a ja jeszcze dorzuce swoje 3 grosze i zaproponuje Ci jakas dobra ksiazke o fotografii (TU znajdziesz kilka propozycji).. to nie aluzja (bo sam tez duuzo czytam i wciaz daleko mi do perfekcji
) ale na pewno lektura ktorejs z wymienionych tam pozycji pomoze Ci zrobic lepsze zdjecia nowa lustrzanka i wykorzystac jej mozliwosci
X
-
-
Komentarz
-
Tyle że większość nie zawsze ma rację
.
luckyluke_23 jeśli już wybrałeś 350-tkę to pewnie "po ptokach". Jeśli nie to są jeszcze inne systemy jak np. Pentax, Sony, wspomniany Nikon, Olympus. Też mają całkiem niezłą ofertę, a dla amatora wręcz lepszą niż canon.
Jeśli jednak ma być to canon to zdecydowanie kup razem z kitem (za te pieniądze nie znajdziesz nic lepszego). Na filtry szkoda kasy lepiej dozbierać i sobie kupić coś dłuższego. Np.: najtańsze plastikowe
Tamrony 28-80, 80-200 czy 55-200 są całkiem przyzwoite optycznie zwłaszcza te dwa pierwsze szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę ich cenę (ok. 300zł).
Edit: D 70 bym nie brał aparat o dość skromnych możliwościach (wręcz pod wieloma względami słabszy niż 350D) w obudowie jak kolubryna. Nikon ma lepsze propozycje
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
kolubryna?? przynajmniej gripa nie trzeba by pasowało do czegos wiekszego jak ręka 5 latka
jesli mam byc szczery to przy wyborze 350 vs 70Ds wziąłbym Nikona...
N D40?Nikon ma lepsze propozycje
.

a swoją drogą... bedzie niezly młyn jak Canon wypusci 40D...
ciekawe ile osob pomyli te modele?
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Jest też jeszcze D50
. Ja bym wybrał z tych dwóch 350D (D50 i D70 miałem okazję przez jakiś czas używać
), D50 nawet dosyć długo
.
No to fakt - pytanie czy będzie
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Nie sądzę żeby to było spowodowane chęcią zrobienia na złość. Po prostu w ten sposób niejako informują użytkowników, że to jest niższy model od D50. Zresztą zgodnie z prawdą
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
skoro u nich to idzie odwrotnie jak w Canonie, im wyższy model tym więcej cyferek, choć na konicu wprawdzie jest tylko 2 ale za to kupa liter dochodzi
to zgodnie z ta logiką niższy model powinien byc chyba oznaczony jedną cyfrą np D5
Komentarz