X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackdave
    • 2011
    • 9

7D plus co?

Witam serdecznie.
    Jestem tu nowy.przesiadlem sie z systemu sony (przez wielu zapewnie znienawidzonego;-) ). Planuje kupic 7d. Wahalem sie miedzy nim a 60d. ten drugi tanszy + 24-105mm spokojnie by mi starczylo. jednak wole lepsze body i tansze szkielko. Czy lepsze? z tego co czytalem, obserwowalem i wymacalem..brakuje mi tylko odchylanego wyswietlacza z 60d Ale moje pytanie..jaki zoom zamiast kitowego(18-55)polecacie. Moj wybor padl na sigme 17-50 f2.8..inne propozycje w podobnej cenie? jestebm amatorem...fotografia to moja pasja nie obowiazek zarobkowy...lubie to a moja dziewczyna studiuje to wiec jakos tak wyszlo ;]
    Dawid
  • gadget_zary
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1046

... POSZUKAJ !! Tematów co zamiast KIT'a jest pełno..

Komentarz

• blackdave
      • 2011
      • 9

Zamieszczone przez gadget_zary
      ... POSZUKAJ !! Tematów co zamiast KIT'a jest pełno..
      wiem..czytalem zaczym cos napisalem...chcialem sie przywitac a i liczylem na jakies rozwiniecie tematu lub doradzenia do do aparatu ;]

Komentarz

• jacek_73
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2587

Zamieszczone przez blackdave
        ...chcialem sie przywitac...
        i może to nie ładnie
        Zamieszczone przez janmar
        Przestaję rozumieć.Do niedawna witaliśmy się inaczej.Teraz albo mało czasu albo ,lepiej się nie domyślać
        .We mnie zachwytu to nie budzi.Wolę normalne przywitanie.Odrobina szacunku nawet dla nieznajomych użytkowników nic nie kosztuje przecież.
        zatem witaj i jako prezent powitalny przyjmij proszę tego jednego gołego linka:
        Jestę fotografę
        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Sunders
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2746

moje pytanie..jaki zoom zamiast kitowego(18-55)polecacie. Moj wybor padl na sigme 17-50 f2.8..inne propozycje w podobnej cenie?
          Jesli ta sigma to 17-50f/2,8 EX DC OS HSM, to IMO dobry wybor. Wolalbym canona 17-55f/2,8 IS USM, ale jego cena jest troche wyzsza :-)
          http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• adawro
            Pełne uzależnienie
            • 2011
            • 1075

Witam serdecznie.
            Jestem tu nowy.przesiadlem sie z systemu sony (przez wielu zapewnie znienawidzonego;-) ). Planuje kupic 7d. Wahalem sie miedzy nim a 60d. ten drugi tanszy + 24-105mm spokojnie by mi starczylo. jednak wole lepsze body i tansze szkielko. Czy lepsze? z tego co czytalem, obserwowalem i wymacalem..brakuje mi tylko odchylanego wyswietlacza z 60d Ale moje pytanie..jaki zoom zamiast kitowego(18-55)polecacie. Moj wybor padl na sigme 17-50 f2.8..inne propozycje w podobnej cenie? jestebm amatorem...fotografia to moja pasja nie obowiazek zarobkowy...lubie to a moja dziewczyna studiuje to wiec jakos tak wyszlo ;]
            Dawid
            Albo kup najtańszego kita aby potem jak najmniej żałować wyrzuconych pieniędzy zbierając na Canon EF-S 17-55 2.8 IS USM

albo cenowo bliższe Sigmie nieco lżejsze ale nieco ciemniejsze choć dłuższe i zaskakująco ostre szkiełko Canon EF-S 15-85 mm f/3.5-5.6 IS USM.
            R3 + RF85LDS

Komentarz

• WiatruMistrz
              Początki nałogu
              • 2008
              • 402

KGR po to własnie kolega kupuje 7D żeby wkoncu złapać "tą chwilę" dzięki 8 kl/sek zamiast trzech wkońcu marka C zobowiazuje do myślenia bo nie ma tylu bajerów co sony, a co do kita to tamron bez bf/ff bije sigmy na pełnej dziurze.
              Będzie dobrze bo w nowym roku nowe możliwości tkwią
              Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
              Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
              http://rafalfoto.y0.pl

Komentarz

• michael_key
                Fotografujący
                • 2009
                • 2129

Kup wspomnianą Sigmę bądź Canona 17-55.
                Albo popatrz.

Komentarz

• OrzelPiotr
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 350

C24-105 + 7D to niestety nie jest uniwersalne połączenie, wiem bo mam i trzeba było dokupić 10-22, zaś od kiedy nabyłen "uwa" 24-105 poszło w odstawkę i znacznie częściej zostaje w domu na rzecz 70-200. Gibalny ekranik jest fajny w filmach i makro do reszty to można go poświęcić względem mikroregulacji czy szybkostrzelności - jeśli oczywiście komuś to potrzebne i to tyle w temacie.
                  7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Komentarz

• kawo
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 238

Witam serdecznie.
                    Dawid
                    zdaje się, że 7d ma martycę 18 mega, do tego więc trzeba skła o dużej rozdzielczości, żeby wykorzystać zalety tej matrycy, chyba że ja źle rozumuję to niech lepsi mnie poprawią. poczytaj o szkłach, które planujesz kupić w testach na optycznych, tu o tych testach co prawda są rózne zdania, ale jak sie samemu mało wie w temacie to dobre i to. Szkło 15-85 jest bardzo uniwersalne, a przy tym niesamowicie ostre. ma to wiem. poczytaj o nim, może i Tobie podpasuje.
                    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

7D + 10-22mm + 50mm + 70-200mm. Taki zestaw wystarcza mi w zdecydowanej wiekszosci "codziennych" sytuacji. Wszystkie szkla Canona. Z producentow "niezaleznych" skutecznie sie wyleczylem. Niestety ta kuracja byla bolesna dla portfela.

Komentarz

• Zbyszko666
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 970

Weź kup tamrona 17-50 F/2.8 lub tokina 11-16 i też będzie dobrze. Tylko nie wiem czego ty dokładnie też oczekujesz od 7D i jaki temat najbardziej Cię porusza w fotografii

Komentarz

• greg1981
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 70

Jeśli chcesc coś uniwersalnego to c 17-55 2.8, a jak brak Ci kasy to jednak ten tamron 17-50 2.8 - jak za te pieniądze całkiem dobre szkło.

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Zamieszczone przez Kolaj
                            7D + 10-22mm + 50mm + 70-200mm.
                            Do tego zestawu dorzuciłbym jeszcze 35 mm i będzie git.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Bolek02
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 3225

Dobrym wyborem budżetowym będzie tez Tamron 17-50VC/2,8
                              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

Pracuję...