X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nocka
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 43

co kupic

zakupiłam juz puszkę 450d teraz zastanawiam się nad obiektywem. coś do 750zł ...
    zastanawiałam się nad sigmą 70-300 ale na wielu testach przeczytałam żę AF pracuje wolno i glośo... oraz dużo ludzi na to szkło najwyczajniej narzeka, moze macie jakies propozycje dla mnie ? chodzi mi o tele i funkcje makro, wiem że mój zasób pieniężny jest nie wielki, ale moze da się cos zaradzic, a moze pozostac przy tej sigmie ? POMOCY
  • Memoriz
    Bywalec
    • 2008
    • 188

W tej cenie oferowana sigma będzie dobrym wyborem. W sumie kupujesz nowy obiektyw z 2 letnią gwarancją, a AF? no cóż w tym przedziale cenowym trzeba zdecydować się na mniejsze zło
    .

Komentarz

• zaitsev
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1660

Warto na pewno spojrzeć na Canon EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS... Dostajesz przyzwoitą stabilizację i jakość optyczną, dobry zakres ogniskowych...

Komentarz

• zeflik
        Coś już napisał
        • 2009
        • 52

Mam ta Sigmę . Zakres 70-200mm jest dobry , natomiast 200-300mm gorzej niestety...

Co da wad to wkurza mnie tez czasami przycinający sie przełącznik MACRO.
        20d + BG-E2 + T17-50 2.8 + 50 1.8 + S8 + Nissin Di622

Komentarz

• leinad1
          Coś już napisał
          • 2009
          • 59

nocka nie napisalas co chcesz fotografowac. co do funkcji makro to sigma ta nie jest prawdziwym szklem makro i to tylko taki dodatek. do zdjec sportowych czy dzieci tez chyba srednio sie nadaje, mialem w rekach ten obiektyw i wolno to dzialalo. masz pewnie juz 18-55, kupilbym 55-250 juz polecane wyzej i konwerter raynoxa do makro. oczywiscie przekracza to nieco budzet, ale mozesz kupic na dwa razy i da duzo lepsze efekty. tez bylem na tym etapie co Ty jakies pol roku temu, chcialem 1000zl wydac. wydalem od tego czasu moze z 8000zl i jutro wydam kolejne 2000zl, wiec uwazaj, bo to wkreca.

Komentarz

• nocka
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 43

canona ten 55-250 mm ? co chcę ? hm wszystko, szczególnie zależy mi na makro i na dużych przybliżeniach takie tele a żebym mogła podglądać wiewiórki w lesie właśnie myślałam o konwerterze to była moja myśl przewodnia
            portrety w sumie tez ale do tego planuję kupić 50/1.8 .
            Leinad1: z chęcią bym wydawała o wiele więcej, lecz niestety uczę się jeszcze więc mam możliwość zarobku tylko w wakacje. a że się skończyły i zdołałam tylko uzbierać na moje wymarzone lustro więc teraz czekam od święta do święta kiedy rodzina kaską sypnie.... więc trzeba niestety czekać teraz do gwiazdki ....

Komentarz

• amphotos
              Coś już napisał
              • 2009
              • 67

Canon 55-250mm IS kosztuje ponad tysiak.

Komentarz

• nocka
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 43

dokładnie 999 zł na all. moze by dozbierać ? a dobre ma zoom ?

Komentarz

• zaitsev
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1660

Zamieszczone przez nocka
                  a dobre ma zoom ?
                  Tak, dobre ma zoom.
                  Radzę poczytać o podstawach fotografii...

Komentarz

• nocka
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 43

no cóż znawcą nie jestem, ja na razie robię tylko zdjęcia na kompakcie więc wybaczcie moją nie wiedzą o tych wszystkich obiektywach srywach ;]

Komentarz

• panmateusz
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 310

Miałem zarówno Sigme, jak i Canona. Polecam EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS, bardzo przyjemne szkiełko. Gorzej wykonane niż Sigma, ale ma lepszy AF, jest lepsze optycznie no i ma stabilizację - bardzo przydatne dla osoby, która będzie miała pierwszy raz styczność z teleobiektywem.
                      Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Komentarz

• delaa
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 168

.....
                        Ostatnio edytowany przez delaa; 9475. Powód: Automerged Doublepost
                        KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
                        No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Komentarz

• mateuszw3
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 278

też mam ten problem, lecz nastawiłem się na Sigmę, bo miał ją mów wujek i powiedział że jak na taka cenę to dobre szkło i nie prawdą jest ( no chyba że się trafi pechowy egzemplarz ) że jest mydło na 300, lecz faktycznie spada jakość, ale minimalnie. Wiec radził bym się dobrze zastanowić bo ma się i tele i macro.
                          Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
                          www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

• fotomih
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 167

Obiektywy srywy,
                            graty aparaty,
                            pytasz co kupić?
                            kup flaszke dla taty!
                            Moja galeria CB

Komentarz

• leinad1
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 59

nocka jesli nie mozesz/nie chcesz inwestowac duzo w sprzet to zestaw 18-55, 55-250 i raynox oraz 50/1.8 wystarczy do fajnej zabawy. nie podpinaj jednak nic pokroju 17-55/2.8, 100/2.8, 70-200/4 bo wtedy ujrzysz bladosc kitowego zestawu. poki sie nie porownuje i nie chce sie bog wie jak eksperymentowac to kitowy zestaw jest ok.

Komentarz

Pracuję...