X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maciej_Grabowski
    Zablokowany
    • 2007
    • 92

czytałem test tego systemu czzyszzczenia matrycy , w sumie to aparatu , który był wykorzystany gdzies w maroku , a jak wiadomo pełno tam piachu Obiektyw był zmieniany doysc czesto , i na matryce wpadłoi pare drobinek piasku , ale bylo to niezauwazalne , syetem jakos tam działał ale jak sam autor napsiał nie obyło sie bez recznego czyszczenia matrycy . Wiec uwazam ze jak ktos ma za duzo kasy moz ekupic sobie 400 , ale według mnie po co? w zupełnosci wystarczy matryca w 350tce , procek ten sam , wiec po co przepłacac? a wiekszy wysw tez mnie nei przekonuje . Nie na tyle zeby dołozyc 500 zł

Komentarz

• kris75
      Początki nałogu
      • 2006
      • 413

ja polecam kupno 300D - matryca na potrzeby internetu wystaczy a lepiej lezy w rece. Reszta to samo co 350D. MOzna dosc tranio takiego 300D pewnie kupic.
      ________
      Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
      Immanuel Kant

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez kris75
        (...)Reszta to samo co 350D.
        Nie bardzo, jednak trochę różnic jest zwłaszcza jeśli chodzi o szybkośc działania.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Matsil
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2022

Zamieszczone przez gwozdzt
          Bis - 400D (pamiętacie chyba "BISa" ? taki maluch z większą szybą z tyłu :-))
          Jasne, że pamiętam. To był dopiero hatchback :grin:.
          Ale, że 300D to Trabant, to nie wiedziałem.

Zamieszczone przez Łosiek
          a jak dołacze się do wątku z jescze jednym zapytaniem: a może d70s? to bedziecei bardzo krzyczeć Też zastanawiam sie nad swoim pierwszym lustrem. Na placu boju w tej chwili prowadzą d70s i 400d. Nikon d80 kusi ale nie mam tyle funduszy. Pewie polecicie 400d. Tak wiem nowsza konstrukcja, mniej szumów. A poza tym? D70s lepsza ergonomia, lepszy kit. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
          Tu nie chodzi o to żeby namawiać do sprzętu canona. Twoja sprawa jaki system wybierzesz. My kiedyś wybraliśmy canona (ja osobiście nie żałuję), stąd udzielamy się na tym forum. Poczytaj trochę i sam zdecyduj.
          Ostatnio edytowany przez Matsil; 5517.
          R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• gwozdzt
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 5780

Zamieszczone przez Matsil
            Ale, że 300D to Trabant, to nie wiedziałem...
            Oj, to staaare określenie.
            Gdy 300D się pojawił na rynku, to jakością obudowy odbiegał od pozostałych DSLRów w tak znaczący sposób jak enerdowski Trabant od pozostałych samochodów i stąd właśnie wzięło się to określenie.
            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Fakungio
              Początki nałogu
              • 2006
              • 297

A i jeszcze jedno.. i to nie jest żart..

Jak kupiesz 400D nie będziesz miał TIPA ani EISA na pudle, co znaczy że lepiej kupić nową lustrzankę SONY.

Tak na zdrowy rozum...
              Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Komentarz

Pracuję...