X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotoG3
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 28

Naprawiacz
    Kontaktowałem się z autorem fotoporadnika

> Znalazłem Pana bardzo dobry foto poradnik jak rozebrać 350D.
    Odpowiedział:
    miło mi, niestety to było 'dydaktyczne' rozbieranie martwego aparatu, żeby
    pokazać co ma w środku
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    350D służy jako doskonały materiał organiczno-genetyczny do ćwiczeń z anatomii .

Ale ja nadal chce nim fotografować!!!
    Ostatnio edytowany przez fotoG3; 39851. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• dziusiox
      • 2011
      • 2

canon 350d umarł

Panowie mam problem, przyłącze się do wątku
      otóż rano strzeliłem fotke, po czym położyłem grzecznie aparat nie wyłączając go, sam się wyłączył po 1 min automatycznie. Nie zauważając tego w taki sposób włożyłem go do plecaka w reklamówce i pojechałem w trasę rowerem trochę górek i dołków, po wyjęciu aparatu w celu zrobienia zdjęcia na wyświetlaczu ujrzałem migający err99 po wyłączeniu aparatu i ponownym włączeniu cisza... działa tylko guzik od zmiany sposobu wyzwalania migawki tzn pojedyncze, seria i samowyzwalacz i pozatym cisza jakby umarł Co to może być czy ktoś ma jakiś pomysł?? Obiektyw zmieniałem, ale bez obiektywu tez się nie odpala, Zieniałem baterie, wyciagalem karte, małą baterie wszystko i cisza... help!

Komentarz

• wiktor2323
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1290

Oddaj do serwisu na żytnią. Wycena jest darmowa. Mógł się spalić jakiś bezpiecznik czy coś w tym stylu, jeżeli takowe coś istnieje w aparacie- zgaduje
        Facebook

Komentarz

• dziusiox
          • 2011
          • 2

canon 350d umarł

Dodam jeszcze że działa ustawienie punktu af na i kółko nastaw żeby takowy punkt wybrać.... dziwna sprawa hm...

Komentarz

• wiktor2323
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 1290

Mówię Ci.. Ślij do serwisu bo tutaj raczej poza gdybaniem nie dostaniesz konkretnej informacji co się stało. W serwisie Ci powiedzą za darmo
            Facebook

Komentarz

• fotoG3
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 28

350D zmartwychwstał.
              Okazało się, że przyczyną moich opisanych wyżej problemów była nieoryginalna bateria.
              Pracowała w 350D przez kilka lat, ale dopiero w tym roku zrobiła mi takiego psikusa.
              Wyczytałem w sieci o podobnym przypadku i o bardzo uczciwym podejściu serwisu z Żytniej. Szczerze poradzili użytkownikowi włożyć oryginalną baterię i usterka sama się zresetuje.
              Zrobiłem tak samo i ... EOS 350D zmartwychwstał.
              Jak ja go lubię.
              Teraz działa na obydwu bateriach, ale większe zaufanie mam do oryginalnej.

Komentarz

Pracuję...