a tutaj jeszcze z mojej strony mały tuning fotki
X
-
-
Komentarz
-
wiem, ale ja się nie znam za bardzo na maskach jeszcze :grin: trzeba bedzie troche nad tym jeszcze popracowaćCanon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMAKomentarz
-
Polecam Ci książkę Katrin Eismann, której jeszcze sam nie mam, ale przeglądałem co nieco :razz: Photoshop. Maskowanie i komponowanie.
Poza tym co tydzień warto oglądać program w necie PhotoshopUserTV - ja już kilka odcinków ściągnąłem, ale zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć. Co ciekawe program prowadzi Scott Kelby wraz z gośćmi takimi jak Katrin Eisman czy Dan Margulis.Komentarz
-
no to ja się pochwale
)
Media Chance - Dynamic Photo - do takich fot stwierdzam że jest lepszy niż
photomatix
)
po połączeniu do LR, dodanie winiety i modyfikacja kontrastu i koloru, chciałem uzyskać
lekko grungowy efekt i dlatego niebo jest lekko podrapane
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Komentarz
-
Ma ktoś jeszcze jakieś RAW-ki do przerobienia na HDR???? bo coś mnie naszło aby trochę poeksperymentować, Pewnie Przemek ma sporą kolekcję coś mi sie wydaje:razz:Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMAKomentarz
-
tylko tyle potrzeba
-
to jak ktoś ma RAW-ki jakieś na HDR to wyskakiwać z nich
Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMAKomentarz
-
a może jutro goła laskę podeśle w kilku naświetleniach
ale będzie HDR
tylko tyle potrzeba
-
hehe, pewnie. Już można sobie wyobrazić jak każdy będzie ją ,,obrabiał''
Canon 400d + kit + CF2GB toshiba + LAMPA 430ex + filtr UV + polar HAMAKomentarz
-
Jak zrobiłeś taki piasek? I rozjaśniłeś samą łódź?W mojej wersji tym razem mniej cukierkowo.
Esteper, czyścisz czasem matrycę od syfów?
Bardzo lubię przy takich widokach stosować filtry zmiękczające.
Dla tych co chcą wiedzieć:
1. kopiuję 2 razy warstwę;
2. w pierwszej zmieniam tryb mieszania na "screen" i rozmywam ją filtrem GausianBlur (promień od 2 do 10 w zależności od rodzaju zdjęcia i jego wielkości);
3. a w trzeciej zmniejszam krycie (opacity) tak, żeby wyglądało ładnie, a jak jest za jasne zmieniam tryb mieszania tej warstwy na "multiply" i eksperymentuję
ps. nie musiałem obcinać wystającej łodzi ponieważ wystarczy wyprostować w ACR i sama znika
Ostatnio edytowany przez Hiv; 3372.Komentarz
-
Hiv, taki piasek jest efektem obniżenia kontrastu, lekkiego rozmycia o którym wcześniej pisałem, a kolor jest wynikiem dodania barwy pomarańczowej na kolejnej warstwie i obniżenie saturacji.
Teraz pokażę wersję bardziej kontrastową i wykonaną Dynamic-PHOTO HDR, a reszta oczywiście w PS, bo sam program do HDR to jeszcze nie to.
Możliwe, że ciut przesadziłem z saturacją, ale co tam tryb Lab w PS robi to tak doskonale, że sam zacząłem nawet podmieniać kolory by zadowolić moje oczy
(ta wersja jest bez zmiany kolorów). Za to większy blur wg mnie dodaje bajeczną poświatę.
Komentarz
-
-

Komentarz