sam używam mc wolnia 9 50mm f/2.8 piękne szkło ma piękny bokeh, najlepiej ustawianie ostrości wychodzi na LV w 450 d.
X
-
-
już jestem posiadaczem 44M-4 (sąsiad był w posiadaniu), tylko jeszcze zaopatrzę się w adapter i tu do was pytanie, czy to by było ok?:
Canon 40D | Canon 24-85 + szkła m42 | powoli zbieram zabawki...Komentarz
-
-
zwykły tez jest za 36zl, a zależy mi bo na miejscu są oba.Canon 40D | Canon 24-85 + szkła m42 | powoli zbieram zabawki...Komentarz
-
ja nadal polecam adaptery z lublina
precyzyjniej wykonanych nie ma
i polska produkcja
Komentarz
-
Też polecam Lublin, nigdy żadnych problemów, mimo częstego używania.C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42Komentarz
-
od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy warto kupić szkło m42 do 450D, a konkretnie chodzi mi o Carl Zeiss Jena 135mm 3.5, bądź ewentualnie inne fajne szkła od m42... tylko jakie?
(jeżeli można by było prosić o parę Sampli, zrobionych z waszych m42)
od razu mówię, że ręczne ostrzenie mi nie przeszkadza
Miałem taki zestaw(szkło jeszcze mam), jak była statyczna scena i trafiłem z ostrością to fotka była ok.Komentarz
-
pytanko jeszcze takie mam, przymierzam się do wymiany matówki w 450D i jestem ciekaw, czy podejdzie do niego matówka z 40D/50D, tylko takie na allegro znalazłem.
czy uważacie, że EG-D będzie najlepsza?Canon 40D | Canon 24-85 + szkła m42 | powoli zbieram zabawki...Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez nng; 30532.Canon 40D | Canon 24-85 + szkła m42 | powoli zbieram zabawki...Komentarz
-
-
Mam pytanie odnośnie adapterów M42; gdzie najlepiej kupić adapter z potwierdzeniem? W chwili obecnej posiadam adapter od pana z lublina i jestem zadowolony, ale brakuje potwierdzenia. Myślałem o sprowadzeniu adapteru z rosji ( programowalny), lub z HK zwykły z potwierdzeniem za 12-14 usd ale troche się obawiam i zastanawiam ile taka transakcja bedzie trwała.Komentarz
-
TagoTech Ebay - polecam
same chipy do canona i nikona będę miał niedługo
Komentarz
-
Enter, a jeśli moge wiedzieć w jakiej cenie? Jak się przykleja chipy, na jaki klej? Na ebay'u widziałem, taki uchwycik który pozwala zamocować go w odpowiednim miejscu. Do każdego taki sie dostaje? Prawde powiedziawszy to obawiam sie troche klejenia chipa.
O tej firmie czytałem na innym forum, chyba nawet Ty o niej pisałeś.Komentarz
-
tak
klejenie do adaptera od jankowskiego nie jest trudne - tylko jaką masz wersję - [fota od str bagnetu canona]
poxipol lub kropelka
układasz wzornik i według wzornika kleisz
najgorzej jest z chińczykami które od spodu mają wystającego scalakaKomentarz
Komentarz