X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Odp: Dym - jak zrobić?

No ale śmietana to białko i tłuszcz zwierzęcy - będzie śmierdzieć jak diabli. Przypal sobie mleko i wszystko będziesz miał jasne jak słońce .
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• mateuszw3
      Początki nałogu
      • 2009
      • 278

Naprawdę sądzisz, że w sproszkowanej śmietanie jest coś takiego jak biało i tłuszcz zwierzęcy? Że cokolwiek jest tam naturalnego? Nie byłbym do końca przekonany...
      Znaczy, nie wiem. Nie korzystam szczerze mówiąc z tego wynalazku ludzkości, ale według mnie w takich produktach jest więcej składników syntetycznych, aniżeli naturalnych. Nigdy, prawdę powiedziawszy, nie czytałem etykiety sproszkowanej śmietany. Być może masz rację. Sprawdzę
      Ostatnio edytowany przez mateuszw3; 27976.
      Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
      www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

• pr83
        Coś już napisał
        • 2010
        • 65

Wcześniej ktoś radził z palonymi piłeczkami ping-pongowymi... Smród nie do zniesienia... Czekamy na relację z efektów robienia dymu.

Komentarz

• laur
          Bywalec
          • 2006
          • 144

Pamiętam jak byłem młody,że podpalona saletra spożywcza wymieszana z cukrem, dawała niezły dym... puszczało się kiedyś co nieco, nie było jak teraz gotowych fajerwerków, trzeba było sobie radzić :-)
          Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
          Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• RHF
            Bywalec
            • 2008
            • 125

Saletra z cukrem faktycznie dymi, zapach specyficzny i dość ostry. Temperatura spora a reakcja spalania zależna od proporcji mieszanki. Czasem potrafi troche pryskać, co sprawdziłem empirycznie na swojej wykładzinie jakieś 25 lat temu
            jak ktoś chce zobaczyć jak z saletry korzystają "filmowcy", to niech sobie poszuka -Nic śmiesznego-
            Scena kiedy Adaś Miałczyński dymi na planie filmu
            5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Komentarz

• mateuszw3
              Początki nałogu
              • 2009
              • 278

Dobra, wiem już jedno. Te 250 stopni, to na pewno nie chodziło o Celcjusze . Smród spalenizny jak cho****. Pod wieczór zobaczę czy to w ogóle da sie podpalić i czy da jakiś dym. Wtedy też dam jakieś zdjęcia.
              Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Jesteś ubezpieczony?
                Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Najlepszy pomysł na dym który wygląda jak mgła i nie śmierdzi to suchy lód
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• mateuszw3
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 278

Sergiuszu, przez Ciebie odpalanie przełożyłem na jutro. A teraz lecę po gaśnicę...

Bolek, suchy lód jest fajny, zwłaszcza jak używasz go w pomieszczeniu i się na chwilkę położysz. Odlatujesz w oku mgnienia

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Do mieszkania/w studio używałem dym z aerozolu. Trochę śmierdzi plackami kartoflanymi ale idzie wytrzymać. Kosztował 8 dych ale starczył na kilka lat.

Komentarz

• mateuszw3
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 278

Sergiuszu, masz na myśli coś takiego: SHOWTEC - Magican Hazecan dym w sprayu - SHOW-TECH - Oświetlenie i nagłośnienie dyskotekowe teatralne sceniczne. Źródła światła halogenowe wyładowcze LED. Konstrukcje aluminiowe barierki koncertowe podesty zadaszenia scena mobilna. Żarówki i taśmy LE ??
                        Jeśli tak, to podaj szczegóły jakieś, jak to działa, ile to działa i jak wydajne to jest.

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Niby nazywa się efekt mgły ale żadne tam estradowe tylko typowo fotograficzne. MILSO Włodzimierz Mildner :: Efekt mgły 400ml Są też przykłady zdjęć w domu.

Komentarz

• Tim
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 87

mateuszw przecież chyba oczywistym jest że miało być 250 stopni farenheita:>
                            efekt powinieneś mieć taki:
                            Smoke Cookies First Try - YouTube

ja kiedyś je wypiekałem do projektu filmowego z liceum, dobrze działało

--- Kolejny post ---

tu jest tez fajny pomysł
                            http://www.youtube.com/watch?v=xhZ_pn6cR7w
                            Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Komentarz

• mateuszw3
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 278

Zamieszczone przez Tim
                              efekt powinieneś mieć taki:
                              Smoke Cookies First Try - YouTube
                              O, moje "ciastko" wygląda bardzo podobnie, tyle, że jest trochę bardziej... ciemne

Komentarz

• mateuszw3
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 278

Zamieszczone przez Sergiusz
                                Niby nazywa się efekt mgły ale żadne tam estradowe tylko typowo fotograficzne. MILSO Włodzimierz Mildner :: Efekt mgły 400ml Są też przykłady zdjęć w domu.
                                A jak z wydajnością? Na ile starcza te 400ml?

Komentarz

Pracuję...