kwestia po pierwsze zdjęcia które przerabiamy. Dragan robi swoje zdjęcia od początku do końca. tutaj próby robiłem na dwóch zdjęciach od innych forumowiczów - jedno jest chyba z ZEFY. jak będę miał jutro czas to wrzucę jakąś próbkę na swoim.
X
-
-
A może chodzi wam o taki efekt
zrobiłem go na szybko ale jakby się jeszcze przyłożyć noi może bym Dragana zobił
Komentarz
-
-
Tak jak mówie robiłem na szybko :grin: . Trocjhe trzeba posiedziec nad zdjeciem pluginy tu nie pomoga kazde zdjecie nalezy traktowac z osobna moze jutro przysiade i zrobie cos dokładnie.Zamieszczone przez Loki2mateos jakby plamy na twarzy nie wyszły, to byłoby dobrzeKomentarz
-
Chyba o to chodzi Loki2 aby wsyszły wszystkie szczegóły na twarzy, zostały uwidocznione, faktura skóry, piegi, zmarszczki, rysy, plamy itp. szczegóły. Właśnie to możemy odnaleźć w pracach A.D., więc nie wiem o co Ci chodzi...Zamieszczone przez Loki2mateos jakby plamy na twarzy nie wyszły, to byłoby dobrze
Jeśli chcesz bez plam pojedź NeatImage będzie idealnie!Komentarz
-
pod warunkiem, że podkreślasz naturalne piegi, zmarszczki itd., a nie jest to produkt uboczny obróbkiZamieszczone przez DanonChyba o to chodzi Loki2 aby wsyszły wszystkie szczegóły na twarzy, zostały uwidocznione, faktura skóry, piegi, zmarszczki, rysy, plamy itp. szczegóły. Właśnie to możemy odnaleźć w pracach A.D., więc nie wiem o co Ci chodzi...
Jeśli chcesz bez plam pojedź NeatImage będzie idealnie!
Tak to widzę, więc nie wiem po co ta ironia na końcuKomentarz
-
Tak masz rację, inne nie są mile widziane.Zamieszczone przez Loki2pod warunkiem, że podkreślasz naturalne piegi, zmarszczki itd., a nie jest to produkt uboczny obróbkiKomentarz
-
-
Siedziałem, nudziłem się i zmaltretowałem mojego ojca
Mam nadzieje że się mnie za to z rodziny nie wypisze...
Moje wypociny:
I po:
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Mam nadzieje że się mnie za to z rodziny nie wypisze...
Moje wypociny:
I po:
http://www.pbase.com/mxdanish/image/47104313gra i buczy bebopKomentarz
-
tzn. chcesz powiedzieć że z moim ojcem nie trzeba za dużo robić żeby tak wyglądał?Zamieszczone przez bebopmało zmaltretowane, tzn. mało widać efekt.
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
oryginał
próbowałbym raczej w stronę:
lub
ale rozdzielczość zdjęcia trochę zabija działanie - za mało szczegółów by je uwypuklać (jak dla mnie).Ostatnio edytowany przez bebop; 2016.gra i buczy bebopKomentarz
-
no niestety musiałem 'lekko' zmniejszyć żeby się szybciej otwierałoZamieszczone przez bebopale rozdzielczość zdjęcia trochę zabija działanie - za mało szczegółów by je uwypuklać (jak dla mnie).
może i tak :-? ale są to moje pierwsze krokiZamieszczone przez bepopchcę powiedzieć, że nie widzę elementów techniki światła
teraz trzeba zapolować na dziadków i babcie żeby mieć więcej "modeli" :-P5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
Sposób w jaki uzyskałem taki efekt w PS dla tej fotki:Zamieszczone przez PolacoDanon, a napisz krok po kroku jak uzyskales takie cos ? Probowalem na wiele sposobow w PS'ie i nic
1. Poziomy... (lewy suwak ok 1cm w prawo, prawy suwak ok 1cm w lewo)
2. Krzywe... ( dół lini - wejście: 66, wyjście: 38, góra lini - wejście: 203, wyjście: 223 )
3. Barwa/Nasycenie... ( nasycenie: -40 )
4. Wyostrzenie/Maska wyostrzająca... ( wartość: 120%, promień: 0,4 )
5. Warjacje... ( klik: oryginalny, klik: więcej żółci, klik: ciemniej )
6. Barwa/Nasycenie... ( barwa: -2, nasycenie: -28 )
7. Krzywe... ( środek lini - wejście: 114, wyjście: 142 )
8. Poprawa oczu, podkreślenie zmarszczek na twarzy ( przyciemnienie ), wyostrzenie niektórych elementów itp. zabiegiOstatnio edytowany przez Danon; 310.Komentarz

Komentarz