Jak się uda to pójdzie parę na testy do Was
X
-
-
Tak to jest ciekawe rozwiązanie, jak wiemy pilot na jack to nic innego jak zwieranie styków. Ten ze zdjęcia zbyt gustownie wykonany nie jest. Jak na niego patrzę to przypomina mi się wyłącznik sznurowy (umieszczany na sznurze zasilającym) lampek wiszących i stojących biurkowych. Chodzi o lampy z lat 70 i 80-tych. Wszystkie wyposazone byly w taka sama pod wzgledem designu prostokątno - owalną puszeczke z przytyczkiem.Były biało-czarne i czarno-białe. Bardzo fajny dzwiek wydawały po nacisnieciuZamieszczone przez 1507http://www.wading-in.net/Remote.html
prawie darmowy pilot do eos, proszę zaopiniować
Wracając do tematu:
Jeśli jednak chcesz zrobić cos trwałego i estetycznego to koszty bedą jakieś.350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EXKomentarz
-
-
czy tu chodzi o estetykę? ważne żeby pilot spełnił swoją funkcję , a jak sie go wykona to już zależy od samego wykonawcy i już.Zamieszczone przez misiulTak to jest ciekawe rozwiązanie, jak wiemy pilot na jack to nic innego jak zwieranie styków. Ten ze zdjęcia zbyt gustownie wykonany nie jest. Jak na niego patrzę to przypomina mi się wyłącznik sznurowy (umieszczany na sznurze zasilającym) lampek wiszących i stojących biurkowych. Chodzi o lampy z lat 70 i 80-tych. Wszystkie wyposazone byly w taka sama pod wzgledem designu prostokątno - owalną puszeczke z przytyczkiem.Były biało-czarne i czarno-białe. Bardzo fajny dzwiek wydawały po nacisnieciu
Wracając do tematu:
Jeśli jednak chcesz zrobić cos trwałego i estetycznego to koszty bedą jakieś.Komentarz
-
Tak z ciekawosci w jaki sposob sie takiego pilota programuje ?Zamieszczone przez _invictuspolecam uniwersalny pilot thomsona roc130
ostatnio na allegro widzialem za 5pln ktoś sprzedawał; mały, kieszonkowy i można zaprogramować na każdy aparat;http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
o ile dobrze pamiętam:
trzeba przytrzymać dwa skrajne przyciski aż się zapali lampka, 4 środkowe klawisze, od góry do dołu, są równoznaczne z cyfrą w szeregu, tzn. ? /\(program)= pierwsza cyfra, \/(program)=2cyfra, +volume=3cyfra, -volume=4cyfra. Do EOSa 300D trzeba zaprogramować albo 0106, albo 1060 - już nie pamiętam (jeśli mylę się co do w/w kodu, zawsze można naciskac jeden z klawiszy do czasu az aparat zareaguje i wtedy od razu go zapamiętać 'mute'). Zaprogramowany pilot, zatwierdzasz 'mute'. Trzeba popróbować albo googlowac za manualem do niegoKomentarz
-
-
-
ja probowałem z jakims innym - nawet nie wiem co to za firma...
wyczytałem, że kody od Mitsubishi TV i vcr działaja, ale przeleciałem wszystkie kody i mnie sie nie udało
Komentarz
-
jakims innym? nie tym thomson'em? moze dlatego, że jest jakas drobna odchyłka (miedzy tym Twoim a thomson'em) w długości fali, czego TV i VCR nie odczuje, a aparat takKomentarz
-
-
rc-5 nie ma wyzwalania migawki po 2 sek, a rc-1 takZamieszczone przez drinkPowie mi ktoś jaka jest róznica między rc-5 a rc-1?Komentarz
-
Zamieszczone przez arekkoja probowałem z jakims innym - nawet nie wiem co to za firma...
wyczytałem, że kody od Mitsubishi TV i vcr działaja, ale przeleciałem wszystkie kody i mnie sie nie udało
Nie wydaje Wam się, że ten Thomson jest za duży. W mojej ocenie zaproponowana obudowa z pilota samochodowego jest lepszym rozwiązaniem. 3mam kciuki za "naszych budowniczych".Zamieszczone przez invictusjakims innym? nie tym thomson'em? moze dlatego, że jest jakas drobna odchyłka (miedzy tym Twoim a thomson'em) w długości fali, czego TV i VCR nie odczuje, a aparat tak
Pozdrawiam.Komentarz
-
A do mojego pilota części już skompletowane. Teraz tylko oprogramować procka, wytrawić płytkę, zmontować i na testy
. W maju musi się zrobić.
350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EXKomentarz
-
ms714033 masz racje, niewygodnie taką kobyłę nosić, ale musiałem spróbować
poł dnia zmarnowane i nic z tego nie wyszło....jak misiul swoj sprzed zlozy to ja sie pisze - obiecał taniej niz na allegro
Komentarz

Komentarz