X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pajlot
    Bywalec
    • 2010
    • 202

Zamieszczone przez zaitsev
    Nigdy nie miałem UVki na żadnym szkle i od lat nie widzę powodów, by coś takiego miało sens...
    Ja z pierszej własnej eLki nie zamierzam przez rok zdejmowac UVki - tak dla zdrowia psychicznego. Jak sie naciesze i mi spowszednieje to zdejme. osłone zresztą tez mam full time. jak ktoś mądrze napisał zawodowiec dba o swiatło a amator o sprzęt .... czy jakoś tak :-)
    Whose motorcycle is this? It's a chopper baby. Whose chopper is this? It's Zed's. Who's Zed? Zed's dead baby, Zed's dead.

Komentarz

• retter
      Początki nałogu
      • 2007
      • 432

Weź UVke porób zdjęcia np. nocą jak będziesz czyścił zdjęcia szybko zdejmiesz UVke

Dobrze mieć osłonkę od blików etc i UVke piasku płynów i stosować je wg uznania.

Pozdrawiam
      szukaczka http://maciejko.net/cbsearch/

FaanBW

Komentarz

• luck1985
        Początki nałogu
        • 2009
        • 322

UV mialem na kicie w 400D . Nigdy paluchow nie mialem , jak juz to kurz i dmuchniecie dawalo rade.
        Dzisiaj pluchy mialem chrzesniaka :/ Szwagier patrzal cos w menu i maly dolecial , wyczyscilem juz i jestem opanowany :]
        Tulipan zalozony - w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjecia W pomieszczeniach trzeba sciagac , dobre na dzien na wypadzie jakims.

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Zamieszczone przez luck1985
          Kiedys czytalem , nie wiem jak teraz-wiec zapytam.
          Czyszczenie szmatka - z mikrofiby szkla na obiektywie ma jakies ujemne skutki ? Cos sie sciera/wyciera ?
          Gratuluję decyzji, bo to jedyny słuszny wybór za te pieniądze. Ściereczka z mikrofibry krzywdy soczewkom nie zrobi o ile nie trafi na piasek w szkle. Osobiście używam miękkiego pędzelka i mam nakręcony filtr UV HOYA Osłona czasem sie przydaje choć przez nią trudno zakladać dekielek.
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• dziobolek
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2634

Tulipan zalozony - w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjecia W pomieszczeniach trzeba sciagac , dobre na dzien na wypadzie jakims.
            Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest lampa wbudowana
            staram się korzystać z zastanego światła i dostępnych ISO - nawet 3200 daje radę na moje potrzeby.

Pozdrówka!
            "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
            Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
            tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• zaitsev
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1660

No to już wiesz jaki będzie Twój następny zakup - jasny słoik albo spawarka.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Zamieszczone przez zaitsev
              jasny słoik
              Znaczy się stałka. :-)
              Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• madc0w
                Początki nałogu
                • 2009
                • 370

tamron 17-50 2.8 do 50d! super zestaw sprawdza się idealnie
                W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Komentarz

• luck1985
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 322

Nigdy nie potrzebowalem lampy , jak cos robilem w domu , to wbudowana starczala :O

Tak , szklo bardzo fajne , jedyne ale moge miec do glosnosci ostrosci - moglby troche ciszej pracowac Przypomnialo mi to czasu fuji , s9600 ma identyczny dzwiek przy ostrzeniu.

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

Tulipan przy szkle - dokladnie po co jest ? (...) Nikt z tym nie lazi po miescie , czyli w karton mozna schowac.
                    osłonę załóż obowiązkowo, to raczej te wszystkie filtry UV i przedni dekielek zostaw w kartonie

Tulipan zalozony
                    no i dobrze :grin:

w pomieszczeniu z lampa wbudowana jest cien na dole zdjecia W pomieszczeniach trzeba sciagac
                    albo raczej nie robić z wbudowaną :wink:
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

Pracuję...