy inaczej MBP pozostanie - lepszej alternatywy do tej pory nie znalazłem

z drugiej jednak strony

Ostatnio edytowany przez focus; 7270.

Komentarz

• Hiv
                Początki nałogu
                • 2005
                • 321

Ja zainstalowałem po 64bit LR również PS CS4 który teraz otwiera się błyskawicznie i czuję, że robi wszystko kilka razy szybciej!
                Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony a config wcale nie jest nowy, dwurdzeniowiec od AMD, 4GB dobrego RAM w śmiga to naprawdę super.

Komentarz

• solmark
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 41

Na maca nie ma PS-a 64 bit. Dlatego nie widzicie różnicy. No chyba że czegoś nie wiem.
                  Ostatnio edytowany przez solmark; 7936.

Komentarz

Pracuję...