X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dziobolek
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2634

Także chętnie zobaczę. Nie odnotowałem takowego zjawiska z moim egzemplarzem.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• Pawel_G
      Uzależniony
      • 2008
      • 527

Ja miałem taki problem na firmware 1.0.6 jak i na 1.0.7 choć na tym nowszym mniejszy. Robię w sRaw bo mój komp nie wydoli na rawy normalne. Foty obrabiam w LR. Problem zniknął po aktualizacji LR z 2.2 do najnowszego 2.6.

Komentarz

• Raus
        Bywalec
        • 2008
        • 120

Zamieszczone przez Pawel_G
        Ja miałem taki problem na firmware 1.0.6 jak i na 1.0.7 choć na tym nowszym mniejszy. Robię w sRaw bo mój komp nie wydoli na rawy normalne. Foty obrabiam w LR. Problem zniknął po aktualizacji LR z 2.2 do najnowszego 2.6.
        Tak jak mówisz - jak ktoś ma problem z sRAW to w 99% winny jest program do wołania rawów.

Tylko, że niektórzy mają problem z jpg co dziwne.

Ale zdjęć dalej nikt nie pokazał
        Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Komentarz

• BRS
          Bywalec
          • 2009
          • 116

jak mozna rozmawiac o kolorach jak sie ich niewidzi?
          niech ten kto zalozyl temat wrzuci sample, 3 minuty roboty....
          Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
          http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez BRS
            jak mozna rozmawiac o kolorach jak sie ich niewidzi?
            niech ten kto zalozyl temat wrzuci sample, 3 minuty roboty....
            O jpgu też trudno rozmawiać bo wystarczy że WB jest w lesie i może być kiszka...
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• KAZEK_R
              • 2009
              • 13

Zamieszczone przez Pawel_G

Dokopałem się do strony http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM gdzie w zdjęciach testowych canon 50D ma faktycznie delikatny zafarb w kierunku fioletu, że tak powiem kolory są mniej atrakcyjne dla oka w porównania np. do 450D czy 5d mkII.
              Jakie są wasze spostrzeżenia co do jakości odwzorowania barw w stosunku do powyższych body?

Komentarz

• tezmarek
                Uzależniony
                • 2009
                • 840

Zamieszczone przez KAZEK_R
                Dokopałem się do strony http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM gdzie w zdjęciach testowych canon 50D ma faktycznie delikatny zafarb w kierunku fioletu, że tak powiem kolory są mniej atrakcyjne dla oka w porównania np. do 450D czy 5d mkII.
                Jakie są wasze spostrzeżenia co do jakości odwzorowania barw w stosunku do powyższych body?
                Na zdjęciach z manekinem - faktycznie. Ale już np. na zdjęciu na zewnątrz (House Poster) jest dokładnie odwrotnie.

Komentarz

• Raus
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 120

Tylko że jeszcze taka drobnostka - te zdjęcia były robione na sofcie 1.0.2

A teraz mamy soft 1.0.7
                  Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Komentarz

• kuzi4
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 411

Ja w swoim 50D nie zauważyłem problemu z zafarbem. A sample autora wątku chętnie bym zobaczył.
                    WWW.RSMP.PL
                    http://maciejko.net/cbsearch/ - przeszukaj CB
                    WWW.BEZPIECZNERAJDY.PL
                    www.rallynews.pl

Komentarz

Pracuję...