X
-
Tagi: Brak
-
Ale konkretnie to o co chodzi ... gdzie kupić taką szafę , jak ustawić lampę ?
Zdradź proszę tajemnicę
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Może dla Ciebie tak - dla mnie raczej nie.
Powtórzę: kilka osób powiedziało to samo: fajny pomysł, gorzej z wykonaniem.... więc pytam - czy można to jakoś ciekawiej/inaczej wykonać? Hmm może to bez sensu po prostu....crop i słoikiKomentarz
-
Trzeba kupić szafę z odpowiednią tematyką ,wstawić do pokoju , kupić lampkę ,włączyć do kontaktu ,zaświecić ,ustawić w wybranym miejscu ,pstryknąć fotkę najlepiej RAW lub od biedy jpg, wstawić fotę na forum i gotowe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A to zmienia postać rzeczy ,lampkę ustaw po przeciwnej stronie ( na skos ) i wtedy będzie bombardowany samolot .EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniemKomentarz
-
Ale ten statek nie ma działka!!!Trzeba kupić szafę z odpowiednią tematyką ,wstawić do pokoju , kupić lampkę ,włączyć do kontaktu ,zaświecić ,ustawić w wybranym miejscu ,pstryknąć fotkę najlepiej RAW lub od biedy jpg, wstawić fotę na forum i gotowe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A to zmienia postać rzeczy ,lampkę ustaw po przeciwnej stronie ( na skos ) i wtedy będzie bombardowany samolot .
I co teraz?
Chyba dorysuję
))
A tak poważnie to dzięki - w sumie cieszę się, ze nikomu nie przychodzi nic lepszego do głowy niż mnie w związku z tą fotką
crop i słoikiKomentarz
-
Mnie przychodzi.
Ja bym zrobił tak:
Duży softbox z lewej strony jako ogólne.
Na każdą kulkę lampka fleszowa z założoną tekturową (sklejoną przez siebie) strumienicą trafiającą światłem tylko w konkretną kulkę.
Zdjęcie w rawie i do wywoływarki, żeby dopieścić.
Pomysł wymaga sprzętu, ale wg. mnie powinien się sprawdzić.
A tak na marginesie pomysł świadczy o tym, że nie tylko patrzysz, ale i widzisz, co w przypadku ludzi parających się fotografią umiejętność niezwykle porządana
pozdrawiamregulamin pkt 8Komentarz
-
Tyle kalorii zużyć żeby dostać co? Poprawnie oświetloną szafę do pokoju dziecięcego??? Jakoś inaczej bym tą energię spożytkował... A tą szafkę zostawił w spokoju.20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600RKomentarz
-
Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. Pomysł na zdjęcie jest bardzo ciekawy. Pokazuje, że autor potrafi dostrzec wśród otaczających go przedmiotów potencjalne tematy na fotografię. Oby tak dalej.
Co do samego zdjęcia - zrobiłbym tak, aby lampka nie była widoczna, albo przynajmniej wyszły mniejsze przepały na dl rogu szafy.Komentarz
-
Również tak uważam. Pomysł jest nieprzeciętny. Nie mniej, skoro autor coś takiego wypatrzył, to myślę że za jakiś czas i tak sam dojdzie do tego jak to lepiej zrobić. :-D Trzeba pokombinować z różnym oświetleniem. Szczerze mówiąc, myślałem o czymś zbliżonym do propozycji photographusa.Komentarz
-
WItajcie ponownie,
Bardzo dziękuję wszystkim za uwagi i za miłe słowo.
Pozdrawiam serdecznie
Piotrekcrop i słoikiKomentarz
-
Ja wykonałbym kilka ekspozycji z korektami EV i złożyłbym je w obraz HDR. To pozwoliłoby uzyskać bardziej równomierne oświetlenie.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz