X
-
-
pierwsze też zrobione 70-200?
na razie wygląda zachęcająco, czekam na więcej (im więcej tym lepiej :P ).Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
-
I dalej uważacie że ta rada była zła ? Z cały szacunkiem, ale większość kadrów masz całkowicie przypadkowych. Choćby ostatnie zebry - wychodzą Ci z kadru, gdzieś tam są poucinane itd...
Jest parę zdjęć poprawnych, ale potencjału miejsca to zdecydowanie nie wykorzystałeś...Komentarz
-
Rady radami
Krzychu:
po tym co tam przeżyłem uważam, że Twoja rada jest jak najbardziej nie na miejscu, wybacz.
Moje umiejetnosci pewnie nigdy nie beda "pro", nie bede się z Tobą czy z innymi tu nawet próbował porównywać.
Za to możliwości robienia zdjęc, radości z przegladania nawet tych skopanych według "zawodowców" nikt mi nie odbierze :-)
Krzychu powiem Ci jedno słowami piosenki: PRZERZYJ TO SAM...
pojedź, wróć nawet bez zdjęć lub sknoć nawet wszystkie kadry... - NIE POŻAŁUJESZ, wierz mi: WARTO.
Kilka pewnie kolejnych skopanych, ale co mi tam, może kogoś zarażę i też zechce tam pojechać :-)
Komentarz
-
Cytat z niedawno napisanego, mądrego posta:
W skrócie - tak przypadkowymi, źle zrobionymi zdjęciami naprawdę trudno jest kogoś zarazić. Ty to przeżyłeś i wiesz co czułeś. Niestety na zdjęciach tego nie pokazałeś.Twoje zdjęcia nie są dobre - to Ci już powiedzieli, z pewnością w niezbyt miły sposób, ale trafnie. nie są dobre z czterech powodów. Po pierwsze: dla nas - oglądających - są przypadkowe. Po drugie: są niezgodne z zasadami kompozycji. A zasady te nie zostały stworzone sztucznie, a po prostu nazywają to, co każdy obdarzony jakimkolwiek zmysłem artystycznym czuje instynktownie. Po trzecie: są źle zrobione technicznie, np. rażą zbyt jasnym - przepalonym - niebem. I po czwarte: brakuje im obróbki.(...)
I wreszcie pamiętaj, że tych, którzy oglądają Twoje zdjęcia, nie było w momencie ich robienia. Nie wiedzą, że - HIPOTETYCZNIE! - dziewczyna z lornetką jest Twoją dawno nie widzianą psiapsiółką, a zdjęcie jest jednym ze zdjęć zrobionych w czasie strasznie fajnego dnia, kiedy Cię odwiedziła. Nie wiedzą, jak fantastycznie bawiły się psy, kiedy je sfotografowałaś. Nie czują bólu nóg i piekących od mrozu policzków po wędrówce ani nie słyszeli ptaków, które tak pięknie śpiewały koło kościoła. To dla Ciebie te zdjęcia opowiadają jakąś historię, dla nas - nie. To jest, moim zdaniem, najtrudniejszy element przy robieniu zdjęć(...)
Główny błąd to centralny kadr. Banalne, nieciekawe, nudne kadrowanie w ogóle nie przykuwające uwagi i do tego okazjonalnie niezrozumiałe przycięcia.
Ale Ty pewnie nie chcesz uwag technicznych co do zdjęć, a tylko zachwyty, bo tak Ciebie Twoja własna podróż zachwyciła. Cóż... może kiedyś ochłoniesz, a może do końca życia będziesz nas brał za zazdrośników
.
Komentarz
-
zebra na jednej nodze jest cool
Komentarz
-
Zdjęcia ciekawe tematycznie ... lubię oglądać takie egzotyczne fotki ... technicznie to już tu mówili jak jest , a horyzont na wszystkich zdjęciach gdzie jest ucieka na prawą stronę identycznie na pewno nawet w Afryce tak krzywo nie jest
Komentarz
-
Mi zdjęcia się bardzo podobają. Oczywiście nie są one perfekcyjne. Normalne, proste zdjęcia, pamiątkowe z podróży. Ogląda sie bardzo przyjemnie bo z dosyć egzotycznej podróży.
pozdrawiam5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2Komentarz
-
Całkowicie Cie rozumiem - jeżeli pojechałeś na wycieczkę / safari a nie tylko i wyłącznie na zdjęcia to oczywiście nie ma na co czekać bo się druga okazja może nie nadarzyć.Krzychu:
po tym co tam przeżyłem uważam, że Twoja rada jest jak najbardziej nie na miejscu, wybacz.
