X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7443

Zamieszczone przez Loome
    nie interesuje mnie zbytnio komu się one podobają, a komu nie, tylko jak zostaly zrobione
    Ja nie mówię, że mi się nie podobają, tylko nie widzę, co jest niezwykłego w tych fotkach. Zwykłe zdjęcia z odrobiną obróbki i tyle.
    Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• bartosztroch89
      Bywalec
      • 2009
      • 101

hmmm... Klika zdjęć?

A zna może ktoś jakiś poradnik jak wykonać taki efekt w PS'ie? Bardzo mnie ciekawi taka technika, zdjęcie wygląda naprawdę fenomenalnie...
      www.bartosztroch.com
      5ds + some shit

Komentarz

• Loome
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1008

Zamieszczone przez Cichy
        Ja nie mówię, że mi się nie podobają, tylko nie widzę, co jest niezwykłego w tych fotkach. Zwykłe zdjęcia z odrobiną obróbki i tyle.
        Cichy, ja uwazam ze robisz na prawde swietna robote w PS, czy czego tam uzywasz
        i to co dla Ciebie jest odrobiną obróbki, albo zwykłym zaswieceniem lampą, dla mnie jest czymś, co jest dopiero przede mną
        zrozum młodszego kolege

Komentarz

• Max_im
          Uzależniony
          • 2006
          • 668

Zamieszczone przez Cichy
          Też tak uważam nie widzę nic tu fajnego.
          Czasami zaglądam do tego typu wątków bo ktoś pyta o fajne zdjęcie.
          Ale to akurat powinno znaleźć się w dziale dla początkujących.
          Proponuję przeczytanie instrukcji obsługi aparatu
          ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• jasnezetak
            Bywalec
            • 2007
            • 134

Takie zdjęcie można dopalić lampą lub użyć blendy, rozmycie masz naturalne - przesłona :-)..

Zrobisz taka fottę bez problemu..

Komentarz

• Loome
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1008

Zamieszczone przez Max_im
              Proponuję przeczytanie instrukcji obsługi aparatu
              Nudny wtorkowy wieczór? Polecam instrukcje aparatu, na pewno beda lepsze zdjecia od niej. A jesli nie nudny, to po co tracic czas na bezsensowne posty?

Komentarz

• darkowi
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 19

Zamieszczone przez jasnezetak
                Zrobisz taka fottę bez problemu..
                Doprowadzicie takimi wypowiedziami ludzi do frustracji
                Naprawdę sądzicie, że np. te cienie pod palcami są naturalne?
                Zastanawiam się nawet, czy ten bobslej i całe tło to nie grafika...
                Albo fota obrobiona w tę stronę.
                Zna ktoś ten tor? Gdzie to jest??
                Może w ten sposób wyśledzimy jaka jest prawda?
                Canon 20D, Tamron 17-50, Sigma 70-200 f/2.8, trochę stałek.

Komentarz

• Max_im
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 668

Zamieszczone przez Loome
                  Nudny wtorkowy wieczór? Polecam instrukcje aparatu, na pewno beda lepsze zdjecia od niej. A jesli nie nudny, to po co tracic czas na bezsensowne posty?
                  Na głupie pytanie głupia odpowiedź
                  -pasuje do tych pytań

Jak się komuś nudzi to zamiast tworzyć kolejny post może niech poczyta coś o podstawach fotografii świetle itd... W sieci tego pełno!!!!! No chyba że jest na tyle leniwy ze nie chce mu się czytać i szukać. Ale bez tego to nie wiem jak chce się coś dowiedzieć

Bez odbioru Pa
                  ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Loome
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1008

Zamieszczone przez Max_im
                    Na głupie pytanie głupia odpowiedź
                    -pasuje do tych pytań

Jak się komuś nudzi to zamiast tworzyć kolejny post może niech poczyta coś o podstawach fotografii świetle itd... W sieci tego pełno!!!!! No chyba że jest na tyle leniwy ze nie chce mu się czytać i szukać. Ale bez tego to nie wiem jak chce się coś dowiedzieć

Bez odbioru Pa
                    czyli znizyles sie do poziomu pytania. lenistwa mi zarzucic nie mozna, ale przez takich jak Ty wyszukiwanie informacji na forach jest znaczaco utrudnione, bo watki ciągną się w nieskonczonosc zamiast zawierac rzeczowe informacje typu

pytanie-odpowiedź.

Bez odbioru

Tak w ogóle to dziękuje osobom, które podjęły się próby odpowiedzenia na moje pytanie. Jak widać nie było to takie trywialne, bo rózne osoby róznie strzelały. Większość z tego sam się domyślałem, ale kilka rad się przydało. Z mojej strony temat moze byc zamknięty, chyba ze moderator stwierdzi ze inni będą chcieli się do tego przyłaczyc.
                    Dokładnej instrukcji nie oczekiwałem bo tylko i wyłącznie autor mógłby powiedziec jak to zrobił. Chodziło mi o nakierowanie, czy to kwestia oświetlenia, obróbki, orientacyjna ogniskowa itd. myśle, ze temat już dalej się nie posunie,dlatego nie ma sensu tego ciągnąć dalej, bo nie mam ochoty czytać tekstów takich jak Pana powyżej.
                    Ostatnio edytowany przez Loome; 18670.

Komentarz

• Jerry_R
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 722

Juz bylo na forum, moze nie do konca do tego zdjecia, ale zerknij w wolnej chwili (ponajezdzaj myszka na zdjecia):
                      Pozdrawiam!

Komentarz

• Tezet-gdynia
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1283

Jerry_R bardzo przyjemny plug-in Jednak mam wrazenie ze teraz, po publikacji tego linku, na forum jak plaga spadna tony "artystycznych zdjec" Ciekaw jestem kto wstawi pierwszy swoje wizje
                        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Jerry_R
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 722

;-)

Zeby nie bylo, iz tylko PS, dla odmiany LR - rowniez mozna klikac na podpisy pod zdjeciami (jak zejdziecie nizej - krajobraz x2 i budynek):
                          Download free Lightroom presets online at ON1. Our selection of free presets for Lightroom lets you take your professional or personal photos and quickly edit them into something spectacular. Check out our free Lightroom presets online at ON1 today.
                          Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...