X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Art Mag
    Początki nałogu
    • 2005
    • 261

Nie pisałem jaka ma być myszka. Dowolna byle w zasięgu ręki.
    ArtMag

Komentarz

• APP
      Uzależniony
      • 2006
      • 664

Sklecenie wężyka do wyzwalania nogą zajmuje kilkanaście minut (nie wliczając kompletowania części oczywiście ;-)). Niezawodny i poręczny banał, a daje m.in. możliwość wykonywania zdjęć seryjnych. Może być problem, z długim przewodem (ja takiej próby akurat nie robiłem, ale świta mi, że gdzieś coś o tym było) i nawet jeśli faktycznie wystąpi, to da się go obejść przy odrobinie determinacji.
      Rozwiązanie kwestii ustawienia ostrości jako takiej było już podane - proste jak konstrukcja cepa. Ilości klatek może i nie zaoszczędzi, ale czasu, nerwów i gimnastyki z pewnością (nadal nie rozumiem po co tyle zachodu żeby tylko użyć AF, czy ktoś może to logicznie uzasadnić?).

Opiszcie koniecznie swoje wrażenia po tych próbach z komputerem
      Chętnie poczytam jakie to ułatwienie ;-) chyba, że "nie o to chodzi żeby króliczka złapać, ale żeby gonić go", to wtedy przepraszam i już się nie wtrącam.

Komentarz

• a21031979
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 31

napiszę natychmiast tylko nie teraz bo mam modelkę i muszę ją wykorzystać.

jak mi lepiej idzie z króliczkiem próbka tu:

Ostatnio edytowany przez a21031979; 7163.

Komentarz

• APP
          Uzależniony
          • 2006
          • 664

Zdjęcie bardzo ładne. Czy pokazujesz je żeby przekonać takich wrednych i upierdliwych jak ja, czy tylko tak się to zbiegło w czasie? ;-) Bo efekt jest... tylko czy w trakcie realizacji było "lepiej"?
          Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• a21031979
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 31

Nie, to w zasadzie nawiązanie do wypowiedzi Viteza aby ktoś mi robił portrety Pisałam że nie mam chętnych do pozowania.
            Teraz z uwagi na to że chętny się pojawił przekładam autoportret na jutro

i napiszę czy się sprawdza live view dzięki DSLR Remote Pro.
            Mysz mam bezprzewodową i USB tracer czyli kable mnie nie ograniczają więc powinno być OK.

w trakcie realizacji jest 1000 % lepiej - idzie jak po maśle - modelka wygina się i pręży a ja naciskam tylko jeden guziczek.

to oczywiście KIT-owe zdjęcie

Komentarz

• Elajasz
              Bywalec
              • 2007
              • 124

Zamieszczone przez APP
              kup sobie kamerkę internetową za XX pln i przyłóż do wizjera. Efekt? Np. TUTAJ.
              nie testowałem, ale chyba się zgodzę ze to najlepszy sposób...
              na CB

Komentarz

• APP
                Uzależniony
                • 2006
                • 664

Zamieszczone przez a21031979
                (...) w trakcie realizacji jest 1000 % lepiej - idzie jak po maśle - modelka wygina się i pręży a ja naciskam tylko jeden guziczek. (...)
                Eeeee..., my przecież nie o tym przypadku

@ Elajasz

Najtańszy. Najlepszy "zamiennik" LV tudzież tego ZV ;-), to szkielet z powyginanego zestawu "małego technika" + mały kompakt z filmami (nawet na 640x480 wygląda to lepiej niż w tym przykładzie) i z kablem do telewizora/rzutnika... O ile komuś coś takiego potrzebne oczywiście.
                Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• firley
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 135

Zamieszczone przez pazurek
                  Nie wiem jak jest z podgladem na TV, czy obraz tez pojawia sie po zrobieniu zdjecia czy tylko w trybie przegladania galerii?
                  Działa tak jak LCD, czyli po zdjęciu wyświetla je na ekranie TV.
                  Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

• APP
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 664

A ja muszę się poprawić:

Zamieszczone przez APP
                    (...) + mały kompakt z filmami (...)
                    Oczywiście te filmy to nie są konieczne ;-) Żeby zobrazować próbę, musiałem nakręcić filmik i tak z rozpędu wyszło. A skoro już to wyciągnąłem, to efekt, jest TU.

P.S.
                    Szum powstał przy zamrożeniu klatki, w podglądzie "na żywo" jest oczywiście o wiele mniej widoczny. Obraz trochę ciemnawy (brak odpowiedniej ręcznej regulacji w małpce, a światła akurat było maławo... dziwne, że małpka sama nie "podbiła", ale to już detal). Generalnie cała klatka wypełniona więc można już myśleć o wyświetlaniu na czymś tam ;-) (jeśli komuś zależy )

Komentarz

Pracuję...