X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez darpla
    Vitez napisał:
    Ja bym taki pokaz jak koncert potraktowal - koniecznie bez lampy by nie zabijac oswietlenia i wlasnie by uniknac odbic od dymu (czy to sztucznego czy np papierosowego albo kurzu).

No ja nie wiem przy słabym oświetleniu bez lampy eosem 300d w studio zdjecia pstrykac i moze jeszcze bez statywu. No chyba ze sie chce czarne jak murzyny zdjecia miec no ot wtedy mozna :wink:
    To nie kwestia czy 300D a jakie szklo. Tamronem swoim przy przyslonie 2.8 i iso1600 bez obaw bym robil te fotki.
    Taka zaleta lustrzanek ze dobierasz szklo w zaleznosci od potrzeb. Zaden kompakt by sie bez lampy nie wyrobil w takich warunkach - nie te ISO .
    Niestety - na takie warunki, jesli chce sie robic odpowiednia technika zdjecia - trzeba sie i na odpowiednie do potrzeb szklo wykosztowac , zamiast myslec ze kitowy obiektyw i 300D zalatwi wszytkie sytuacje fotograficzne

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Trochę dziwi mnie szum/brudy na zdjęciach, skoro były z lampą. Chyba, że to efekt nadmiernej jpgizacji.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• darpla
        Bywalec
        • 2004
        • 184

zdecydowanie zdjecia trzeba odszumic chocby aplikacją ninja
        http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

1. Stronka dosc wolno dziala i dodatkowo - nie dziala pod Mozilla Firefox

2. Straszne szumy, niestety w "photographic information" nie ma danych o ISO. Podejrzewam ze autor mimo ze robil zdjecia z lampa to i tak podpil maksymalnie ISO... niepotrzebnie - przy zdjeciach z lampa ISO400 to max, wyzej to szumy i przepalenia sie pojawiaja.

3. Perspektywa i uzyte ogniskowe - za malo kucasz/zginasz sie... przy tego typu zdjeciach lufa powinna celowac mniej wiecej w brzuch i byc poziomo, ogniskowe rowniez niezbyt szerokie, czyli kitowcem od 300D unikaj maksymalnego "oddalenia" .

4. Zdecydowanie lepiej by jednak bylo bez lampy - szczegolnie ta scena z pochodniami... zabity caly klimat... a jasne szkielko (np 50 1.8 ) daloby rade + blokada ekspozycji na twarze modelek.

5. Calkiem ladne modelki

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

Modelki niezłe... moją idolką jest ta pani z motylkiem tuż nad prawą piersią...

A co do zdjęć - dość dziwnie kadrowałeś.
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
            tu tu

Komentarz

• Madroz
              Początki nałogu
              • 2005
              • 254

Straszne szumy, niestety w "photographic information" nie ma danych o ISO
              .Tak, masz rację Vitez.
              Robiłem na, iso 800, ale sam jestem w szoku, bo nigdy wcześniej takich szumów nie miałem. Przy 800.
              Co do kadrowania. Przyznaje się bez bicia, macie racje te poucinane nogi
              jestem bardzo niezadowolony z siebie. Jedynym pocieszeniem może być to, że było ciemno, a sam pokaz był bardzo dynamiczny i dlatego miałem utrudnione kadrowanie
              EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
              PLFOTO

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Hmm, moim zdaniem jednak fotki straciły trochę przez lampę. Widać gdzieniegdzie (8376, 8321, 8318), że mogłyby być tam naprawdę fajne kolorki. I wtedy nikt by nie patrzył na trochę mniej ostre zdjęcia, czy na szumy
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• minek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1386

Zamieszczone przez Madroz
                  .Tak, masz rację Vitez.
                  Robiłem na, iso 800, ale sam jestem w szoku, bo nigdy wcześniej takich szumów nie miałem. Przy 800.
                  Hm... no to by potwierdzało to co mi się też niedawno przytrafiło, robiłem weselne zdjęcia właśnie 300D (pozyczyonym), z fleszem (ale odbitym), na iso 800 większość niestety ))))-: To samo, szumy niemal jak w G5 przy iso400 (nieakceptowalne znaczy, chyba że do odbitek formatu pocztóweczek)

Zamieszczone przez Madroz
                  Jedynym pocieszeniem może być to, że było ciemno, a sam pokaz był bardzo dynamiczny i dlatego miałem utrudnione kadrowanie
                  Dobra, dobra, wszyscy wiemy co w tak ekstremalnie trudnych warunkach może rozpraszać, utrudniając kadrowanie. Trzeba być nie lada zawodowcem, by się skupić na takim szczególe (-:

Komentarz

• tenisista
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 15

Czy to nie pokaz MOŃCZYKA lub MOŃCZAKA ?

Komentarz

Pracuję...