X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Art.
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 29

Obiektyw

Ostatnio stwierdziłem że brakuje mi czegoś dłuższego ale też brakuje kasy na coś lepszego wiec myślę nad czymś takim: http://allegro.pl/item1193860057.html
    sądzę że na moje potrzeby będzie idealny (czyli jakieś makro+sport+Koncerty+ zwierzątka) i cenowo tez jest idealnie co wy o tym sadzicie? A może http://allegro.pl/item1192187866_tam...non_f_vat.html ? Chyba że polecicie mi coś w podobnej cenie a lepsze (może być używane) Tylko w tej cenie czyli jakieś max 600 zl
    Eos 500 D
  • WiatruMistrz
    Początki nałogu
    • 2008
    • 402

Proponuję dorzucić parę stówek do Canona 55-250 IS , świetne szkło optycznie.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Komentarz

• zaitsev
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1660

Canon 55-250IS lub Canon 70-210/3.5-4.5 (nie f/4).
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Btw. sport i koncerty to raczej ciężko będzie, bo to wszystko ciemnica jest. Chociaż zależy o jaki sport i koncerty Ci chodzi... I to macro w nazwie, to z makro ma niewiele wspólnego.
      Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Art.
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 29

Wszystko ładnie pięknie tylko cena nie ta i wątpię ze uda mi się coś takiego kupić najlepiej te 500 zł
        Eos 500 D

Komentarz

• Gimli
          Bywalec
          • 2009
          • 172

Tak jak poprzednicy pisali......dozbieraj kilka złotych i Canon 55-250 IS będzie dobrym wyborem!
          Pozdrawiam....Gimli
          http://lotnictwo.net.pl/gallery/foto...z_walczyk.html
          http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• zaitsev
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1660

Zamieszczone przez Art.
            Wszystko ładnie pięknie tylko cena nie ta i wątpię ze uda mi się coś takiego kupić najlepiej te 500 zł
            Na allegro jest jeden 70-210/3.5-4.5 za 737zł. Były też między innymi trzy za 700zł i jeden za 600zł... To nie jest znowu taka duża dopłata, jak na to hobby...

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Art.
              Wydasz 500zł i pieniądze będą w błoto. W przypadku hobby foto naprawdę warto dać sobie na wstrzymanie, nawet parę miesięcy, by kupić coś o wiele lepszego, tylko trochę droższego a co długie lata posłużyć może.
              Aha i w tej cenie nie ma szans byś znalazł obiektyw spełniający Twoje wymagania.

Komentarz

• grsi
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 49

za te pieniądze możesz kupić Tamron AF 70-300 f/4-5.6 Di LD Macro 1:2 Canon (488zł) nie jest może tak szybki jak obiektywy z USM ale na pewno nie jest wolny jak żółw
                od 70 do 200 nie jest tak źle 300 mydełko

Komentarz

• pawel-foto
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 342

Zamieszczone przez zaitsev
                  Na allegro jest jeden 70-210/3.5-4.5 za 737zł. Były też między innymi trzy za 700zł i jeden za 600zł... To nie jest znowu taka duża dopłata, jak na to hobby...
                  Jestem zdecydowanie za. Bardzo fajne szkiełko. A do tego nie takie ciężkie jak się szykuje dłuższa piesza wyprawa.
                  1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• Art.
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 29

No dobra a jak to będzie wyglądać z tym wszystkim co wcześniej napisałem nada sie jakoś? I który lepszy?
                    Eos 500 D

Komentarz

• zaitsev
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1660

Zamieszczone przez Art.
                      No dobra a jak to będzie wyglądać z tym wszystkim co wcześniej napisałem nada sie jakoś? I który lepszy?
                      Moim zdaniem ten 70-210/3.5-4.5 wypada lepiej od Tamponów. Jednak do sportu na hali czy koncertów to nadal będzie dość ciemno. Ale jeśli nie masz więcej kasy, to i tak raczej nic lepszego nie kupisz.

Komentarz

• Art.
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 29

A z tych dwóch co podaliście który lepszy 70-210 czy 55-250? Mi sie wydaje ze jak dla mnie przedłużenie przy okazji kita to ten 55-250 najwyżej poczekam ten miesiąc czy dwa
                        No i chodzi mi bardziej o makro, takie trochę ma być to uniwersalne wiem ze ciężko z tym ale jak na razie wole tak niż kupić a później sprzedawać bo do końca nie wiem co wole bardziej (sport to bardziej jakieś zawody na otwartym terenie niż hala)
                        Ostatnio edytowany przez Art.; 34303. Powód: Automerged Doublepost
                        Eos 500 D

Komentarz

• zaitsev
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1660

70-210:
                          + AF
                          + pod FF
                          + minimalnie jaśniejszy
                          - nieprodukowany

55-250:
                          + zakres
                          + stabilizacja

Jeśli chcesz szkło typowo do macro to kup Cosine/Vivitara/Soligora (różne nazwy, ta sama konstrukcja) 100/3.5 Macro z soczewką 1:1. Po około 400zł na allegro chodzą. Albo kup Heliosa, pierścienie pośrednie, przejściówkę m42, a resztę odkładaj na dobre tele. Bo tak jak pisałem, macro w nazwach tamtych obiektywów, to z makro ma niewiele wspólnego.

Komentarz

• Art.
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 29

No ale da sie tym coś ustrzelić z makro na zdjęciach widziałem wiec sadze ze chyba poczekam i wezmę któryś z nich bo jak na moje potrzeby będą uniwersalne a nie wydam na razie na tele 2 tys zl ;p
                            jeszcze poczekam na innych wypowiedzi
                            Ostatnio edytowany przez Art.; 34303. Powód: Automerged Doublepost
                            Eos 500 D

Komentarz

• iso
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 547

55-250 z makro bez zadnych soczewek i pierscieni nie ma wiele wspolnego. czyli koszta jeszcze dodatkowo rosną. ale jako lekkie tele jak najbardziej polecam.

Komentarz

Pracuję...