X
-
-
mam problem i pewnie Wy mi pomożecie
mam LR3 64bitowa, która pożera mi sporo pamięci mimo ze mam 4gb.. da się gdzieś ustawić ile pamięci ma pożerać tak jak jest to w Photoshopie??____________________________________________
Canon 5DmkIII + 5D + 350D + szklarnia i pozostałe bajeryKomentarz
-
nie da sie... ja mam 8gb i czasem zapchane mam ponad 7gb w czasie pracy LR5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyznyKomentarz
-
o nie
((( godzinę temu wyświetlił mi się komunikat że mam wyłączyć LR bo brakuje pamięci
((( myślałem ze można tym manipulować.... no nic trzeba to wytrzymać najgorzej jest jak się jedzie LR i PS jednocześnie wtedy jest masakra.... dzięki za info
ewentualnie podwoic ram i bedzie wiecej spokoju
5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyznyKomentarz
-
... i nie słuchać takich, co mówią żeby wyłączyć plik wymiany
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5Komentarz
-
Preset z cropem 21x15 i podpięcie preseta w okienku Import, albo jak już zaimportowane, to na jednym zdjęciu zrobić w/w cropa i zrobić Synchronize Settings?chciałbym widzieć po wciśnieciu skrótu "R" od razu mój format a nie oryginał,
21 x 15 mam zrobione tak jak piszesz, ale przy kolejnym zdjęciu muszę za każdym razem rozwinąć zakładkę aby tak wykadrować, nie mogę tego kłódką zablokować na stałe,
czyli krótko mówiąc:
wciskam R i widzę moje ustawienie 21x15 bez dodatkowego klikania, da się?Komentarz
-
Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Wczoraj dokonałem zdumiewającego odkrycia - główną przyczyną niestabilności systemów windows jest pasjans.
Gram sobie w pasjansa a tu nagle... niebieski ekran i win sie posypał.
Oczywiście to co napisałem wyżej to żart ale miałem wczoraj poważne sypnięcie się wina i fartem uratowałem wszystko - nawet w trybie awaryjnym win zamykał się po 4min pracy.
Ale nie w tym rzecz, przeinstalowałem system, wszystko jest juz stabilne i ok.
Wgrywam moją główną aplikację - Lr 3, aktualizuję do 3,4
Dzisiaj zabieram się do zdjeć i co? I Lr chodzi jak bym miał 166MHz i 256mb ram.
Lr jest oryginalny, zarejestrowany ni nie miałem z nim problemów, fakt jak miałem zapchany komputer działał rzeczywiście wolniej ale nie było aż tak tragicznie.
Podejrzewam że w ustawieniach samego programu coś trzeba zmienić ale wydaje mi się że wszystko ustawiłem tak jak było uprzednio.Komp po formacie więc też nie jest zapełniony ani przeciążony,programy w tle też wyłączone - preferuję minimalistyczny styl:brak dodatków do win,gadżetów itd.
Parametry komputera:
AMD athlon dual core ql-60 1,9GHz
ram: 2GB
System: windows vista basic 32 bit
karta graficzna: nVidia GeForce 8200M G
Proszę o pomoc w uwydatnieniu pracy LrKomentarz
-
Na mój gust problemem jest zbyt mała ilość pamięci RAM. U mnie po wymianie na 3GB jest już całkiem spoko (świadomie tylko na 3, bo XP nie obsługuje więcej)Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EXKomentarz
-
-
Panowie, Panie. Oto mam Pytanie. Co gdzie ustawic w LR zeby zdjecia w LR wygladaly tak samo jak po exporcie ? Teraz mam straszna roznice. Wszystko w sRGB. W LR widze np zaszumione szczegoly, ktore odszumiam do pewnego stopnia. Po exporcie mam ciemno-czarna papke w tym miejscu :\ LR laduje sobie jakis uproszczony podglad zdjec i na tym trzeba pracowac czy o co chodzi, bo nie mam juz pomyslu
Komentarz
-
Przy pracy w nie 1:1 pracujesz na "uproszczonym podglądzie zdjęć". Jak klikniesz LPM na zdjęciu to przechodzisz w widok 1:1 i tam powinieneś ujrzeć dokładnie to co po eksporcie.Komentarz
Komentarz