X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2195

Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

Zamieszczone przez Bangi
    Korzysta ktoś z tego?
    jesli dobrze zrozumiałem to ma działac do marca... a może C szykuje jakąś nową/miłą niepodzianke w temacie "chmury" zwijajac istniejace serwisy?????
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• tomcio.13
      Bywalec
      • 2010
      • 98

Zamieszczone przez tombas
      jeśli dobrze zrozumiałem to ma działać do marca... a może C szykuje jakąś nową/miłą niepodzianke w temacie "chmury" zwijajac istniejace serwisy?????
      Byłoby miło.
      A jakie macie inne propozycje. Myślałem nad zdjęciami google ale nie lubię się z linią czasu, wolałbym synchronizację katalogów jako albumów.
      Zależałoby mi właśnie na tych folderach i za hasłowanych albumach. Wszystkie foty do netu pomniejszone.

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5117

Jak od marca?
        Właśnie zrobiłem upload zdjęć, utworzyłem album i udostępniłem Rodzinie.
        Mam Canon ID i przez to wszedłem

Jest nawet apka do tego
        Ostatnio edytowany przez Bangi; 34794.
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net
        SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Radetzky
          Dopiero zaczyna
          • 2013
          • 29

Komentarz

• Bangi
            Moderator
            • 2010
            • 5117

Takie dziś info dostałem na maila w sprawie Canon Image Gateway:

We are pleased to inform you that in March 2020, Canon will substantially revamp its existing CANON iMAGE GATEWAY online photography service, strengthen its connectivity and compatibility with products and other services, and provide services to help customers manage and use their images.

The revamped service will have a new name and improved functions – we will share further details with you in February 2020. To make way for this service, we will close the current CANON iMAGE GATEWAY service in mid March 2020 and later that month all of your image files and albums will be available for access with the upgraded service, so that you can experience the new benefits it will provide.

We would like to thank you for your continued support - we’re excited to show you a new future and enhanced imaging experience with Canon.

●End of Service date for CANON iMAGE GATEWAY:
            Scheduled date:
            Mid March 2020

●Start of the upgraded service:
            Scheduled date:
            Late March 2020
            Detailed information on the upgraded service and how to use it will be announced in February 2020.

●Cautionary points during the service transition period:
            Please be aware that you will not have access to your account and its data during the service transition period from mid March to late March 2020.

During the service transition period, the web service image transmission function on our Wi-Fi enabled cameras will be disabled. After the launch of the upgraded service, once you accept the new Terms of Use and reset the transmission function, it will be available again. Detailed information on how to reset the web service image transmission function in the upgraded service will be announced in February 2020.
            SAMOLOTY CB
            SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• becekpl
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 4304

kłopot taki ze każdy po jakimś czasie zamyka
              i co pewien czas trzeba gdzieś migrować
              ja trzymam teraz na google pictures ale bardzo słabo się te zdjęcia udostępnia
              a z płatnych to chyba najtaniej wyjdzie trzymać własną stronę,chyba
              ktoś coś?
              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Bangi
                Moderator
                • 2010
                • 5117

Trochę się wyjaśniło:
                Canon poinformował o stworzeniu nowej, bezpłatnej usługi chmurowej o nazwie image.canon. służącej do automatycznego transferu zdjęć i filmów bezpośrednio z aparatu za pomocą Wi-Fi. Platforma pozwala tworzyć automatyczny backup plików w oryginalnej jakości (zdjęcia RAW / filmy 4K) w bezpiecznej przestrzeni chmurowej, bez konieczności korzystania z fizycznych nośników. ...
                SAMOLOTY CB
                SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez Bangi
                  Fajna rzecz. Natomiast najgenialniejsze jest to:
                  Zamieszczone przez canon
                  Automatyczny transfer multimediów (upload do image.canon z aparatu wykonywany jest w tle za pośrednictwem Wi-Fi) jest dostępny dla aparatów Canon wyprodukowanych od 2020 r.
                  ....
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Bangi
                    Moderator
                    • 2010
                    • 5117

Wcale nie musisz z tego korzystać przecież. Ja traktuje to raczej jako dodatkowe miejsce na ewentulane potrzeby.
                    SAMOLOTY CB
                    SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez Bangi
                      Wcale nie musisz z tego korzystać przecież. Ja traktuje to raczej jako dodatkowe miejsce na ewentulane potrzeby.
                      Nie o to chodzi. Brakuje tylko tego żeby napisali że wszystkie puszki i obiektywy wyprodukowane przed 2020 przestaną działać - po prostu dla mnie to brzmi gównianie.....
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• Bangi
                        Moderator
                        • 2010
                        • 5117

Canon ma słaby marketing, nie to co Sony
                        A tak poważnie ja nie mam puchy z 2020, a dostęp dalej mam i jak na razie wszystko działa
                        SAMOLOTY CB
                        SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

Zamieszczone przez Bangi
                          Canon ma słaby marketing, nie to co Sony
                          A tak poważnie ja nie mam puchy z 2020, a dostęp dalej mam i jak na razie wszystko działa
                          To chodzi chyba o backup online z automatu - jeżeli dobrze zrozumiałem....
                          Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• kmeg
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 1533

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            To chodzi chyba o backup online z automatu - jeżeli dobrze zrozumiałem....
                            Tak. Automatyczny backup do chmury po czym masz 30 dni na zrobienie coś z nim bo wykasują z automatu. Szkoda, że cen nie podali bo np takie google bierze ~20 USD za 100GB / rok
                            Galeria na CB
                            http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• becekpl
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 4304

super fajne,zwlaszcza transfer poza UE
                              wyjdzie ze cena aparatu to pikus przy cenie wifi operatorowi
                              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Czacha
                                fotograf
                                • 2004
                                • 4868

Zamieszczone przez becekpl
                                super fajne,zwlaszcza transfer poza UE
                                wyjdzie ze cena aparatu to pikus przy cenie wifi operatorowi
                                Przecież nie musisz tego używać
                                https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

Pracuję...