X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Perlpa,
    bardzo się z tego cieszę, że tak sądzisz. Miłego czytania
    Pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      A mi wydawało się właśnie, że wydawnictwa naukowe publikują głównie podręczniki, tylko na odpowiednio wysokim poziomie. Ale może to kwestia definicji.
      Masz rację - kwestia definicji i poziomu. Dla mnie podęcznik to coś traktującego o podstawach nawet jeśli te podstawy są dośc zaawansowane. Głębokiej wiedzy nie szuka się w podręcznikach. W publikacjach naukowych tak. Ale to inny temat poniekąd :-)

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      ...BTW. Wiesz, ile osób przeczytało porady foto w Claudii lub Tinie?
      Tych "dobrych" tytułów jest więcej :-) W EMPIKu na półce hobby. Mają w tytule "Foto", "cyfrow*", "video". Łoj smieci ci u nas dostatek... :-)

Janusz

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Wlazac juz totalnie w offtop - Mnie ostatnio zaintrygowalo "Wiedza i Życie" i na okladce tekst "obróbka zdjec cyfrowych"... jeszcze nie przeczytalem.
        Ale o ile w gazetach mlodziezowych, kobiecych czy komputerowych wiadomo jakiego poziomu tego typu artykulu mozna sie spodziewac o tyle w tym czasopismie to jednak niewiadoma...

Komentarz

• maku
          Uzależniony
          • 2004
          • 563

Jak dla mnie zdumiewające jest w jaka prosty do przyswojenia sposób autor opisuje problemy. Jest to cecha bardzo rzadka by człowiek dysponujący tak głęboką wiedzą potrafił ją przekazywać w sposób tak prosty. W swoim życiu spotkałem raptem dwóch pedagogów którzy taką zdolność posiadali. I to jest właśnie to co u autora tej książki cenię najbardziej.

Komentarz

• asterix
            Uzależniony
            • 2005
            • 793

a ja czekam i sie doczekac nie moge owej ksiazki Caaaaly 1 dzien czekam hehe
            Niestety ostatnio mocno zawiodlem sie ksiazka "portret doskonały" Busselle
            i licze na cos ponad to
            Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

W tej akurat o portrecie to nie jest dużo..... (mroczek)

Komentarz

• perlpa
                Początki nałogu
                • 2005
                • 350

Zamieszczone przez asterix
                a ja czekam i sie doczekac nie moge owej ksiazki Caaaaly 1 dzien czekam hehe
                Niestety ostatnio mocno zawiodlem sie ksiazka "portret doskonały" Busselle
                i licze na cos ponad to
                Przyznam że też nie mogłem zrozumieć zachwytów użytkowników książką Busselle'a. Według mnie nic nadzwyczajnego.

Komentarz

• guest1
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 164

Ja tez zmierzam kupic
                  mam ja w wordzie i chyba warta jest te 55 zł jesli kogos interesuje moge podesłac zeby zaznajomił sie z trescia
                  www.marekpaluch.pl
                  www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• adamek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2265

asterix: hmm.
                    A ja tego buselle polecam każdemu.
                    Ze wzglęu na łopatologicznie pokazane oświetlenie i bardzo dobre zdjęcia.
                    Miłego dnia
                    adam jastrzębowski
                    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                    tu tu

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

adamek mysle ze mozna rownie dobrze polecac jakis fajny kalendarz.. taka moja opinia.. ksiazka mocno na sile.. ale o gustach sie nie dyskutuje.. jedni akceptuja inni nie

a odnosnie Mroczka.. dostalem w koncu knige, szybkie rozpoznanie i werdykt wczesny ale bardzo dobry
                      Z dedykacja dostalem hehe (jak pewnie wszyscy)
                      Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• rysiaczek
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 897

@quest1 - mówisz o mroczku czy bussel'u? Bo jak o bussellu, to po 23 zeta mozna go zanabyc...

@asterix - ciekawe, czy autograf tym samym charakterem pisma mamy... mam nadzieję, że to nie Czarek tworzył:rolleyes:
                        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• asterix
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 793

nie sadze by byl to fake.. w koncu to powazny czlowiek

Komentarz

• bebop
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 755

Panowie

z tymi książkami to jest jak ze zdjęciami: albo Ci wchodzi, znalazłeś brakującą cegiełkę z informacją, albo szukałeś czegoś innego. to jak ze szkołą fotografii CB. wielu osobom się to przydaje. wiele zna to na wylot.

Mroczka bardzo dobrze się czyta. to nie są zdjęcia do galerii, ale one mają ilustrować jakieś problemy. poza tym mam takie wrażenie,*że celowo autor wybrał zdjęcia, które może zrobić każdy - lepiej ilustruje to omawiane potrzeby. zdjęcia perfekcyjne chyba raczej nie dały by tu efektu pedagogicznego. mam nadzieję że będzie okazja poznać go na jakimś plenerze MTF'u.
                            gra i buczy bebop

Komentarz

• KLOSZ
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 37

Zamieszczone przez popmart
                              Właśnie czytam Mroczka i nie moge sie oderwać -Biblia fotografa który już wie co to: GO, Filtr, kontrast itp.... musze wyjść na uczelnie ale nie wiem czy dam rade ............
                              Ksiazka o fotografowaniu - mam ja od dosyc dawna. Bez autografu, bo kupowalem akurat w okresie kiedy Czarek (owczesny najwiekszy spamer Mroczkowy grupy pl.rec.foto i raczkujacej pl.rec.foto.cyfrowa) dyktowal ciut zbyt wysoka cene i w ksiegarni bylo taniej. W mojej opinii jest to dokladnie "Ksiazka o fotografowaniu". Nie podrecznik fotografii, nie album fotografii i rowniez nie poradnik "jak robic super zdjecia". Ja te ksiazke odebralem jak opowiesc czlowieka o jego przygodzie z fotografia. A ze w tej opowiesci jest dosyc duzo cennych informacji od strony technicznej, to tylko podnosi walory tej pozycji. Polecam wszystkim, przy czym nie twierdze, ze jest to "zelazna pozycja" bez ktorej nie zrobisz dobrej fotki. Zwyczajnie...., "Ksiazka o fotografowaniu" ;-)

A tak BTW: pochwale sie a co! Ja zamiast dedykacji mam suszarke do zdjec, ktora dostalem wlasnie od A. Mroczka. Ale, ale.... niektorzy pewnie juz nie wiedza co to bylo i do czego sluzylo ;-)

Pozdrawiam

KLOSZ
                              Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....

Komentarz

Pracuję...