Zamieszczone przez chuckyy
X
-
-
My mamy ta przewage, ze mamy PS'aZamieszczone przez chuckyyChodzi o to, że kiedyś PSa nie było
a jak je robili/robia to bonk Ci juz podpowiedzialZamieszczone przez chuckyy...a ludzie robili fotki bez odbić.

Pamietaj, ze zdjecia komercyjne/pakszoty/itp to taki rodzaj fotografii, gdzie PS nie jest zabrobiony a wrecz przeciwnie :smile:Komentarz
-
Zamieszczone przez bonkkurcze chuckyy, wielka szkoda ze nie wielu juz pozostalo ktorzy mysli o fotografii tak jak ty
Nie będę ukrywał - używam PSa bardzo często, zwłaszcza przy takich zdjęciach, które są robione na szybko i nie ma czasu, żeby coś poprawić, albo po prostu - coś zepsułem i nie ma możliwości zrobienia zdjęcia ponownie.
Ale w końcu fotografia to hobby, dlatego jeśli nauczę się robić fotki w dany sposób - nikt mi tego już nie zabierze i później będę to mógł wykorzystać
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Super, napisz jak to zrobiłeś, chyba że to tajemnica.Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]Nie ma nad czym myslec
3 kliki i po problemie 
Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
Zadna tajemnica.Zamieszczone przez PrzemocSuper, napisz jak to zrobiłeś, chyba że to tajemnica.
Troche kopiowanie, wklejania, praca na warstwach, jakies stemplowanie, patch tool, Neat image, history brush i pewnie cos tam jeszcze. Szczerze mowiac to nie pamietam, bo robilem to wszystko szybko i raczej odruchowo.Komentarz
-
Patch tool, healing brush i stamp tool powinno wystarczyćZamieszczone przez PrzemocSuper, napisz jak to zrobiłeś, chyba że to tajemnica.
Nawet bez wartstw, chociaż wiadomo, że przy pracy warstwach daje większe bezpieczeństwo 
Ale zauważyliście... rzadko kto pyta o to jaką techniką zostało wykonane foto, ale technika retuszu od razu wzbudza sporo zainteresowania, hehehe| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Wystarczyło przecież przejechać narzędziem desaturacja...
I to był jeden klik
Ostatnio edytowany przez Michu (Pentax); 4320.Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=Komentarz
-
też dobry pomysłZamieszczone przez Michu (Pentax)Wystarczyło przecież przejechać narzędziem desaturacja...
I to był jeden klik
No i mamy kącik PSa, a miało być o oświetleniu :P| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Jasne, ze tak :-) ...ale ten kod kreskowy mi sie osobiscie nie podobalZamieszczone przez Michu (Pentax)Wystarczyło przecież przejechać narzędziem desaturacja...
I to był jeden klik
Komentarz
-
Tak, ale w Twoim za to nie bylo zadnych odbic i zrobil sie z chromu plastik (i to tez rozmydlony)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]Jasne, ze tak :-) ...ale ten kod kreskowy mi sie osobiscie nie podobal
Komentarz
-
Widzisz - czasy sie zmieniaja. Ogladales "War Photographer"?Zamieszczone przez chuckyyAle zauważyliście... rzadko kto pyta o to jaką techniką zostało wykonane foto, ale technika retuszu od razu wzbudza sporo zainteresowania, hehehe
Tam gosc robi analogiem - tylko, ze potem podciagaja mu te zdjecia innymi metodami niz PS, ale podciagaja.
Sztuka jest tak podciagnac w PS-sie aby nie razilo i bylo wykonane "ze smakiem"
Komentarz
-
Eee tam. Dla mnie liczy się efekt finalny.
Jeżeli mam przez 20 minut ustawiać szczegóły, które w PSie mogę zrobić w minutę, to wolę jednak Szopa.
Z całym szacunkiem dla całej tradycji fotografowania.Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=Komentarz
-
A co do Twojego zdjecia chuckyy, to fajnie je cyknales.
Wg mnie tylko 2 zastrzezenia:
- "flaga" (o ktorej juz powiedziano)
- cyanowa ramka dookola ;-)
reszta wg mnie ok. Tak trzymac.Komentarz
-
Pewnie. Ale ja chcę zrobić perfekcyjne foto dla własnej satysfakcji. Kolejne mogę już poprawiać w szopie.Zamieszczone przez Michu (Pentax)Eee tam. Dla mnie liczy się efekt finalny.
Jeżeli mam przez 20 minut ustawiać szczegóły, które w PSie mogę zrobić w minutę, to wolę jednak Szopa.
Z całym szacunkiem dla całej tradycji fotografowania.
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
DziękiZamieszczone przez PikczerA co do Twojego zdjecia chuckyy, to fajnie je cyknales.
Wg mnie tylko 2 zastrzezenia:
- "flaga" (o ktorej juz powiedziano)
- cyanowa ramka dookola ;-)
reszta wg mnie ok. Tak trzymac.
A co do ramek - każdy lubi inne (niektórzy nie lubią ich w ogóle), więc to już kwestia gustu, a nie wykonania
Komentarz