X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jahjah1986
    Bywalec
    • 2010
    • 161

zaitsev dobrze napisał kupo heliosa 58/2 + pierścienie pośrednie + adapter m42 i popróbuj z makro, ja tak zrobiłem koszt to 79zł + nie wiem ile helios bo jego akurat miałem. Do obiektywu poprostu dozbieraj
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Komentarz

• Art.
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 29

A powiedźcie jak jest z wytrzymałością tego C 55-250 bo z tego co czytałem to chyba są problemy z bagnetem, i z jego plastikowa konstrukcja, mimo starań i ostrożności zawsze można puknąć gdzieś to już te za 500 zl są solidniejsze coraz mniej mi się on podoba a wydac do tego 800-1000 zl nie ciekawie :sad:
      Eos 500 D

Komentarz

• zaitsev
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1660

Zależy jak traktujesz sprzęt. Bo ja natomiast ostatnio widziałem jakiegoś Tamrona 70-300 z pierścieniem ogniskowych kręcącym się o 360 stopni... Wszystko się może rozlecieć, ale to jest jeden przypadek na tysiąc...

Komentarz

• fleder
          Początki nałogu
          • 2010
          • 297

Miałem 70-200/f4 L, miałem 70-210/f3.5-4.5, teraz mam właśnie 55-250. Do Lki tęsknię jedynie z powodu szybkiego AF, który na 1D wymiatał Obrazek z Lki i 55-250 jak dla mnie amatora jest prawie taki sam, dodatkowo IS potrafi bardzo pomóc w tym drugim (używam na 40D). Co do plastikowego bagnetu to po prostu lepiej nie tłuc o przeszkody i będzie ok AF też daje radę, chociaż nie jest idealnie.
          All in all, polecam 55-250, dla mnie z perspektywy czasu warto było podreperować budżet sprzedając Lkę i zaopatrując się w to sympatyczne i atrakcyjne zakresowo szkło jakim jest 55-250.
          5D, stałki, zoomy

Komentarz

• Art.
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 29

Flender a nie miałeś przypadku ze w coś delikatnie pukneles otarłeś zachaczył ktoś Ci o obiektyw itp itd? rożnie bywa miedzy ludźmi
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            srry Fleder
            Ostatnio edytowany przez Art.; 34303. Powód: Automerged Doublepost
            Eos 500 D

Komentarz

• ds74
              Bywalec
              • 2009
              • 241

Zamieszczone przez Art.
              Flender a nie miałeś przypadku ze w coś delikatnie pukneles otarłeś zachaczył ktoś Ci o obiektyw itp itd? rożnie bywa miedzy ludźmi
              Wiesz co, najpierw pokaż mi tego człowieka któremy się ten bagnet przy 55-250 rozleciał i niech wytłumaczy z jakiego powodu. Dopiero potem mów że jest do d...

Komentarz

• fleder
                Początki nałogu
                • 2010
                • 297

Nie miałem póki co takiej sytuacji i mam nadzieję że nieprędko się trafi Chociaż kto wie, w ten weekend rekonstrukcja bitwy pod Mławą i mam wstęp za barierki, więc będzie trza uważać hehe
                Nie bój się tego bagnetu, co najwyżej mógłby się przez przypadek jeden ząbek nadłamać, ale żeby wyrwać obiektyw to już trzeba by z premedytacją chyba działać...
                5D, stałki, zoomy

Komentarz

Pracuję...