X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jedi
    Coś już napisał
    • 2008
    • 80

Zamieszczone przez Pikczer
    oto jest moj fotoreportaz w Cynamonie - tak ja rozumiem fotoreportaz z eventu:
    http://mariusz.peppermedia.pl/cynamon/
    Kilka na prawdę ciekawych zdjęć. Jednak jak na mnie trochę za długi Trochę za dużo podobnych ujęć...
    http://www.arkadiuszdembinski.com

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Zamieszczone przez Jedi
      Kilka na prawdę ciekawych zdjęć. Jednak jak na mnie trochę za długi Trochę za dużo podobnych ujęć...
      MAsz racje - bo ten przyklad nie byl podany jako ideal, tylko jako fotoreportaz goscia, ktory sie caly czas uczy - ale dzieki za szczery komentarz :wink:
      Ostatnio edytowany przez Pikczer; 2878.

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

ps
        Właśnie taką jakość "techniczną" miałem na myśli.
        EOS + Speedlite

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Zamieszczone przez axk
          Właśnie taką jakość "techniczną" miałem na myśli.
          Tzn.?

Komentarz

• axk
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2027

Tzn.?
            Brak szumu, zdjęcia ostre, ciekawa gra światła bez niedoświetleń i przepaleń. Jak na mój gust zdjęcia mogły by być odrobinę jaśniejsze, jednakże zaprezentowane oświetlenie także jest ciekawe, wprowadza pewien klimat.
            EOS + Speedlite

Komentarz

• RNz
              Uzależniony
              • 2007
              • 708

To chyba troszke zmanipulowane pytanie i niezbyt trafne ;-)
              Ksiazke sie czyta a nie oglada!
              Mam córkę. Właśnie minął jej rok. Każdy dzień zaczyna od swoich ulubionych książek... a nie czyta :-)
              Ale... specjalnie dla ciebie inny przykład - wszelakie albumy zawierające ilustracje, ryciny, rysunki, reprodukcje, schematy, mapy i wreszcie zdjęcia.

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Zamieszczone przez RNz
                Mam córkę. Właśnie minął jej rok. Każdy dzień zaczyna od swoich ulubionych książek... a nie czyta :-)
                Ale... specjalnie dla ciebie inny przykład - wszelakie albumy zawierające ilustracje, ryciny, rysunki, reprodukcje, schematy, mapy i wreszcie zdjęcia.
                No to jeszcze lepszy przyklad - gratuluje
                Bo jak w dobrym albumie czy mapach nie jest wazna jakosc zdjec i rysunkow/map czy ilustracji, to chyba troszke nie wiemy co mowimy/piszemy.

Ale moze zakonczmy ta bezsensowna dyskusje, bo nie rozumiemy sie (i chyba sie nie zrozumiemy) a to do tego watku nic nie wnosi.

pozdrawiam

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Rzuć okiem

Komentarz

• MrDeadhead
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 93

A ja jako webmaster musze sie doczepic: zakladajac strone bierz pod uwage ze nie wszyscy korzystaja z 19 calowych monitorow, a galeria postawiona na silniku flashowym jest strasznie sztywna i dretwa bo nijak nie da sie jej pomniejszyc/przewijac no i na 15'' laptopie nie da sie w calosci wszystkiego zobaczyc.... (tak, wiem, jest nawigacja z boku ale nie wszyscy preferuja takie rozwiazania...) Troche zasad usability by sie przydalo opanowac
                    Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Zamieszczone przez MrDeadhead
                      A ja jako webmaster musze sie doczepic: zakladajac strone bierz pod uwage ze nie wszyscy korzystaja z 19 calowych monitorow, a galeria postawiona na silniku flashowym jest strasznie sztywna i dretwa bo nijak nie da sie jej pomniejszyc/przewijac no i na 15'' laptopie nie da sie w calosci wszystkiego zobaczyc.... (tak, wiem, jest nawigacja z boku ale nie wszyscy preferuja takie rozwiazania...) Troche zasad usability by sie przydalo opanowac
                      Nie przesadzaj, MrDeadhead. Jeśli ktoś używa 15'' displayu, komórki czy innego palmtopa do przeglądania internetu, to powinien się liczyć ze scrollowaniem zawartości stron. Nieuważam by zamieszczanie wszystkiego w mikroskali było najlepszym rozwiązaniem.
                      Akurat na stronie Pikczera ja mam z kolei na 22''(1680x1050px) całe mnóstwo pustej powierzchni i na moje oko wszystko mogłoby być większe. Ale nie mam wcale pretensji do twórców strony o rozmiary, ponieważ zdaję sobie sprawę z rozmiarów ekranu jakiego używam.
                      Ostatnio edytowany przez Mellan; 10776.
                      C-F-K - forever

