X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dasiek
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 21

Myślę że nie można być typowym męskim szowinistą i dać wybór, przecież nikt na siłę nie ciągnie przed obiektyw, gdzie wolność i równouprawnienie.
    A chłop chciał się tylko dowiedzieć jak ładne zdjęcie zrobić.

Komentarz

• airhead
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2495

szkoda że się tak, kurde, nie rozpisujecie w wątkach z poradami dla początkujących...
      Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• sirlukas
        Początki nałogu
        • 2009
        • 301

Zamieszczone przez airhead
        szkoda że się tak, kurde, nie rozpisujecie w wątkach z poradami dla początkujących...
        Ale ja jestem początkującym (w aktach).
        "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
        ... mój zestaw...

Komentarz

• Mellan
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1851

Zamieszczone przez LISU
          .... przynajmniej jest szanującą się skromną i porządną dziewczyną a nie wyprutą z jakiegokolwiek wstydu łazęgą która rozbiera sie przed byle kim.
          Ja wszystko potrafię zrozumieć, jest naprawdę wielu ludzi myślących w podobny sposób jak Lisu, zadziwiająco wielu, ale tekst o "wyprutych ze wstydu łazęgach" tylko za sam fakt pozowania do aktów, to ostre przegięcie i chamski festyn.
          C-F-K - forever

Komentarz

• waw72
            • 2009
            • 8

mnie ujęła ta wypowiedź:

Zamieszczone przez LISU
            kobiety lubią ostatnio pokazywac sie nago pod pretekstem 'sztuki'.
            Istnieje prawdopodobieństwo, że autorzy prezentowanych pod tym linkiem dzieł wykonywali je bez udziału modelki;-)

Przepraszam za OT.

Komentarz

• Biperek
              Uzależniony
              • 2007
              • 593

Jestem zszokowany. Rozumiem LISU, że skoro wymagasz od swojej kobiety, że ona nigdy się przed nikim nie rozbierała, to ty nigdy na inną rozebraną nie patrzyłeś i nigdy nie spojrzysz. No chyba, że to ograniczenie dotyczy tylko kobiet. O ile jestem w stanie zrozumieć zazdrość o aktualną dziewczynę (żonę), to wywlekanie pokazywania się nago zanim się poznaliście lekko mnie dziwi. Mężczyźni wypisujący takie rzeczy w moich oczach są małostkowymi hipokrytami.
              Wydaje mi się, że twoje doświadczenie w tej materii jest bardzo ograniczone. Większość kobiet raczej się nie rozbierze przed, jak to ująłeś "byle kim".
              Ostatnio edytowany przez Biperek; 9134.
              Pozdrawiam
              Marek/Biperek

Komentarz

• sirlukas
                Początki nałogu
                • 2009
                • 301

Czyli zasłonić mam żaluzje, poczekać na dobre światło na zewnątrz i wtedy wpuścić promyk światła? Ok, zobaczymy jak wyjdzie.
                "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                ... mój zestaw...

Komentarz

• Kalina
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 292

LISU -to jak podchodzicie z Twoją dziewczynądo do intymności to tylko wasza sprawa i nikomu nic do tego.

Ale wypisywanie takich rzeczy jakie tu właśnie uprawnisz o modelkach pozujących do aktów jest żałosne i żenujące.
                  Naprawdę aż nieprzyjemnie na samą myśl, ze ktoś jeszcze może taki ciemnogród szerzyć.

sirlukas - pooglądaj sobie akty Ewy Brzozowskiej. Ona chyba sporo pracuje na zastanym i jakie boskie klimaty chwyta!
                  Ostatnio edytowany przez Kalina; 5297. Powód: Automerged Doublepost
                  Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• sirlukas
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 301

Zamieszczone przez Kalina

sirlukas - pooglądaj sobie akty Ewy Brzozowskiej. Ona chyba sporo pracuje na zastanym i jakie boskie klimaty chwyta!
                    O to właśnie chodziło, dziękuję.
                    Ewę znam z GoldenLine, jednak Jej strona jest teraz down
                    ... mój zestaw...

Komentarz

• Kalina
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 292

Na blogu Ewy http://fotografiaperfectmoment.blogspot.com/ można znaleźć trochę aktów - nie przymierzając w ostatnim wpisie.

Myślę że na początek może ci być łatwiej fotografować nie kompletną nagość, ale jakieś akcenty ciuchowe - typu pas do pończoch, koronkowy biustonosz, pościel w której się turla, etc.
                      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Kolegę LISU prosiłbym o nie wypowiadanie się więcej w tym wątku, dla swojego i nie tylko dobra . Jedziesz po bandzie...
                        Jak chcesz z którymś adwersarzem podyskutowac to na priv, a jak z pięściami wyskakiwać to na podwórko.

Komentarz

• Przemek Lipski
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 212

Tu mam takie zdjątko przy zastanym zrobione. Może nie jest najlepsze, ale motyw ciekawy i jak masz takie żaluzje możesz wykorzystac:
                          "Wszyscyśmy z płócien
                          Rembrandta:
                          To tylko kwestia
                          Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

• sirlukas
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 301

Zamieszczone przez Przemek Lipski
                            Tu mam takie zdjątko przy zastanym zrobione. Może nie jest najlepsze, ale motyw ciekawy i jak masz takie żaluzje możesz wykorzystac:
                            http://plfoto.com/1297872/zdjecie.html
                            Dokładnie takie mam. Miło że są pomocni ludzie.
                            ... mój zestaw...

Komentarz

• Przemek Lipski
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 212

No to na takich żaluzjach mozesz poszalec, tylko pamietaj by nie zrobic błędu jak ja i modelkę dac trochę wyżej, nie na podłodze Możesz przysunąc fotel, kanapę do żaluzji, świetne zdjęcia pościelowe mogły by byc.
                              "Wszyscyśmy z płócien
                              Rembrandta:
                              To tylko kwestia
                              Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

• sirlukas
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 301

Pomysł jest na bardziej mroczne zdjęcie i z niedużym "odkryciem" ciała. Te żaluzje to dobry pomysł, zdjęcie będzie chyba na czarnym stole/ławie i poczekam na słabsze światło z żaluzji.
                                Teraz tak patrzę, i mam studio do wypożyczenia pod nosem gdzie mieszkam, więc mam nadzieję że będzie to opcja.
                                Słucham dalszych propozycji.
                                ... mój zestaw...

Komentarz

Pracuję...