A ja widziałem, jak fotograf przecierał 400/2.8 wyciągnięta z kieszeni szmatą (z chusteczką to nie miało nic wspólnego
)
X
-
1. Plyn n Hama (z zestawo do czyszczenia na allegro), bibulki odradzam, sciereczka mikrofazowa - super
2. Mam od niedawna lenspen, jeszcze sie nie bawilem, osoba od ktorej dostalem zaleca jednak uzywanie go wraz ze sciereczka - podobno potrafi zostawiac smugi.Komentarz
-
-
Lyk przed chuchem i potem sciereczka jak najbardziejZamieszczone przez architectA co powiecie na czysty spiryt ?
...Komentarz
-
Nie gustuję.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Wiecej dla innych
Oczywiscie chuch bez spirytu jest rownie skuteczny.
Trzeba tylko pamietac o czystej szmatce (od czasu do czasu przeprac w/g instrukcji na opakowaniu)....Komentarz
-
Kilka razy spotakałem się że znajomi używali spirytusu do czyszczenia szkieł i niby miałby to być super sposób. Ciekawi mnie co na to powłoki MC na szkiełkach ?Canon 4everKomentarz
-
-
A może lepiej na stacjiach benzynowych kompresorem. Ręka sie nie będzie męczyć.Zamieszczone przez VitezZdecydowanie potwierdzam !
Duza i porzadnie dmucha a nie jak te donosowe malenstwa
350D z gripem + 75-300 + Sigma 17-70, ale dopiero zacząłem
Komentarz
-
Są dwa typy gruszek : do lewatywy ( z twardą końcówką ) i do nosa ( z miękką ). Zarówno te donosowe i te do .... są produkowane w dużych rozmiarach ( Nr 9 lub 11 ). Wolę używać donosowej Nr 11 z uwagi na mniejszy otwór wylotowy - większe ciśnienie powietrza i mniejsze prawdopodobieństwo zarysowania końcówką , która w przypadku do ... jest najczęściej z plastiku .Zamieszczone przez VitezZdecydowanie potwierdzam !
Duza i porzadnie dmucha a nie jak te donosowe malenstwa
Talk ? wystarczy przepłukać kilka razy wodą ( i to wcale nie destylowaną ) gotowanie niewiele da
, poza tym paprochy można zassać podczas czyszczenia - i co wtedy ? znowu płukać ?
Jeszcze trochę i okaże się że można to robic tylko w komorze z nawiewem laminarnym
z filtrami hepa klasy a .
Komentarz
-
Zamieszczone przez pantomasWolę używać donosowej Nr 11 z uwagi na mniejszy otwór wylotowy - większe ciśnienie powietrza i mniejsze prawdopodobieństwo zarysowania końcówką , która w przypadku do ... jest najczęściej z plastiku .
Moja dolewatywowa ma koncowke z gumy, wlasciwie wyglada jak donosowa tylko kingsize 8)Komentarz
-
Nie ma czegoś takiego jak gruszka do ****.
Wlewy doodbytnicze nie robi się gruszką, do tego są inne ustrojstwa.
Te gruszki to są gruszki do czyszczenia POCHWY i to sobie zapamiętajcie.
Chyba, że niektórzy z was nie odróżniają pochwy od ****, ale to już nie moja sprawa...
is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...Komentarz
-
No pięknie się temat rozwija, prawie jak na forum ginekologicznym.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Silent - w takim razie douczyc to trzeba panie w aptece bo to one stwierdzily gdy poprosilem najwieksza mozliwa gruszke "aha, do lewatywy? To taka bedzie"
Komentarz
-
Za panie w aptece nie ręcze.Zamieszczone przez VitezSilent - w takim razie douczyc to trzeba panie w aptece bo to one stwierdzily gdy poprosilem najwieksza mozliwa gruszke "aha, do lewatywy? To taka bedzie"
Możesz iść do dowolnego szpitala na oddział gastrologiczny lub chirurgii ogólnej i poprosić o demonstrację zestawu do lewatywek - zapewniam, że gruszki w nim nie uświadczysz.is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...Komentarz
Komentarz