Komentarz

• MrDeadhead
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 93

Zamieszczone przez Mellan
                        Nie przesadzaj, MrDeadhead. Jeśli ktoś używa 15'' displayu, komórki czy innego palmtopa do przeglądania internetu, to powinien się liczyć ze scrollowaniem zawartości stron. Nieuważam by zamieszczanie wszystkiego w mikroskali było najlepszym rozwiązaniem.
                        Akurat na stronie Pikczera ja mam z kolei na 22''(1680x1050px) całe mnóstwo pustej powierzchni i na moje oko wszystko mogłoby być większe. Ale nie mam wcale pretensji do twórców strony o rozmiary, ponieważ zdaję sobie sprawę z rozmiarów ekranu jakiego używam.
                        Mellan ze scrollowaniem to ja sie licze, nie przesadzam az tak bardzo. Tylko chodzi mi o to ze flash nie jest taki elastyczny sam z siebie ze scrolle tworzy automatycznie jak sie nie miesci w oknie i o to mi glownie chodzi. I pretensji tez strasznych nie mam, poprostu spotykam sie z tym nie po raz pierwszy az wreszcie przelala sie czara goryczy i musialem gdzies swoje zale wylac Dobra, koniec OT.
                        Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...

Komentarz

• Pikczer
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2578

To mile co piszecie, ale to nie jest moja glowna strona www 8)
                          To wyglada tak, ze jak robie jakies zdjecia i np. jest potrzeba pokazania ich na szybko czy to rodzinie czy znajomym, to wykorzystuje do tego automatyczne tworzenie stronki www dostepne w Photoshopie i tyle. Zdaje sobie sprawe z uciazliwosci i malej mozliwosci ingerencji w opcjach ale to jak juz powiedzialem sluzy tylko i wylacznie do szybkiego podgladu sesji przez innych ludzi :razz:

ps
                          stworzenie jej koszuje mnie 5-10 sekund - to chyba warto tak szybko i mobilnie wyslac komus np. 80 fotek z sesji - nawet kosztem funkcjonalnosci? ;-)
                          Ostatnio edytowany przez Pikczer; 2878.

Komentarz

• RNz
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 708

...to chyba troszke nie wiemy co mowimy/piszemy.
                            Chyba faktycznie, bo przecież:
                            Ksiazke sie czyta a nie oglada!

Ale wracając do wątku... zasady?:
                            - być tam, gdzie coś się dzieje, a dzieje się wiele
                            - nie bać się akcji
                            - być szybkim
                            - być jeszcze szybszym :-)
                            - i najważniejsze - umieć przewiedzieć rozwój sytuacji

Komentarz

• Paenka
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 727

a jak sytuacja jest yyy statyczan
                              stoja panie na scenie i się lekko dygaja na boki panowie obok z akordeonem...duuuuzo dalej pouciekali w cien widzowie, w ogole scena pod slonce .... no i jak tu zdjecie dobre zrobic?
                              zobaczymy co mi na kliszy wyjszło
                              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Jedi
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 80

Oj da się z takiego czegoś jest się w stanie zrobić hmmm 6 zdjęć (to takie minimum na fotoreportaż)na pewno. Zaczynasz jeszcze przed ich wejściem na scenę, jakieś przygotowanie coś w tym stylu i potem scena widownie (tu czasem warto pokazywać poszczególnych ludzi, którzy przeżywają imprezę niż masę która niknie na zdjęciach.
                                http://www.arkadiuszdembinski.com

Komentarz

Pracuję...