X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Zamieszczone przez rorochch
    Dideri,
    Nie dales za duzej foty? Otwiera mi sie do polowy. No ale moze to moje lacze wolne jak slimak.
    A do ktorej połowy? W pionie, czy poziomie? Sorki, nie mogłem sie powstrzymac
    Zdjęcie jest 685px × 685px i ma 112 Kb
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Poprawka, w pierwszym zdjęciu mgła to wynik zdjęcia pod słońce.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• allgsm
        Początki nałogu
        • 2007
        • 311

Ja jestem wlasnie po sesji ciazowej. Ale nie dane mi bylo niestety poszalec, jak u Panka ;-)
        http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

No to pokapoka.
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• allgsm
            Początki nałogu
            • 2007
            • 311

Zamieszczone przez pank
            No to pokapoka.
            Jesli tylko bede mial zgode to cos pokaze ;-) Ale raczej standardowe kadry ;-)
            http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Komentarz

• rorochch
              Coś już napisał
              • 2010
              • 84

Zamieszczone przez pank
              Obróbki. Blenda była i jeszcze doświetlane lampą.

Tak? To poka mi taką sesję ciążową królumiszczu.
              Pank, wybacz, ale jak napisalem to nie moje klimaty i tyle. Mam prawo miec inny gust? Swiatlo i blenda, powiadasz, zbyt plaskie to wszystko wyszlo, technicznie 3+. Zwlaszcza to ujecie pod swiatlo. Jest taki prosty patent: ustawiasz modela dokladnie pod slonce (musi byc dosc nisko) i z przodu z duzej blendy albo nawet przescieradla doswietlasz. Nie ma bata, musi byc dobrze. A tu jak widze cos nie zagralo.

Dinderi,
              teraz sie otworzylo cale, jak wspomnialem, to musial zaszalec moj blueconnect, co mi sie czesto daje we znaki.

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Pank, wybacz, ale jak napisalem to nie moje klimaty i tyle. Mam prawo miec inny gust?
                Oczywiście, z tym że pisałeś nie o guście tylko zużytej konwencji.

Swiatlo i blenda, powiadasz, zbyt plaskie to wszystko wyszlo, technicznie 3+. Zwlaszcza to ujecie pod swiatlo. Jest taki prosty patent: ustawiasz modela dokladnie pod slonce (musi byc dosc nisko) i z przodu z duzej blendy albo nawet przescieradla doswietlasz. Nie ma bata, musi byc dobrze. A tu jak widze cos nie zagralo.
                Wyszło jak miało wyjść, blade i przepalone. Taka była koncepcja.

Komentarz

• rorochch
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 84

W jednym i drugim wypadku moje zdanie jest takie samo.

Komentarz

• pank
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

No to pokaż, proszę podobną sesję ciążową.

Komentarz

• rorochch
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 84

Pank,
                      O tym, ze zdjecia sa dobre, ciekawe, oryginalne nie decyduja rekwizyty. Te rekwizyty moze bym nawet i przelknal, ale nie w tym wykonaniu - z powodow o ktorych pisalem powyzej. No i jeszcze tak dla twojej wiedzy: w latach 60-siatych, 70-siatych podobne rekwizyty i klimaty sado-macho wylansowal nie kto inny, ale sam Helmut Newton. A teraz mamy rok 2010. No i co tu duzo ukrywac, Newton byl tylko jeden. To co zrobiles to tak, jakbys wylamywal juz dawno otwarte drzwi. I juz zupelnie prywatnie: sesja ciazowa w stylu sado-macho, to nie oryginalnosc, to brak dobrego smaku.

Komentarz

• artb
                        • 2010
                        • 13

A to ja coś takiego w tym temacie pokarzę...

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

Wiem kto to był Helmut Newton, niemniej nie same rekwizyty są tu istotne a ich zestawienie i kontekst. Takiej sesji ciążowej nie było więc pisanie o wywarzaniu otwartych drzwi jest co najmniej naciągane. Z założenia ta sesja miała być na granicy kiczu to że kłóci się z Twoim poczuciem dobrego smaku niespecjalnie mnie interesuje ponieważ nie Ty byłeś zamawiającym sesję. Z resztą wolę brak dobrego smaku niż sztampę, a odsłanianie brzuszka na tle szarej tektury specjalnie kreatywne nie jest.
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Zamieszczone przez artb

Biała ciąża na białym tle?
                          Ostatnio edytowany przez pank; 15979. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• plaucjusz
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 168

Zamieszczone przez artb

To nas pokarałeś.... Tylko za co:-D
                            Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P

Johann Wolfgang Goethe

Komentarz

• dinderi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3028

Zamieszczone przez artb
                              Chyba o to chodzilo http://www.artb.com.pl/artB/portrait...ara002redp.jpg
                              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• rorochch
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 84

Pank,
                                o jaki kontekst ci chodzi, o ciaze w kontekscie sado-amcho? Nadal nie widze w tym zadnego chwytu formalnego, zadnej tresci, a co najwyzej marne nasladownictwo pewnych klimatow juz dawno przetrawionych przez popkulture. Zeby jeszcze od strony fotograficznej bylo to wykonane poprawnie, to bym sie nie czepial, albo chociaz zeby bylo ciekawie. Klopot w tym, ze nie jest. Chciales sie pochwalic, pochwaliles i wystarczy juz bicia piany. Bo chyba nie chcesz sie dowiedziec co w tym nie gra technicznie jak mniemam. A co do brzuszka na kartonie, to nikt sie nie silil na pseudonewtona, ot poprawne foty, jak od fotografa z Bialegostoku. Bez urazy, obywatele w tym i fotografowie z Bialegostoku i jego okolic. Lubie to miejsce i estetycznie nie mam mu nic do zarzucenia, ba!, powiem nawet, ze takich kartaczy jakie jadlem w Supraslu to mistrzostwo swiata, babka ziemniaczana z pewnej garmazerki w Bialymstoku jest lepsza niz sushi w samym Tokyo. Tyle z mojej strony co do przezyc estetycznych. :-)

Komentarz

Pracuję...