Moje umiejetnosci pewnie nigdy nie beda "pro", nie bede się z Tobą czy z innymi tu nawet próbował porównywać.
Za to możliwości robienia zdjęc, radości z przegladania nawet tych skopanych według "zawodowców" nikt mi nie odbierze :-)
Krzychu powiem Ci jedno słowami piosenki: PRZERZYJ TO SAM...
pojedź, wróć nawet bez zdjęć lub sknoć nawet wszystkie kadry... - NIE POŻAŁUJESZ, wierz mi: WARTO.
Jeżeli na zdjęcia to cóż - pisałem to z własnego doświadczenia będąc w kilku świetnych miejscach i ogladając zdjęcia z tamtąd po jakimś czasie... Ekstremalny przykład to jedno jedyne zdjęcia z Niagara Falls ze mną na środku kadru na tle wodospadu
Komentarz
-
Vitez:
No cóż przepraszam tych którzy poczuli się zdegustowani moimi zdjęciami,W skrócie - tak przypadkowymi, źle zrobionymi zdjęciami naprawdę trudno jest kogoś zarazić.
przepraszam tych którzy nigdy tam nie pojadą bo próbowałem pokazać kawałek Kenii używając ŹLE ZROBIONYCH fotek, centralnych kadrów itp.
No cóż nie wiedzialem, że jest tak źle, że już gorzej być nie może, ale prawda jest tylko jedna dziękuję, że mi ją ukazałeś.
Piszesz, ze nie chcę uwag a tylko zachwyty, a zauwazyles bym nie zgadzal sie z krytyką, bym krytykował uwagi? bym pochwalał zachwyty i negował krytyków?Ale Ty pewnie nie chcesz uwag technicznych co do zdjęć, a tylko zachwyty, bo tak Ciebie Twoja własna podróż zachwyciła.
Dorzucam co jakis czas kilka ujęć i już - jako zadowolony użytkownik szkiełka 70-200.
Vitez nie wiem czy też zauważyłeś, ze napisałem iż zdjęcia są bez obróbek, ale to pewnie nic nie zmienia bo są tak beznadziejne, ze nic nawet Ty byś z nich nie wycisnął.
Krzychu:
co do wyciśnięcia max z tamtego miejsca, niestety możliwości są ograniczone - jakby tylko dało się wysiąśc z "safari busika" to by była dopiero frajda ale o wysiadaniu można zapomnieć, na dodatek gdy nie jest się jego jedynym pasażerem prosby o przestawianie busa do ujęcia przejdą kilka razy ale nie nagminnie, mimo wszystko frajda nieziemska.
Mam jeszcze pare ujęć ze słonikami, kilimandżaro itp ale wolę sobie sam o nich myśleć, że są "ładne" niż wystawiać je tu pod gilotyne
Pozdrawiam zdegustowanych złymi fotkami pięknej Kenii
jak i tych ktorym niesmialo moze choc kilka pixeli się spodobało.
Samahani,
kwaheri - Marcin.Ostatnio edytowany przez voriax; 22312.Komentarz
-
Zawiść przez Ciebie przemawia, kolego.I dalej uważacie że ta rada była zła ? Z cały szacunkiem, ale większość kadrów masz całkowicie przypadkowych. Choćby ostatnie zebry - wychodzą Ci z kadru, gdzieś tam są poucinane itd...
Jest parę zdjęć poprawnych, ale potencjału miejsca to zdecydowanie nie wykorzystałeś...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A Ty sie nie przejmuj
Zawsze uważałem, że zamiast wydawać kasę na drogie szkła i siedzieć w domu lepiej pojechać w ładne miejsce. Najlepiej daaleeeekoo.....Biegam, bo lubięKomentarz
-
Dokładnie!!!
Ciesze się, ze wyjazd do Kenii wypalił. Masz wspaniałą pamiatkę na całe zycie. Tego co widziałes i przeżyłeś nikt ci nie odbierze
PozdrawiamKomentarz
-
Komentarz
-
Hej Blindseeker
dzieki jeszcze raz za odpowiedzi na pytania przed wyjazdem :-)
Troszke mi żal, że zdaniem "pro z forum" skopałem wszystkie wrzucone tu zdjątka - przyjdzie pogodzić się z oceną i szkolić warsztat.
Jest powód by jechać ponownie
może już niebawem...Komentarz

Komentarz