X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiul
    Coś już napisał
    • 2006
    • 90

Jak się uda to pójdzie parę na testy do Was
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Komentarz

• misiul
      Coś już napisał
      • 2006
      • 90

Zamieszczone przez 1507
      http://www.wading-in.net/Remote.html
      prawie darmowy pilot do eos, proszę zaopiniować
      Tak to jest ciekawe rozwiązanie, jak wiemy pilot na jack to nic innego jak zwieranie styków. Ten ze zdjęcia zbyt gustownie wykonany nie jest. Jak na niego patrzę to przypomina mi się wyłącznik sznurowy (umieszczany na sznurze zasilającym) lampek wiszących i stojących biurkowych. Chodzi o lampy z lat 70 i 80-tych. Wszystkie wyposazone byly w taka sama pod wzgledem designu prostokątno - owalną puszeczke z przytyczkiem.Były biało-czarne i czarno-białe. Bardzo fajny dzwiek wydawały po nacisnieciu
      Wracając do tematu:
      Jeśli jednak chcesz zrobić cos trwałego i estetycznego to koszty bedą jakieś.

Komentarz

• _invictus
        Bywalec
        • 2006
        • 143

polecam uniwersalny pilot thomsona roc130

ostatnio na allegro widzialem za 5pln ktoś sprzedawał; mały, kieszonkowy i można zaprogramować na każdy aparat;

Komentarz

• 1507
          Początki nałogu
          • 2006
          • 327

Zamieszczone przez misiul
          Tak to jest ciekawe rozwiązanie, jak wiemy pilot na jack to nic innego jak zwieranie styków. Ten ze zdjęcia zbyt gustownie wykonany nie jest. Jak na niego patrzę to przypomina mi się wyłącznik sznurowy (umieszczany na sznurze zasilającym) lampek wiszących i stojących biurkowych. Chodzi o lampy z lat 70 i 80-tych. Wszystkie wyposazone byly w taka sama pod wzgledem designu prostokątno - owalną puszeczke z przytyczkiem.Były biało-czarne i czarno-białe. Bardzo fajny dzwiek wydawały po nacisnieciu
          Wracając do tematu:
          Jeśli jednak chcesz zrobić cos trwałego i estetycznego to koszty bedą jakieś.
          czy tu chodzi o estetykę? ważne żeby pilot spełnił swoją funkcję , a jak sie go wykona to już zależy od samego wykonawcy i już.
          http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• McKane
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2015

Zamieszczone przez _invictus
            polecam uniwersalny pilot thomsona roc130

ostatnio na allegro widzialem za 5pln ktoś sprzedawał; mały, kieszonkowy i można zaprogramować na każdy aparat;
            Tak z ciekawosci w jaki sposob sie takiego pilota programuje ?
            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• _invictus
              Bywalec
              • 2006
              • 143

o ile dobrze pamiętam:
              trzeba przytrzymać dwa skrajne przyciski aż się zapali lampka, 4 środkowe klawisze, od góry do dołu, są równoznaczne z cyfrą w szeregu, tzn. ? /\(program)= pierwsza cyfra, \/(program)=2cyfra, +volume=3cyfra, -volume=4cyfra. Do EOSa 300D trzeba zaprogramować albo 0106, albo 1060 - już nie pamiętam (jeśli mylę się co do w/w kodu, zawsze można naciskac jeden z klawiszy do czasu az aparat zareaguje i wtedy od razu go zapamiętać 'mute'). Zaprogramowany pilot, zatwierdzasz 'mute'. Trzeba popróbować albo googlowac za manualem do niego

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Tu jest napisane że 106 - i że pasują kody od magnetowidów Mitsubishi

Pozdr
                Artur
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• lynx
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 127

To w końcu działa z canonami ten Thomson, czy nie? Testował go ktoś już?

Komentarz

• arekko
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 30

ja probowałem z jakims innym - nawet nie wiem co to za firma...
                    wyczytałem, że kody od Mitsubishi TV i vcr działaja, ale przeleciałem wszystkie kody i mnie sie nie udało

Komentarz

• _invictus
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 143

jakims innym? nie tym thomson'em? moze dlatego, że jest jakas drobna odchyłka (miedzy tym Twoim a thomson'em) w długości fali, czego TV i VCR nie odczuje, a aparat tak

Komentarz

• drink
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 41

Powie mi ktoś jaka jest róznica między rc-5 a rc-1?

Komentarz

• arekko
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 30

Zamieszczone przez drink
                          Powie mi ktoś jaka jest róznica między rc-5 a rc-1?
                          rc-5 nie ma wyzwalania migawki po 2 sek, a rc-1 tak

Komentarz

• ms714033
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 176

Zamieszczone przez arekko
                            ja probowałem z jakims innym - nawet nie wiem co to za firma...
                            wyczytałem, że kody od Mitsubishi TV i vcr działaja, ale przeleciałem wszystkie kody i mnie sie nie udało
                            Zamieszczone przez invictus
                            jakims innym? nie tym thomson'em? moze dlatego, że jest jakas drobna odchyłka (miedzy tym Twoim a thomson'em) w długości fali, czego TV i VCR nie odczuje, a aparat tak
                            Nie wydaje Wam się, że ten Thomson jest za duży. W mojej ocenie zaproponowana obudowa z pilota samochodowego jest lepszym rozwiązaniem. 3mam kciuki za "naszych budowniczych".

Pozdrawiam.

Komentarz

• misiul
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 90

A do mojego pilota części już skompletowane. Teraz tylko oprogramować procka, wytrawić płytkę, zmontować i na testy. W maju musi się zrobić.

Komentarz

• arekko
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 30

ms714033 masz racje, niewygodnie taką kobyłę nosić, ale musiałem spróbować poł dnia zmarnowane i nic z tego nie wyszło....jak misiul swoj sprzed zlozy to ja sie pisze - obiecał taniej niz na allegro

Komentarz

Pracuję...