X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

Zamieszczone przez Viracocha
    Pozdrawiam i dużo udanych zdjęć życzę.
    a ja jeszcze dorzuce swoje 3 grosze i zaproponuje Ci jakas dobra ksiazke o fotografii (TU znajdziesz kilka propozycji).. to nie aluzja (bo sam tez duuzo czytam i wciaz daleko mi do perfekcji ) ale na pewno lektura ktorejs z wymienionych tam pozycji pomoze Ci zrobic lepsze zdjecia nowa lustrzanka i wykorzystac jej mozliwosci
    Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

JAH-EL vs Matsil vs Skipper wyciete tu : http://canon-board.info/showthread.php?t=19043

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez Matsil
        (...)Większość opinii użytkowników brzmi całkiem odwrotnie.
        Tyle że większość nie zawsze ma rację .

luckyluke_23 jeśli już wybrałeś 350-tkę to pewnie "po ptokach". Jeśli nie to są jeszcze inne systemy jak np. Pentax, Sony, wspomniany Nikon, Olympus. Też mają całkiem niezłą ofertę, a dla amatora wręcz lepszą niż canon.
        Jeśli jednak ma być to canon to zdecydowanie kup razem z kitem (za te pieniądze nie znajdziesz nic lepszego). Na filtry szkoda kasy lepiej dozbierać i sobie kupić coś dłuższego. Np.: najtańsze plastikowe Tamrony 28-80, 80-200 czy 55-200 są całkiem przyzwoite optycznie zwłaszcza te dwa pierwsze szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę ich cenę (ok. 300zł).

Edit: D 70 bym nie brał aparat o dość skromnych możliwościach (wręcz pod wieloma względami słabszy niż 350D) w obudowie jak kolubryna. Nikon ma lepsze propozycje .
        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Skipper
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1112

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          Edit: D 70 bym nie brał aparat o dość skromnych możliwościach (wręcz pod wieloma względami słabszy niż 350D) w obudowie jak kolubryna.
          kolubryna?? przynajmniej gripa nie trzeba by pasowało do czegos wiekszego jak ręka 5 latka jesli mam byc szczery to przy wyborze 350 vs 70Ds wziąłbym Nikona...

Nikon ma lepsze propozycje .
          N D40?
          a swoją drogą... bedzie niezly młyn jak Canon wypusci 40D...
          ciekawe ile osob pomyli te modele?

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez Skipper
            kolubryna?? przynajmniej gripa nie trzeba by pasowało do czegos wiekszego jak ręka 5 latka jesli mam byc szczery to przy wyborze 350 vs 70Ds wziąłbym Nikona...

N D40?
            Jest też jeszcze D50 . Ja bym wybrał z tych dwóch 350D (D50 i D70 miałem okazję przez jakiś czas używać), D50 nawet dosyć długo.

a swoją drogą... bedzie niezly młyn jak Canon wypusci 40D...
            ciekawe ile osob pomyli te modele?
            No to fakt - pytanie czy będzie .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Skipper
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1112

No to fakt - pytanie czy będzie .
              zastanwia mnie czy przypadkiem Nikon tego złosliwie nie zrobił
              zawsze numeracja szła w góre a tu oni ni z tego ni z owego wypuscili aparat o oznaczeniu D40 pewnie dlatego ze po D200 musza D300 zrobic a później może nawet D350

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

zastanwia mnie czy przypadkiem Nikon tego złosliwie nie zrobił
                zawsze numeracja szła w góre a tu oni ni z tego ni z owego wypuscili aparat o oznaczeniu D40 pewnie dlatego ze po D200 musza D300 zrobic a później może nawet D350
                Nie sądzę żeby to było spowodowane chęcią zrobienia na złość. Po prostu w ten sposób niejako informują użytkowników, że to jest niższy model od D50. Zresztą zgodnie z prawdą .
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

Nie sądzę żeby to było spowodowane chęcią zrobienia na złość. Po prostu w ten sposób niejako informują użytkowników, że to jest niższy model od D50. Zresztą zgodnie z prawdą .
                  skoro u nich to idzie odwrotnie jak w Canonie, im wyższy model tym więcej cyferek, choć na konicu wprawdzie jest tylko 2 ale za to kupa liter dochodzi to zgodnie z ta logiką niższy model powinien byc chyba oznaczony jedną cyfrą np D5

Komentarz

Pracuję...