X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • liquidsound
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1956

Fajna. :wink:
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Ramirez
      Początki nałogu
      • 2005
      • 335

Zamieszczone przez liquidsound
      Fajna. :wink:
      Ta, fajna przepalona fota ze spłaszczonym kontrastem.

Za Wikipedią:
      "High key jest techniką wykonywania fotografii polegającą na dobraniu odpowiednich tematów o przewadze nienasyconych, jasnych tonów."

Chodzi o dobranie "tematów o przewadze nienasyconych, jasnych tonów", a nie przepalenie foty i spłaszczenie kontrastów.

Komentarz

• liquidsound
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1956

Nie czytales ,ze niegrzecznie jest komentowac czyjes komentarze?? Mi sie podoba pomimo niedociagniec.
        1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
        Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Ramirez
          Początki nałogu
          • 2005
          • 335

Nie czytales ,ze niegrzecznie jest komentowac czyjes komentarze?? Mi sie podoba pomimo niedociagniec.
          Przepraszam, jeśli Cię uraziłem.

To, co chciałbym zaznaczyć, to to, że High key to przede wszystkim technika robienia zdjęć, a nie sposób obróbki fotki w PS.
          Trzeba dobrać odpowiednio kontrast i jasność fotografowanej sceny.
          Podejście typu: teraz dla odmiany obrobię sobie fotkę w PS w stylu High key nie da IMHO zadowalających efektów.

crater:
          Uważam, że zdjęcie zyskałoby znacznie, gdyby udało Ci się wykonać zdjęcie bez przepaleń. Uzyskałbyś wówczas efekt delikatnej cery (osiągnąłeś ten efekt w cieniu pod czapką, natomiast policzek, czćść brody i biała część czapki to prawie biała plama).

Komentarz

• crater
            Początki nałogu
            • 2006
            • 399

Ramirez - w PSie to tylko przerzuciłem to do B&W i to wszystko. fotka jest wprost z aparatu. Ale może masz racje.
            www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• esteper
              Uzależniony
              • 2006
              • 635

To ja wrzucę moje pierwsze podejscie do HK

5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• kjoanna
                Początki nałogu
                • 2006
                • 494

Zamieszczone przez esteper

Bardzo podoba mi sie to podejscie

pzdr

CB

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  PREMIUM member
                  • 2006
                  • 4250

Technika taka sama jak wcześniej pisałem, z tą różnicą że oczy, brwi, rzęsy, włosy i usta są poziomowane osobno.
                  Dodatkowo jeszcze blurek na warstwie który robi taką fajną poświatę. Światło oczywiście kontrowe żeby ładnie spalić tło poza ostrością po prawej stronie.
                  Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
                  Digart

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

bez urazy esteper, ale mam mieszane odczucia co do ratowania w szopie zdjec tak byw ygladaly na high key, niewiem skad w ogole wziela sie taka moda, ta technika polega na zaomponowaniu zdjecia w jasne tony, nie na wybraniu jasnego elementu i naklejeniu go na biale tlo...

Komentarz

• esteper
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 635

Zamieszczone przez thorin
                      bez urazy esteper, ale mam mieszane odczucia co do ratowania w szopie zdjec tak byw ygladaly na high key, niewiem skad w ogole wziela sie taka moda, ta technika polega na zaomponowaniu zdjecia w jasne tony, nie na wybraniu jasnego elementu i naklejeniu go na biale tlo...
                      To nie jest jasny element wklejony na białe tło. Ale widac że Ty wiesz lepiej.

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• thorin
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1990

To nie jest jasny element wklejony na białe tło. Ale widac że Ty wiesz lepiej.
                        Rozumiem ze niepochlebne opinie o Twoim foto zasluguja tylko na sarkazm, uswiadom mnie wiec jak tez mozna zrobic takie zdjecie?

Komentarz

• esteper
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 635

Zamieszczone przez thorin
                          Rozumiem ze niepochlebne opinie o Twoim foto zasluguja tylko na sarkazm, uswiadom mnie wiec jak tez mozna zrobic takie zdjecie?
                          Zrozum człowieku że to nie jest jasny element wklejony na białe tło. To są połączone dwie warstwy orginalnego zdjecia przerobione na B&W, mieszanie "overlay", łączenie warstw, i rozjaśnienie zbyt ciemnych partii zdjęcia i to tyle.

Komentarz

• liquidsound
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1956

Zamieszczone przez Ramirez
                            Przepraszam, jeśli Cię uraziłem.
                            Nie uraziles:wink: wiem ,ze high key to technika robienia zdjec a nie obrobki. Cos wkleje zaraz.

nic nie psute.
                            Ostatnio edytowany przez liquidsound; 5209.

Komentarz

• Kalina
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 292

Nie uraziles:wink: wiem ,ze high key to technika robienia zdjec a nie obrobki.
                              nic nie psute.
                              Aha, czyli od dzis wklejamy tu rawy.
                              Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

Zrozum człowieku że to nie jest jasny element wklejony na białe tło. To są połączone dwie warstwy orginalnego zdjecia przerobione na B&W, mieszanie "overlay", łączenie warstw, i rozjaśnienie zbyt ciemnych partii zdjęcia i to tyle.
                                to przeciez to samo Tylko eufemicznie powiedziane no dobra bez szydery...

wiem ,ze high key to technika robienia zdjec a nie obrobki.
                                Święte słowa Liquid

Komentarz

Pracuję...