X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bonk
    Uzależniony
    • 2005
    • 636

Zamieszczone przez chuckyy
    Myśleć nad tym jak zrobić zdjęcie, żeby nie były potrzebne żadne kliki. Nie chodzi mi o to, żeby zdjęcia poprawiać w PS. To nie problem Chodzi o to, że kiedyś PSa nie było, a ludzie robili fotki bez odbić.
    kurcze chuckyy, wielka szkoda ze nie wielu juz pozostalo ktorzy mysli o fotografii tak jak ty

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Chodzi o to, że kiedyś PSa nie było
      My mamy ta przewage, ze mamy PS'a
      ...a ludzie robili fotki bez odbić.
      a jak je robili/robia to bonk Ci juz podpowiedzial
      Pamietaj, ze zdjecia komercyjne/pakszoty/itp to taki rodzaj fotografii, gdzie PS nie jest zabrobiony a wrecz przeciwnie :smile:

Komentarz

• chuckyy
        Początki nałogu
        • 2005
        • 482

Zamieszczone przez bonk
        kurcze chuckyy, wielka szkoda ze nie wielu juz pozostalo ktorzy mysli o fotografii tak jak ty

Nie będę ukrywał - używam PSa bardzo często, zwłaszcza przy takich zdjęciach, które są robione na szybko i nie ma czasu, żeby coś poprawić, albo po prostu - coś zepsułem i nie ma możliwości zrobienia zdjęcia ponownie.
        Ale w końcu fotografia to hobby, dlatego jeśli nauczę się robić fotki w dany sposób - nikt mi tego już nie zabierze i później będę to mógł wykorzystać
        | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Przemoc
          Początki nałogu
          • 2005
          • 319

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
          Nie ma nad czym myslec 3 kliki i po problemie
          Super, napisz jak to zrobiłeś, chyba że to tajemnica.
          Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez Przemoc
            Zadna tajemnica.
            Troche kopiowanie, wklejania, praca na warstwach, jakies stemplowanie, patch tool, Neat image, history brush i pewnie cos tam jeszcze. Szczerze mowiac to nie pamietam, bo robilem to wszystko szybko i raczej odruchowo.

Komentarz

• chuckyy
              Początki nałogu
              • 2005
              • 482

Zamieszczone przez Przemoc
              Patch tool, healing brush i stamp tool powinno wystarczyć Nawet bez wartstw, chociaż wiadomo, że przy pracy warstwach daje większe bezpieczeństwo

Ale zauważyliście... rzadko kto pyta o to jaką techniką zostało wykonane foto, ale technika retuszu od razu wzbudza sporo zainteresowania, hehehe
              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Michu (Pentax)
                Początki nałogu
                • 2006
                • 306

Wystarczyło przecież przejechać narzędziem desaturacja...
                I to był jeden klik
                Ostatnio edytowany przez Michu (Pentax); 4320.
                Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Komentarz

• chuckyy
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 482

Zamieszczone przez Michu (Pentax)
                  I to był jeden klik
                  też dobry pomysł

No i mamy kącik PSa, a miało być o oświetleniu :P

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

I to był jeden klik
                    Jasne, ze tak :-) ...ale ten kod kreskowy mi sie osobiscie nie podobal

Komentarz

• Pikczer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2578

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                      Jasne, ze tak :-) ...ale ten kod kreskowy mi sie osobiscie nie podobal
                      Tak, ale w Twoim za to nie bylo zadnych odbic i zrobil sie z chromu plastik (i to tez rozmydlony)

Komentarz

• Pikczer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2578

Ale zauważyliście... rzadko kto pyta o to jaką techniką zostało wykonane foto, ale technika retuszu od razu wzbudza sporo zainteresowania, hehehe
                        Widzisz - czasy sie zmieniaja. Ogladales "War Photographer"?
                        Tam gosc robi analogiem - tylko, ze potem podciagaja mu te zdjecia innymi metodami niz PS, ale podciagaja.
                        Sztuka jest tak podciagnac w PS-sie aby nie razilo i bylo wykonane "ze smakiem"

Komentarz

• Michu (Pentax)
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 306

Eee tam. Dla mnie liczy się efekt finalny.
                          Jeżeli mam przez 20 minut ustawiać szczegóły, które w PSie mogę zrobić w minutę, to wolę jednak Szopa.
                          Z całym szacunkiem dla całej tradycji fotografowania.
                          Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

A co do Twojego zdjecia chuckyy, to fajnie je cyknales.
                            Wg mnie tylko 2 zastrzezenia:
                            - "flaga" (o ktorej juz powiedziano)
                            - cyanowa ramka dookola ;-)
                            reszta wg mnie ok. Tak trzymac.

Komentarz

• chuckyy
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 482

Eee tam. Dla mnie liczy się efekt finalny.
                              Jeżeli mam przez 20 minut ustawiać szczegóły, które w PSie mogę zrobić w minutę, to wolę jednak Szopa.
                              Z całym szacunkiem dla całej tradycji fotografowania.
                              Pewnie. Ale ja chcę zrobić perfekcyjne foto dla własnej satysfakcji. Kolejne mogę już poprawiać w szopie.

Komentarz

• chuckyy
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 482

Zamieszczone przez Pikczer
                                A co do Twojego zdjecia chuckyy, to fajnie je cyknales.
                                Wg mnie tylko 2 zastrzezenia:
                                - "flaga" (o ktorej juz powiedziano)
                                - cyanowa ramka dookola ;-)
                                reszta wg mnie ok. Tak trzymac.
                                Dzięki A co do ramek - każdy lubi inne (niektórzy nie lubią ich w ogóle), więc to już kwestia gustu, a nie wykonania

Komentarz

Pracuję...