X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Zamieszczone przez chuckyy
    Dzięki A co do ramek - każdy lubi inne (niektórzy nie lubią ich w ogóle), więc to już kwestia gustu, a nie wykonania
    stad moje oczko

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Zamieszczone przez Pikczer
      Tak, ale w Twoim za to nie bylo zadnych odbic i zrobil sie z chromu plastik (i to tez rozmydlony)
      Tak Ci sie wydaje, bo masz te oba zdjecia obok siebie. Wklej sobie to na oryginal i zobacz raz jeszcze jak to sie ma do calosci. Poza tym, jak zrobisz takie zdjecie w namiocie bezcieniowym to takich ostrych odbic nie uswiadczysz. Co do rozmydlenia? Hmm ...zrob takie cos ze zdjecia o tej jakoscie w 3min ...czas START

Komentarz

• Michu (Pentax)
        Początki nałogu
        • 2006
        • 306

Pewnie. Ale ja chcę zrobić perfekcyjne foto dla własnej satysfakcji. Kolejne mogę już poprawiać w szopie.
        Oczywiście - masz całkowitą słuszność/rację.
        Jednkaże pewnych rzeczy nie jesteś w stanie przeskoczyć (nakład pracy, studio, sprzęt). Jeżeli chcesz się zmierzyć z samym sobą - godne pochwały. Tylko, że obecnie wszystko przechodzi przez Szopa. To po prostu kolejne narzędzie fotografa.

Samo zdjęcie bardzo mi się podoba - zazdroszczę samozaparcia w dążeniu do celu
        Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
          Tak Ci sie wydaje, bo masz te oba zdjecia obok siebie. Wklej sobie to na oryginal i zobacz raz jeszcze jak to sie ma do calosci. Poza tym, jak zrobisz takie zdjecie w namiocie bezcieniowym to takich ostrych odbic nie uswiadczysz. Co do rozmydlenia? Hmm ...zrob takie cos ze zdjecia o tej jakoscie w 3min ...czas START
          Troche sie ociagalem, ale zawsze cos...

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez Pikczer
            Troche sie ociagalem, ale zawsze cos...
            Widze, ze sie uparles na 'kod kreskowy' no dobra, niech bedze ...ale moim zdaniem powinien byc subtelniejszy

Nowy konkurs pt. "Popraw zdjecie przedmowcy" uwazam za otwarty

Komentarz

• Pikczer
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2578

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
              Widze, ze sie uparles na 'kod kreskowy' no dobra, niech bedze ...ale moim zdaniem powinien byc subtelniejszy

Nowy konkurs pt. "Popraw zdjecie przedmowcy" uwazam za otwarty
              W takim razie do wyboru

Komentarz

• adamek
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2265

Ja też uważam, że kod kreskowy (nic nie wnoszący do zdjęcia) powinien być usunięty.
                Miłego dnia
                adam jastrzębowski
                cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                tu tu

Komentarz

• dies
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 35

to ja troche naprostowalem psikatko
                  Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: 1.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 568,5 KB
ID: 2107291
                  ale juz sam nie wiem czy widac roznice
                  An effective way to deal with predators is to taste terrible
                  czapeczka canona* i duzo dobrych checi

*zgubiłem

Komentarz

• Michu (Pentax)
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 306

No to Chuckyy masz swoją dyskusję o świetle ;/

Wyluzujcie już - OKO? Nie wystarczy "kodu" przeciągnąć narzędziem rozjaśnianie z ustawieniem na cienie?
                    Przecież teraz to już akademicki spór o to w którym momecie chrom zmienia się w plastik.
                    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Komentarz

• Pikczer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2578

Dobra, to ja zaproponuje bardziej meska wersje

Komentarz

• chuckyy
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 482

Zamieszczone przez Michu (Pentax)
                        No to Chuckyy masz swoją dyskusję o świetle ;/

Wyluzujcie już - OKO? Nie wystarczy "kodu" przeciągnąć narzędziem rozjaśnianie z ustawieniem na cienie?
                        Przecież teraz to już akademicki spór o to w którym momecie chrom zmienia się w plastik.
                        No właśnie :/
                        | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Przemoc
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 319

Przyznajcie, że flaga belgijska zaczęła wam przeszkadzać dopiero jak akustyk ją zauważył.

Super jest osiągnąć efekt bez flagi robiąc zdjęcie od nowa i szukując rozwiązania w samym fotografowaniu. Usunięcie tego w PS-e to jednak też sztuka, jak widać można to zrobić na wiele sposobów.

Tak, czy inaczej buduję w domu na stole mini studio i spróbuję osiągnąć taki efekt.

To jest to, co w CB lubię najbardziej :smile: , takie wątki prowokują mnie do podjęcia próby osiągnięcia podobnych efektów.
                          Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Zamieszczone przez Przemoc
                            Przyznajcie, że flaga belgijska zaczęła wam przeszkadzać dopiero jak akustyk ją zauważył.
                            Nie moge sie z tym zgodzic, bo byla to pierwsza rzecz, ktora i mnie w oko ubodla. Jednak do watku zasiadlem po czasie - ale to nie o to chodzi kto pierwszy, tylko czy ten kto to wypunktowal, ma racje ;-)

To jest to, co w CB lubię najbardziej :smile: , takie wątki prowokują mnie do podjęcia próby osiągnięcia podobnych efektów.
                            Mnie tez - i to jest wlasnie fajne w CB

Komentarz

• chuckyy
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 482

.
                              Ja przyznaję się bez bicia, że dopiero wtedy ją zauważyłem. Po to właaśie daje się zdjęcia pod ocenę innym, bo czasami pewnych rzeczy nie widać, dopóki ktoś ich nie wytknie

Super jest osiągnąć efekt bez flagi robiąc zdjęcie od nowa i szukując rozwiązania w samym fotografowaniu. Usunięcie tego w PS-e to jednak też sztuka, jak widać można to zrobić na wiele sposobów. .
                              Tę drugą sztukę posiadłem z racji wykonywanego zawodu - nad pierwszą - pracuję
                              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Przemoc
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 319

Ja przyznaję się bez bicia, że dopiero wtedy ją zauważyłem.
                                Ja nigdy nie zajmowałem się fotografią profesjonalnie, nie analizowałem zdjęć reklamowych i pewnie dlatego nie zauważam takich elementów, oceniam foto ogólnie, jak przeciętny konsument.

Dyskusje na CB powodują, że zmieniam sposób potrzenia na zdjęcia i np. denerwują mnie przepalone foty w gazetach itp.. Teraz również fotografie produktów w katalogach i reklamach będę pewnie oglądał dokładniej. Chyba się z CB wypiszę bo dojdę do stanu paranoi.
                                Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

Pracuję...