Yoł ziomale , jestem tutaj świeży więc nie dymcie sie odrazu. Temat wyglada tak że dostałem od taty aparat bo powiedzialem mu że chciałbym sie pobawić fotografią i dał mi swoje zapasowe body i 3 obiektywy ale chyba dał mi jakis badziew sądząc po tym jak bez gadania mi to dał
chciałbym robić takie super zdjecia jak wy ale chyba mam za słaby sprzęt, kompletnie nie zna msie na niczym, czytam i czytam forum ale ja nie moge nic zrozumieć (taty nie zapytam bo jest po rozwodzie z mamą i za duzo nie gadamy ) Dał mi aparat Canon 5D ale chyba jakiś stary bo strasznie obdrapany i do tego 3 obiektywy, 85 /18 , 50/18 i jakis nieogyginalny sigmy 17-35/28-35 (to wyczytałem ze szkieł, jezeli trzeba moge dopisac reszte oznaczeń), jak zobaczylem ze ta 50 kosztuje 400 zł to sie troche zdenerwowałem bo tata kupuje obiektywy jakies starsznie drogie kiedys widzialem jakis za 8 tys zł , Jednak do rzeczy, moje pytanie czy to dobry sprzęt dla początkujacego dla osoby która chce sie nauczyć? czy te szkła nie są "ciemne"? (czytam o tym ale nieiwiem o co chodzi) ? Pomóżcie prosze bo nie chce wyjść na cieniasa jak zaprosze dziewczyne zeby jej foty zrobic
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
Sprzedaj ten badziew a za zarobioną kasę zaprowadź dziewczynę do dobrego fotografa.
Zamów sesją rozbieraną a fotki wstaw na naszą klasę i na CB.Komentarz
-
-
Komentarz
-
To powinno być w dowcipach o fotografii. Proszę o zamknięcie wątku i przeniesienie do odpowiedniego działu :P
Zdecydowanie najlepszy wątek.
Komentarz
-
nie kumam ? prosze o porade a widze że uzyskać jej nie można ? zapytałem jak czlowiek a wy nie mozecie odpowiedzieć tylko obrażać? może ktoś nie siedzi przed kompem 8 godzin dziennie czytając fora i poradniki tylko dostał aparat i to jego pierwszy dzień? czy wy jak dostaliscie aparat do ręki to odrazu wiedzielisćie wszystko o tych cyferkach ustawieniach i bajerach? 5 wypowiedzi żadna sensowna. czy jak na ulicy was ktos zapyta o godzinę to mówicie że nie lubicie poziomek? czy tylko mi się wydaje czy wasza otwartosc na nowych użytkowników jest adekwatna do mojej wiedzy fotograficznej?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a dlaczego zamknac? czy ja nie moge uzyskać odpowiedzi? jakiś gorszy jestem czy co?Komentarz
-
Komentarz
-
Handelson , a czego nie rozumiesz to wytlumacze? Mam 17 lat , mogłem coś nie tak zawsze określić, chętnie odpowiem na pytania ktore pomogą wam w odpowiedzeniu na tematKomentarz
-
Poczytaj, dokładnie w takiej kolejności:
1. Słownik języka polskiego
2. Instrukcję aparatu
3. http://merlin.pl/Ksiazka-o-fotografo.../1,636946.html
4. http://merlin.pl/Ekspozycja-bez-taje.../1,566948.html
Tatuś dał Ci dobry aparat... Jak po przeczytaniu powyższych pozycji nie nauczysz się go obsługiwać, to nic Ci nie pomoże...pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...Komentarz
-
-
Kolego tu nie chodzi czy gorszy czy lepszy tylko o podejście. Brak Ci podstaw.
Musisz usiąść spokojnie i poczytać wszystko od początku.
Nikt z nas nie urodził się z wiedzą fotograficzną. Każdy się uczy i latami zdobywa doświadczenie żeby robić ładne zdjęcia.
W odpowiedzi na Twoje pytanie żeby nie było że bezsensu.
Aparat Canon 5d - świetna maszynka do zdjęć. Wiele osób marzy o takim ale środki nie pozwalają.
Canon 85/1.8 Bardzo dobry obiektyw. Wręcz rewelacyjny. Do portretów idealny.
Canon 50/1.8 co z tego że tani. Generuje bardzo ładne obrazki.
Sigma 17-35 szeroko do krajobrazów itp.
Na początek to świetny zestaw. Tylko zapału i chęci do nauki.
Nie ma za co.
PozdrawiamKomentarz
-
ok a jakies rady jak zacząć poza czytaniem?j jakieś cwiczenia które pozwalają na szybką naukę fotografi? może powinienem np sprzedać któryś obiektyw i kupić lampę bo ten aparat nie ma jej a myślałem że każy ma
Komentarz
-
Zacznij z tym co masz. Czytanie jest nieuniknione. Bez tego nic się nie nauczysz.
Oczywiście jest szybszy sposób ale z ojcem mało rozmawiasz.Komentarz
Komentarz